Guide til Ærø
SPONSORERET indhold

Insiderguide til Ærø: "Herfra bør du nyde solnedgangen"

Små, farverige badehuse, der ligger langs stranden og pynter i landskabet, lange vandrestier og masser af vild natur. Vi skal et smut til Ærø med insideren Nadja Kofoed Rasmussen, der er kommet på øen, siden hun var barn, og deler ud af sine bedste tips til den sydfynske ø.

Af: Nicoline Tauning Foto: Privat og Getty Images
06. aug. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Nadja Kofoed Rasmussen er kommet på Ærø hele sit liv. Hendes tilknytning dertil skyldes hendes mor, der er opvokset på den lille ø. Som voksen besøger hun jævnligt øen med hele familien, for på den måde at kunne give sine børn lidt af den ærøske natur med i rygsækken.

Hvad skal jeg vide om området?

"Ærø er lidt som en eventyrø. Der er simpelthen den smukkeste natur, de dejligste strande og nogle små hyggelige byer. Et kendetegn for øen er de små badehuse, der ligger på Vesterstrand i Ærøskøbing og på Eriks Hale ved Marstal. De går i arv fra generation til generation og bliver kun meget sjældent sat til salg."

"Min familie og jeg bor til dagligt i København, og for os fungerer øen som en ventil. Vi kommer på afstand af byen og ud i naturen, og det kan jeg virkelig anbefale. Det er meget nemt at komme rundt på øen, både via vandreruter, cykelstier og offentlig transport, for busser er gratis på Ærø. Derudover er afstanden jo aldrig så stor mellem de forskellige steder."

Guide til Ærø
I Ærøskøbing bør I gå en tur op ad Vestergade og nyde de flotte byhuse.

LÆS OGSÅ: 5 kvinders bedste tips: Her er mit ferieparadis

Hvor skal jeg spise?

"I Ærøskøbing bør du tage forbi Landbogården, der er rigtig skøn. Udvalget af mad er ikke så bredt, men der er rigtig hyggeligt. I gamle dage var det en bodega, men nu er det et spisested, som familier besøger. På havnen finder du både Badehotel Harmonien, hvor restauranten AmoreMare serverer god italiensk mad i smukke omgivelser, og Cafe KaRo, der er et lille hus, hvor du kan få sandwichs og økologiske drikkevarer, og der ligger en legeplads til den ene side og minigolf til den anden, så hvis du har børn med, er lokationen helt perfekt. Tæt derpå ligger også Ærø Røgeri, der er rigtig lækkert. Det fungerer som frokoststed og til aftensmad. Derudover ligger der også mange andre små og store spisesteder, der er rigtig skønne."

"Udenfor Ærøskøbing ligger Gæstgiveri Bregninge, hvor du kan få en rigtig skøn frokost i deres store have. Her er der hængekøjer, du kan ligge og slå mave i, når du har spist."

Hvad skal jeg se?

"Først og fremmest bør du se den smukke natur såsom Voderup Klint og de forskellige strande. Men derudover bør du se de klassiske ting som Vesterstrand med badehusene og torvet i Ærøskøbing, hvor der er nogle historiske vandpumper. Her er der ofte markeder og torvedage. Lige uden for Ærøskøbing finder du Gårdbutik Blåbær, der er en fantastisk butik med lækre produkter og kælegrise, man kan komme og klappe. Udenfor byen finder du også Ærø Bryggeri, hvor du kan prøve ølsmagning og nyde en skøn frokost i den gamle bryggerihave."

Guide til Ærø
Lige uden for Ærøskøbing finder du Gårdbutik Blåbær, der både har lækre produkter og kælegrise, man må klappe.

"Jeg vil også anbefale dig at tage rundt på øen, f.eks. til Marstal, hvor der er en rigtig hyggelig havn, og her finder du Søfartsmuseet, der er et besøg værd, og Søbygaard i Søby, der er et skønt sted, der byder på spændende oplevelser og aktiviteter for både voksne og børn."

"For nylig fandt jeg en skjult perle på Kleven Havn. Helt ude på spidsen af havnen, står der et vildmarksbad, som du kan leje i en hel dag for 500 kroner. Du ringer bare til manden, der ejer det, og fortæller ham, hvornår badet skal være klart. Der er en lille badebro, så du også kan bade i havet, men ellers er der ingen ting derude andet end ro og en fantastisk udsigt."

Guide til Ærø
Helt ude på spidsen af Kleven Havn står et vildmarksbad, du kan leje i en hel dag for 500 kroner.

Hvor skal jeg bo?

"Der er en masse små hyggelige Bed & Breakfasts på øen, som du kan leje dig ind på. Derudover kan du selvfølgelig også booke et sommerhus, men du skal være hurtig, hvis du vil besøge øen i sommerhalvåret, for de ryger hurtigt. Vores eget sommerhus ligger ved Borgnæs, og det er et rigtig dejligt område. Hvis du kan lide camping, er Ærøskøbing Camping en oplagt mulighed, da campingpladsen ligger lige ved Vesterstrand. Her kan du også leje små hytter, hvis du foretrækker det. Hvis du er mere til at bo på hotel, er der både Badehotellet Harmonien i Ærøskøbing og Gæstgiveri Bregninge, der ligger uden for byen i flot natur."

"Der er også mange, der kører til Ærø i autocamper, da det er tilladt at parkere med autocamper mange skønne steder på øen. På den måde kan du være i naturen hele tiden."

LÆS OGSÅ: Ane Cortzen: Her får du den bedste morgenmad i København

Hvor skal jeg gå tur?

"Ærø er som skabt til vandreture, for du kan både gå langs kyststrækningen og op gennem øen, hvor der er marker og smuk natur til alle sider. Derfor er der utallige muligheder for gode gåture. Hvis du foretrækker at gå inde i byen, bør du gå en tur op ad Vestergade inde i Ærøskøbing. Der er meget skønt og flotte byhuse. Ellers bør du gå en tur ved Vesterstrand, hvor der ligger de berømte badehuse."

Guide til Ærø
Fra Voderup Klint kan I nyde Danmarks smukkeste solnedgang.

Hvad er dit yndlingsspot?

"Jeg holder meget af Voderup Klint. Det er et helt vildt naturområde. Du kan komme ned på stranden fra klinten, og her kan min familie og jeg gå i timevis og lede efter flotte sten og nyde naturen. Vi pakker ofte en madpakke og tager med derud. Herfra bør du opleve solnedgangen. Jeg vil påstå, at det er den flotteste, jeg nogensinde har set."

Hvad skal jeg prøve?

"Du skal tage på vandretur eller cykeltur på øen, for det giver i mine øjne den vildeste frihedsfølelse. Der ligger shelters flere steder, så du kan pakke en rygsæk, tage af sted på tur og overnatte i naturen. Min største anbefaling må være, at du skal komme ud og nyde den ærøske natur. Den er helt fantastisk."

Guide til Ærø
I Bregninge midt på øen ligger gårdbutikken og sæbeværkstedet Ærø Soap Company, hvor I selv kan prøve at udstikke jeres egne sæber.

Anbefalet til dig