Vibeke Dorphs brevkasse
SPONSORERET indhold

Min datters bordplan gjorde mig så ulykkelig

Til vores barnebarns konfirmation blev min mand og jeg placeret langt væk fra konfirmanden sammen med resten af den tætte familie. To vennepar sad derimod tættere på vores barnebarn. Jeg er siden hen kommet til at nævne over for min datter, hvor ulykkelige vi var pga. bordplanen. Hun blev rasende, og vi har stort set ikke talt sammen siden, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
26. maj. 2023 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om ærgerlig bordplan

Sidste forår var vi inviteret til vores barnebarns konfirmation. Vores barnebarn er vores ældste datters, og vi glædede os enormt til at fejre hende på byens flotte hotel efter konfirmationen. Bagefter ankom vi da også til hotellet, hvor resten af gæsterne også var mødt op. Det vil sige vores yngste datter med sin mand og børn, min svigersøns familie samt to vennepar med børn. Vi var alt i alt 24 mennesker.

Læs også

Til vores store overraskelse skulle de to vennepar af vores datter sidde tættere på konfirmanden end vores yngste datter og vi to bedsteforældre. Jeg elsker da mit yngste barnebarn på to år, men jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle have ham til bords.

Jeg har ikke nævnt noget til vores datter om, hvor skuffede vi var bagefter, for vi har altid haft et godt forhold, så jeg ville bare lade være med at nævne noget for husfredens skyld. Vores yngste datter har jeg heller ikke talt om det med, jeg tror måske slet ikke, at hun har tænkt på vores placering til festen.

Så opstår der et problem mellem mine to døtre, og den ældste ringer hjem til mig for at fortælle mig, hvor tåbelig, hun synes, hendes søster opfører sig. Det ene ord tager det andet, og jeg kommer her til at nævne, hvor ulykkelige, vi var pga. bordplanen til konfirmationen. Hun blev rasende og smækkede røret på, og vi har kun haft meget lidt i kontakt via sms siden.

Nu vil jeg gerne vide, om det var mig, der var helt forkert på den, og om det er normalt, at venner sidder nærmere konfirmanden? Jeg ved godt, at det er svært at lave en bordplan, så alle bliver glade, men vi var jo den nærmeste familie, og vores svigersøns familie sad helt tæt på konfirmanden. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at få redet trådene ud

Hjælp, du giver mig frygtelig dårlig samvittighed med ca. 10 års forsinkelse. Nu sidder jeg her og ser ryggen af min vidunderlige mor til min egen datters konfirmation. Her sad min mor nemlig placeret ved et helt andet bord end min datter, konfirmanden, og mig, mens min far trods alt sad tættere på.

Læs også

Til den konfirmation havde jeg også de store udfordringer med bordplanen, som du selv nævner her. For her deltog venner af både min datter og huset samt familie på kryds og på tværs. Det var et puslespil at få det hele til at gå op, og her glemte jeg da også ganske de gamle traditioner for, hvordan gæsterne burde placeres. For mest af alt gik jeg op i, om alle sad godt, så de kunne få en god fest – og det fik min mor i øvrigt også på trods af sin placering.

At du så skulle sættes ved siden af dit toårige barnebarn, kan jeg da godt blive lidt ærgerlig over på dine vegne, men måske har din datter tænkt, at det ville gøre dig glad? Vi aner det ikke, men uden at kende din datter, så er jeg ret sikker på, at hun ikke placerede dig, som hun gjorde, af ond mening.

Hun har blot ikke haft de gamle traditioner i tankerne, da hun lavede sin bordplan, ligesom jeg heller ikke havde det. Det kan man så vælge at kalde for ubetænksomhed, men ligegyldigt, hvad vi end vælger at kalde det, så vil det da være ærgerligt, hvis den kiksede bordplan skal ødelægge jeres ellers så velfungerende familie.

Skynd dig derfor at få talt med din datter. Du skal ikke bede om forladelse, men blot få redet trådene ud og forklare dig, så I kan komme på god talefod igen. Måske du så også her diskret kan gøre opmærksom på, at blot fordi, du elsker dine børnebørn, så behøver det ikke at være et af dem, du bliver sat ved siden af, næste gang, der skal holdes fest i familien.

Anbefalet til dig