Vibeke Dorph Brevkasse Hjemmet Skal jeg give min nye kæreste en chance til?
SPONSORERET indhold

Skal jeg give min nye kæreste en chance til?

Jeg har fundet mig en sød, ny kæreste. Han sagde, at han elskede mig efter kun en uge, og at jeg er det vigtigste i hans liv. Nu er vi dog gået skævt af hinanden, da han en aften pludselig blev aggressiv og sagde, at han ikke ville være mit gidsel - og jeg er meget forvirret, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
12. sep. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om kæreste med kort lunte og mistænkelig adfærd

Jeg er en 44-årig kvinde, der har nogle problemer med min kæreste, som jeg har kendt i en måneds tid. Vi mødte hinanden på Tinder, og efter blot en uge fortalte han mig, at han elskede mig.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Jeg har en datter på 12 år, og min plan var, at hun ikke skulle introduceres for ham, men hun opdagede det, og vi tog så derfor over og var hos ham, efter at vi havde været sammen i en uge. Min kæreste siger, at jeg er det vigtigste, der er sket i hans liv, og at han hellere vil være sammen med mig end med sine venner.

LÆS OGSÅ: Jeg er forelsket i min venindes ekskæreste

Så en aften lå vi i hans sofa og så en film. På et tidspunkt vendte jeg mig om og så på ham. Han lå med lukkede øjne, men da han åbnede dem, blev han pludselig aggressiv og råbte op om, at jeg ikke skulle se på ham på den måde. Han ville ikke være mit gidsel, andre kvinder havde forsøgt at få ham til at føle skyld og alle mulige andre underlige ting, fik han sagt, hvorefter han begyndte at pakke sine ting.

Da han skulle til at gå, kyssede han mig dog farvel, men så flegnede han ud igen, fordi jeg i et øjeblik så væk og ikke mødte hans blik. Han ville have, at jeg så på ham, når han talte til mig. Min veninde har mødt ham en gang, og da jeg ringede til hende, efter at han var gået, fik jeg hendes ærlige mening om ham.

Hun mener, at der er noget helt galt med ham. Han virker rastløs og urolig, og hun havde ham mistænkt for at tage stoffer. Hun sagde også, at jeg skulle holde mig væk fra ham. Nu ringer og skriver han til mig konstant og beder om tilgivelse. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre.

Skal jeg give ham en chance og få ham til at arbejde med sine problemer, eller skal jeg lytte til min veninde?

Vibeke Dorph råder til at slette telefonnummer og alle følelser

Alle alarmklokker bimler og bamler, når jeg læser om din kæreste.

Først og fremmest, så er det et dårligt tegn, når en fuldvoksen mand erklærer én sin store kærlighed efter blot en uges bekendtskab. For man kan da godt være tiltrukket og begejstret for et andet menneske, men man kan altså ikke elske et andet menneske dybt efter så kort tid. Det er umodent at bilde sig selv det ind.

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke klare min kærestes jalousi

Her bliver jeg så også nødt til at stikke lidt til dig, for en ting er, at du selv vælger at kaste dig i armene på manden, noget andet er, at du slæber din 12-årige datter med over på besøg hos ham efter så kort tid. Det er ikke en ansvarlig opførsel fra din side overfor din datter, for dertil kender du ham ikke godt nok.

Når han så tilmed går amok, blot fordi du kigger på ham på en måde, han ikke kan lide, så siger det kun en ting om ham:

Nemlig, at han er ude af stand til at styre sig selv følelsesmæssigt, og derfor er en mand, som du skal holde dig langt væk fra – både for din egen, men også for din datters skyld. Han er en tikkende bombe, og det bliver han ved med at være, selvom han lige nu angrer sin vanvittige opførsel, en opførsel, som han snart vil ty tilbage til.

Derfor har jeg kun et råd til dig, nemlig at du straks sletter hans nummer fra din telefon og også sletter alle varme følelser for ham. For medmindre du godt kunne tænke dig at blive brudt fuldstændig psykisk ned, så har du og din datter ingen fremtid med en mand, der opfører sig så sindssygt.

Anbefalet til dig