Jeg er så bange for at møde kærligheden
SPONSORERET indhold

Jeg er så bange for at møde kærligheden

Jeg er 18 år, og jeg er populær, men alligevel tør jeg ikke mødes med fyre, og jeg aflyser altid i sidste øjeblik, når vi skal ses, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
05. feb. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om angst for kærlighed

Jeg er en ung pige på 18 år, der har et problem, jeg ikke selv forstår. Jeg har altid været den smukke og populære pige i min klasse. Ja, jeg ved godt, at det lyder, som om jeg blærer mig, men sådan er det altså. Jeg har også mødt mange skønne fyre, som jeg virkelig har ønsket at lære bedre at kende. Mit problem er, at det tør jeg ikke. Jeg bliver ganske enkelt skrækslagen over at skulle mødes med dem fysisk, også selvom jeg har talt og skrevet med dem. Jeg har mødtes med en fyr et par gange. Det er jeg stolt af, men jeg har fået angstanfald og har måtte drikke et shot, før vi har skulle ses. Det var endda en fyr, som jeg ikke var særlig vild med. 

LÆS OGSÅ: Forventer jeg for meget af min kæreste?

Jeg er rigtig træt af ikke at turde at mødes med fyre. Jeg kan møde den dejligste og sødeste fyr, men jeg tør ikke at mødes med ham igen. Jeg siger oftest ja til at ses, men når dagen kommer, så tør jeg bare ikke og aflyser. Jeg er godt klar over, at jeg kun er 18 år, men jeg synes, det er nok nu, og jeg vil så gerne finde ud af, hvorfor jeg er så bange? Jeg tror ikke, at det har noget at gøre med, at jeg er bange for at miste en eller få mit hjerte knust. Jeg kommer også fra en god og stabil familie, så det er heller ikke herfra, at problemet stammer. 

Vibeke Dorph råder til at vise usikkerheden frem

Jeg kan ikke lade være med at spekulere på, om dit problem bunder i en manglende overensstemmelse mellem den, du egentlig er, og den du føler, at du skal være overfor andre. Det er indre konflikt, som rigtig mange af os kender til – jeg gør i hvert fald. Jeg tænker, at du måske har et idealbillede af dig selv som værende smuk, perfekt og en, der har styr på tingene. Det er så også hende, du flasher for dine omgivelser, men hun er (heldigvis) ikke hele dig. For du er 18 år og dermed ung, usikker og uerfaren, sådan som man er og skal være det i din alder. Er det frygten for, at den usikre og uerfarne side af dig selv skal blive afsløret, hvis du lærer en fyr nærmere at kende, der skræmmer dig? Er det den frygt, der giver dig angst og får dig til at stive dig af med en drink? 

LÆS OGSÅ: Hvordan får jeg min kæreste til at fri?

Hvis der er noget om snakken, så vil jeg minde dig om, at ingen mennesker er kronisk selvsikre og perfekte. Vi er alle sammen usikre og bange meget af tiden, da især når vi skal møde kærligheden, for her er der og skal der være noget på spil. Derfor er mit råd til dig, at du i stedet for at gå og gemme din ”skyggeside” væk, øver dig i at turde at vise hende lidt mere frem ved at stå ved din generthed og din usikkerhed, når du møder andre. Sig f.eks.: Ja, jeg vil gerne mødes, men jeg er simpelthen så nervøs. Du vil opdage, at du overhovedet ikke skræmmer nogen væk. Ordentlige fyre vil tværtimod være lettet over din ærlighed og finde den charmerende. Sidder hjertet så alligevel i halsen, når I skal mødes, så glem aldrig, at man ikke er rigtig modig, hvis man ikke også samtidig er ved at dø en lille smule af skræk.

Anbefalet til dig