Eksperterne bag ny boostkur: Vi garanterer vægttab
SPONSORERET indhold

Eksperterne bag ny boostkur: Vi garanterer vægttab

Vægttab handler ikke om kalorier, men om din livsstil, siger to førende kosteksperter, som står bag ny superkur, der kan give dig drømmevægten én gang for alle.

Af: Maria Præst Foto: Mikkel Adsbøl
28. apr. 2016 | Sundhed | Fit living

Alt det, vi gør med kosten − det virker. Men starten på et vægttab griber vi an på en ny måde, hvor vi i kigger på hele livsstilen, siger diætist Alice Apel Hartvig om den nye boostkur, som hun nu lancerer sammen med Majbritt Engell, der er professionsbachelor i human ernæring. De to kosteksperter har gennem en årrække kørt klinikken Frk. Skrump på den klassiske diætistmåde med fokus på kalorier og kontrolvejninger, men deres erfaring viser, at alt for mange tager på igen efter et stramt vægttabsforløb. Det gør de nu op med i form af boostkuren:
− Nu går vi efter dem, der tør se en livsstilsændring som en langtidsinvestering i stedet for et quickfix, fortæller Majbritt Engell.

SE OGSÅ: Camilla har testet ny boostkur: "Jeg har allerede tabt syv kilo..."

Grundig sundhedsanalyse
Alle Frk. Skrumps nye klienter starter med at udfylde et fem siders spørgeskema om deres livsstil inden for disse fem hovedområder: mentalt, praktisk, fysisk, kost og mikrobiologisk. Dvs. alt, lige fra hvor mange timer du sover om natten, hvordan du håndterer, at ting ikke går som planlagt, og hvem der køber ind.
− Livsstilsfaktorer som søvn og stress skal på plads først, ellers kan du ikke tabe et kg om ugen, forklarer Majbritt Engell. Et andet nyt tiltag er også en øget fokus på træning. Derfor indeholder screeningen også en fysisk del med løbetest og forskellige styrketest.

Den rigtige balance
Frk. Skrump er kendt for deres effektive kostprincipper, der har fokus på, hvordan du sammensætter din kost af protein, kulhydrat og fedt, så du holder et stabilt blodsukker hele dagen igennem. Og det er stadig det grundlæggende i boostkuren, men nu handler det i høj grad også om at finde den rigtige balance.
− Kosten er stadig det vigtigste, men vi vil gerne lære dig at skabe en livsstil, der passer til dig. Og som du kan holde for altid. Derfor består vores nye forløb af en kombination af basisdage, boostdage og fridage. Basisdagene er for altid. Her må du spise 1.400 kcal, og for nogle kan det være rigeligt til at skabe et vægttab. Derudover har vi boostdagene, hvor du kun må spise 800 kcal fordelt på grønsager, protein og lidt fedtstof. Dem kan du have en-fire af om ugen, siger Majbritt Engell og tilføjer, at fridagene også er en central del af det nye forløb.
− Det er supervigtigt at lære at tage fri, så vores forløb indeholder også en fridag om ugen, hvor du kan spise, hvad du har lyst til. Ambitionen med boostkuren er et vægttab på op til 10 kilo på et halvt år og 20 kilo på et helt år. Og at holde vægttabet derfra − hele livet.

SE OGSÅ: 9 myter om vægttab: Hvad er fup eller fakta?

FÅ TESTET DIN SUNDHED
Frk. Skrumps nye boostkur indeholder en sundhedsanalyse, hvor de to kosteksperter kortlægger vaner og fysik indenfor fem livsstilsområder, så kuren herfra kan tilpasses den enkeltes personlige rammer og udfordringer. Kosteksperterne spørger bl.a. om:
Din fysik
F.eks.: Hvilken motion kan du bedst lide? Hvor mange timers søvn får du? Hvor mange gange tisser du om natten?
Din kost
F.eks.: Har du diabetes eller PCO i familien? Får du medicin? Har du fået målt dit stofskifte?
Det mentale
F.eks.: Hvordan håndterer du, når ting ikke går som planlagt? Har du tid til dig selv? Hvad sker der, hvis du har spist usundt?
Det praktiske
F.eks.: Hvem laver mad? Hvem handler ind? Er du god til at variere din madlavning?
Det mikrobiologiske
F.eks.: Spiser du kosttilskud? Har du afføring dagligt?

BOOSTKURENS 3 BEDSTE RÅD
1. Kør en basiskost
Hold dig som basis på 1.400 kalorier om dagen, og sørg for at holde dit blodsukker stabilt ved at sammensætte alle dine måltider af langsomme kulhydrater, protein og sunde fedtstoffer.
2. Snup en boostdag  
Tag en til fire boostdage om ugen, de sparker din forbrænding i gang. Hold dig på 800 kalorier ved at droppe mellemmåltider, og spis tre hovedmåltider mad af grønsager, protein og sundt fedt.
3. Giv dig selv en fridag
Vi skal ikke være så sukkerforskrækkede, så giv dig selv en fridag indimellem, hvor du kan nyde det, du kan lide − om det så er et stykke chokoladekage, et glas rødvin eller en pose chips.

SE OGSÅ: Sådan holder du dig smuk og slank - også når kuren er slut

Så let sparer du 300 kalorier om dagen

SE OGSÅ: Henrik Duer og Alice Hartvig guider dig: Flad mave på 2 måneder