Tina Nikolaisen kigger ind i 2015 med fire kloge kvinders bud i baghovedet.
Tina Nikolaisen kigger ind i 2015 med fire kloge kvinders bud i baghovedet.

Bliver "sugardates" den nye datingform?

Sugardating bliver for alvor stort i 2015, hvis man spørger en fremtidsforsker, som udtaler sig i det nye ALT for damerne (1/2015), skriver chefredaktør Tina Nikolaisen i sin leder.

Engang imellem leger jeg en fremtidsleg med mine teenagebørn på 14 og 15 år. Vi prøver at forestille os, hvordan verden ser ud, når de engang bliver 100 år. Kører de rundt i små "flyvende biler" oppe over lysmasterne, køber ind via et armbåndsur og hænger ud med robotter?

Den teknologiske udvikling går så hurtigt, at jeg tror, at deres mest mærkelige sciencefictionforslag sagtens kan blive en realitet. Og derfor tror jeg også, at 2015 bliver et år, hvor vi kommer til at snakke rigtig meget om nye opfindelser – både dem, der hjælper os i hverdagen, men forhåbentlig også dem, der kan løse de mere globale udfordringer.

I 2014 har vi talt rigtig meget om ebolafrygt, Ukraine og giraffen Marius. Så her på tærsklen til det nye år har vi spurgt fire kløgtige kvinder, hvad de tror, vi kommer til at tale mest om i det nye år. Og de har mange gode bud – nogle mere overraskende end andre.

For eksempel tror fremtidsforskeren, at det nye inden for matchmaking og dating bliver såkaldte "sugardates", hvor unge piger finder en mand, som økonomisk vil sponsorere deres liv – med sex som modydelse. Den havde jeg nok ikke set komme.

Forbrugerøkonomen forudsiger, at 2015 bliver året, hvor vi bliver mere bevidste om vores valg og gerne vil undgå spild i en bred forstand. En tendens vi bakkede kraftigt op om allerede i 2013, hvor stifteren af "Stop spild af mad"-bevægelsen Selina Juul modtog ALT for damernes Kvindepris.

Og endelig tror den politiske kommentator, at de sociale medier vil få en stor indflydelse på det folketingsvalg, som kommer senest til september, og at debatten dermed vil blive mere autentisk, spontan og direkte. Det ser vi frem til.

Jeg forudsiger, at ALT for damerne bliver endnu bedre til at levere skarpe artikler og lækre guides. Vi er i hvert fald klar til nye udfordringer og glæder os til at glæde dig.

Ses i 2015!

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak