Jeg er så bange for at møde kærligheden

Foto: Getty Images Jeg er så bange for at mødes med fyre, selv om jeg er smuk og populær, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er så bange for at møde kærligheden

Jeg er 18 år, og jeg er populær, men alligevel tør jeg ikke mødes med fyre, og jeg aflyser altid i sidste øjeblik, når vi skal ses, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om angst for kærlighed

Jeg er en ung pige på 18 år, der har et problem, jeg ikke selv forstår. Jeg har altid været den smukke og populære pige i min klasse. Ja, jeg ved godt, at det lyder, som om jeg blærer mig, men sådan er det altså. Jeg har også mødt mange skønne fyre, som jeg virkelig har ønsket at lære bedre at kende. Mit problem er, at det tør jeg ikke. Jeg bliver ganske enkelt skrækslagen over at skulle mødes med dem fysisk, også selvom jeg har talt og skrevet med dem. Jeg har mødtes med en fyr et par gange. Det er jeg stolt af, men jeg har fået angstanfald og har måtte drikke et shot, før vi har skulle ses. Det var endda en fyr, som jeg ikke var særlig vild med. 

LÆS OGSÅ: Forventer jeg for meget af min kæreste?

Jeg er rigtig træt af ikke at turde at mødes med fyre. Jeg kan møde den dejligste og sødeste fyr, men jeg tør ikke at mødes med ham igen. Jeg siger oftest ja til at ses, men når dagen kommer, så tør jeg bare ikke og aflyser. Jeg er godt klar over, at jeg kun er 18 år, men jeg synes, det er nok nu, og jeg vil så gerne finde ud af, hvorfor jeg er så bange? Jeg tror ikke, at det har noget at gøre med, at jeg er bange for at miste en eller få mit hjerte knust. Jeg kommer også fra en god og stabil familie, så det er heller ikke herfra, at problemet stammer. 

Vibeke Dorph råder til at vise usikkerheden frem

Jeg kan ikke lade være med at spekulere på, om dit problem bunder i en manglende overensstemmelse mellem den, du egentlig er, og den du føler, at du skal være overfor andre. Det er indre konflikt, som rigtig mange af os kender til – jeg gør i hvert fald. Jeg tænker, at du måske har et idealbillede af dig selv som værende smuk, perfekt og en, der har styr på tingene. Det er så også hende, du flasher for dine omgivelser, men hun er (heldigvis) ikke hele dig. For du er 18 år og dermed ung, usikker og uerfaren, sådan som man er og skal være det i din alder. Er det frygten for, at den usikre og uerfarne side af dig selv skal blive afsløret, hvis du lærer en fyr nærmere at kende, der skræmmer dig? Er det den frygt, der giver dig angst og får dig til at stive dig af med en drink? 

LÆS OGSÅ: Hvordan får jeg min kæreste til at fri?

Hvis der er noget om snakken, så vil jeg minde dig om, at ingen mennesker er kronisk selvsikre og perfekte. Vi er alle sammen usikre og bange meget af tiden, da især når vi skal møde kærligheden, for her er der og skal der være noget på spil. Derfor er mit råd til dig, at du i stedet for at gå og gemme din ”skyggeside” væk, øver dig i at turde at vise hende lidt mere frem ved at stå ved din generthed og din usikkerhed, når du møder andre. Sig f.eks.: Ja, jeg vil gerne mødes, men jeg er simpelthen så nervøs. Du vil opdage, at du overhovedet ikke skræmmer nogen væk. Ordentlige fyre vil tværtimod være lettet over din ærlighed og finde den charmerende. Sidder hjertet så alligevel i halsen, når I skal mødes, så glem aldrig, at man ikke er rigtig modig, hvis man ikke også samtidig er ved at dø en lille smule af skræk.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Kærlighed og Livsstil