urimelig kæreste
SPONSORERET indhold

Er det mig eller min kæreste, der er skør?

Min kæreste modtager frække beskeder og skriver med andre mænd på Facebook. Jeg har prøvet at konfrontere hende, men hver gang kalder hun mig for en psykopat og en løgner, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
12. dec. 2019 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om løgne og konfrontationer

Jeg mødte en kvinde for tre år siden via en dating side. Det viste sig, at hun allerede havde en kæreste, som hun havde været sammen med i 16 år og har to børn med. Kæresten beskrev hun som sød og kærlig, men også som en nikkedukke. Jeg indledte et forhold til hende, og efter tre måneder gik hun fra ham, og jeg hjalp hende med at finde et nyt sted at bo. På det tidspunkt var hun sød og kærlig.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er mine kærester altid utro?

Så gik hun ned med stress, og det endte med, at jeg var hos hende flere gange om ugen for at handle ind, lave mad osv. Jeg forsømte mit eget hjem, og mine to børn blev også trætte af, at vi konstant skulle derned.

På det tidspunkt begyndte min kæreste at fortælle mig om alle de mænd, hun havde haft, mens hun var sammen med sin eks. Samtidig opdagede jeg, at hun modtog frække beskeder på sin telefon og skrev med andre mænd på Facebook. Da jeg konfronterede hende, sagde hun, at det intet betød, alligevel blev hun ved med at kommentere andre mænds udseende og talte om, at dem kunne hun godt tænke sig at have sex med. Samtidig gik jeg jo og passede hende og betalte stort set for alt. Det gjorde mig vred, og jeg konfronterede hende. En af de konfrontationer optog hun uden min viden på sin telefon og spillede for sine veninder.

Jeg har ikke tal på de gange, hvor min kæreste har kaldt mig for psykopat og løgner. En enkelt gang sagde jeg til hende, at det var hende selv, hun her beskrev. Det gik hun amok over. Samtidig blev hun ved med at skrive med andre mænd, og jeg opdagede, at hun opgav sig selv som single på Facebook. Jeg aner ikke, hvad der er op og ned på det her længere. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph om at blive brugt og trampet på

Jeg synes, at du meget klogt selv beskriver, hvilken slags kvinde du har været så uheldig at løbe ind i i din her stærkt forkortede mail. For når din kæreste beskylder dig for at være psykopat og løgner, og du replicerer, at det er hende selv, hun taler om, så rammer du i den grad skiven rent.

Hele din mail og din beskrivelse af din kæreste er jo en lang diagnosticering af en løgnagtig psykopat. Bare tag den måde, I indleder jeres forhold på: Hun er i et forhold med en mand, som hun omtaler som kærlig og omsorgsfuld, alligevel opretter hun en datingprofil og indleder et forhold til dig bag hans ryg. Det siger meget om et menneske, når hun er i stand til at foretage en så koldblodig handling. Og det er da også ord som koldblodig, følelsesmæssig afstumpet, ja, syg faktisk, der popper op i mine tanker, når jeg læser din beskrivelse af hende. Hun er ikke rask, og om du så går på hænder op til månen, så bliver hun det heller ikke, og du kommer derfor aldrig til at få et bare nogenlunde tåleligt liv i hendes selskab. For hun er uden selvindsigt, hun er følelsesmæssigt hæmningsløs og manipulerende, hun er kort sagt et menneske, som man skal holde sig langt væk fra.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig presset af min nye kæreste

Nu forstår jeg godt, hvis hun har slidt dig følelsesmæssigt helt ned til sokkeholderne, og at du derfor har svært ved at finde ud af, hvad der er op og ned i jeres forhold. Fra min stol ser jeg dog en mand, der har ladet sig bruge og misbruge på alle planer, hvilket kun har resulteret i, at din kæreste tramper endnu hårde på dig. Det må du ikke byde dig selv, og derfor er mit råd til dig, at du skynder dig væk. For der kommer intet godt fra hende, tværtimod. Så brug i stedet dit kostbare liv på dig selv og ikke mindst på dine børn, som i den grad lyder til at have brug for dig.

Anbefalet til dig