Min mand har været sammen med en prostitueret

Foto: Getty Images Min mand genne, 19 år har været sammen med en prostitueret, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min mand har været sammen med en prostitueret

Jeg har fundet ud af, at min mand gennem 19 år har været sammen med en prostitueret. Han siger, han har fortrudt det mange gange gange, men alligevel ramte det mig som et kæmpe chok, da jeg fandt ud af det. Selv om der er gået et år, går jeg stadigvæk rundt og er bange og nervøs for, at det sker igen, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om mand, som har været sammen med en prostitueret

Jeg skriver til dig, da jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre. Jeg har været gift med min mand i 19 år. Tilsammen har vi fire dejlige børn, de tre er voksne og fra tidligere forhold, mens den yngste er en fælles datter på syv år. For et år siden opdagede jeg, at min mand havde været mig utro med en prostitueret. Det skete, da jeg tjekkede vores bankoplysninger. Først nægtede min mand, men så indrømmede han det. Han sagde, at det var en fejl, at det intet havde med mig at gøre, men at han tværtimod elskede mig rigtig højt. Han sagde også, at han mange gange havde fortrudt sit besøg hos den prostituerede.

LÆS OGSÅ: Jeg frygter hele tiden, at min kæreste vil forlade mig

Jeg gik helt ned med flaget og endte faktisk med at forsøge selvmord. Efterfølgende kom jeg i psykologisk behandling og fik talt det igennem. Psykologen sagde, at man godt kan tilgive en gang, men ikke flere. Jeg har sidenhen virkelig fortrudt mit selvmordsforsøg, for jeg er glad for mit liv, men min mands sidespring gav mig et stort chok, for jeg elsker ham højt. Nu er det bare sådan, at jeg hver dag går og er bange for, at han vil gøre det igen. Min mand siger selv, at han vil gøre alt for, at jeg kan komme til at stole på ham. Men selvom der nu er gået snart et år, så er jeg stadigvæk bange og nervøs, og det er jo ikke sundt at gå og have det sådan hver dag. Håber, at du kan hjælpe mig.

Vibeke Dorph råder til at tage en ligeværdig samtale om det

Det er helt naturligt, at du fik et stort chok, da du opdagede, at din mand havde været sammen med en prostitueret, men når det er sagt, så skal du huske på, at mænds og kvinders seksualitet generelt er meget forskellig. Hvor vi kvinder oftest forbinder sex med dybe følelser og samhørighed, så forholder det sig modsat for mange mænd. For dem er følelser og sex tit to vidt forskellige ting. Mænd kan således sagtens finde ud af at dyrke sex med en partner, som de ikke har specielle følelser for. Det kender jeg ganske få kvinder, der kan – jeg kan i hvert fald ikke. 

LÆS OGSÅ: Jeg elsker min kæreste, men vil bo for mig selv

Personligt ville jeg derfor blive langt mere alarmeret, hvis din mand havde dyrket et længerevarende og også platonisk forhold til en anden kvinde. Netop fordi det ville indebære en følelsesmæssig relation imellem dem, men det har der jo slet ikke været tale om her. Så i stedet for fortsat at gå og være bange og mistroisk, så spørg din mand om, hvad det egentlig var, han mente, han kunne få hos den anden kvinde, som han ikke kan få med dig. Vær nysgerrig i stedet for anklagende, for får I gang i en ligeværdig samtale om det skete, så tror jeg, at du vil opdage, at der har været noget langt mere lavpraktisk og ikke særlig romantisk på spil. Det vil ikke blot give dig ro i sjælen, det vil også afstedkomme, at I kan blive forsonede og genopstå som det ligeværdige par, I lyder til at have været før. 

Glem heller aldrig, at I alle levende parforhold skal der være højt til loftet og plads til at lave fejl. Det gælder også for jer, så stol på, at din mand elsker dig, vis ham, at du også elsker ham og se så at få lagt hans fejltrin bag dig.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Parforhold

610x200_woordy_dmjpg.jpg