Burger-guide - spis den bedste burger i København
Foto: Pigenogpomfritten.dk

Burger-guide - spis den bedste burger i København

Den ultimative burgerguide

Burgeren er gennem de sidste år gået fra at være et fedtet tabu til at være (måske) den mest hypede spise i Danmark. Vi kender alle trangen til en juicy burger, for ikke at tale om de salte pomfritter, når hovedet er lidt tungt om søndagen. Men med burgerbølgens indtag er det nu også tilladt at spise burgere på romantiske dates og fine restauranter, og krigen om at servere den bedste burger raser landet over.


Karen fra bloggen Pigenogpomfritten.dk er vild med den klassiske amerikanerburger med enkle, men gode ingredienser, der er perfekt tilberedt: en sød bolle, saftig bøf og sprød salat. Hun har testet burgere verden rundt, og her giver hun dig sin guide til den ultimative burgeroplevelse, uanset om du skal på date eller vil pleje dine tømmermænd.


Se 8 bud på den ultimative burgeroplevelse på de næste sider.
 

Se også gode burgersteder i Århus, Oslo og New York på Pigenogpomfritten.dk.

Tøseaften med dejlige drinks og diner-burger
Salon 39 er egentlig kendt for deres forrygende cocktails og på weekendaftener er den lille beværtning også pakket til bristepunktet. Men hvad de færreste ved er, at menukortet på Salon
39 også byder på måske byens bedste burger.

Er du til en klassisk amerikaner-burger, er Salon 39’s cheeseburger lige noget for dig. Den er minimalistisk, godt tilberedt og velsmagende. Og med det brede udvalg af drinks og intim 30’er stemning er Salon 39 det perfekte sted til en aften med veninderne.

Salon 39 ligger på Vodroffsvej 39 på Frederiksberg. En cheeseburger koster 129 kr.

Første date og franske fritter
Den franskinspirerede café på Frederiksberg serverer, udover moules frites og boeuf bearnaise, to burgere: en diner style og en tatarburger. Burgerne er i sig selv fantastiske, men man bør især slå et smut forbi Sokkelund, hvis man har en forkærlighed for pomfritter.

Det frankofile præg på begge burgere er, at de bliver serveret med aioli og bearnaise, som desuden - sammen med fritterne - er ad libitum. Sokkelund er en hyggelig, men også meget pæn og lidt ”pricy” café, som kunne egne sig rigtig fint til en date.

Café Sokkelund ligger på Smallegade 36 på Frederiksberg, og deres diner style burger koster 169 kr.

Imponér manden og invitér ham på en rigtig herreburger
Hvis du virkelig skal imponere kæresten (eller en kommende kæreste), bør du invitere ham på en burger på MASH eller Nimb Bar’n’Grill. Nuvel, priserne er måske lidt højere, end hvad man normalt forventer at skulle give for en burger, men man får altså også noget (kød) for pengene.

Der er uden tvivl kræset om burgerne, men det er kødet, der spiller den væsentligste rolle. MASH er kendt for deres steaks og bøffer, og deres burger smager også derefter, mens du på Nimb Bar’b’Grill kan få en pompøs burgerbøf lavet på halvt mørbrad og halvt rib-eye. Det er to ekstravagante valg, men bestemt et besøg værd og enhver burgerentusiast værdig.


MASH ligger flere steder i landet, bl.a. i Bredgade i København og på Hotel Ritz i Århus. Deres burger på 250g koster 165 kr.

Nimb Bar’n’Grill ligger ved indgangen til Tivoli overfor Hovedbanegården og deres burger på 200g koster 225 kr.

Frisk luft på fælleden og velfortjent forkælelse
Langt væk fra centrum af København ligger en lille perle på kanten af Amager Fælled. Café 8TALLET er ikke en café, man sådan bare lige kommer forbi, men ikke desto mindre kan rejsen bestemt betale sig.

Med en skøn udsigt over fælleden kan man nyde den ganske fine burger – måske endda efter en hyggelig gåtur i det flotte område på en solrig efterårsdag. Så tag på hyggelig udflugt med din mor, en god veninde eller kæresten med verdensarkitektur, natur, himmel og horisont, foruden en solid caféburger.

Café 8TALLET ligger på Richard Mortensens Vej på Amager og deres BBQ Burger koster 135 kr.

Til den hurtige sult på shoppeturen
Findes der noget mere amerikansk end at snuppe en hurtig burger på farten. En simpel spise, pakket ind i papir – men stadig langt fra McDonalds triste cheeseburger.


Ved Torvehallerne ligger en lille burgerbil, som kalder sig Burger Jack. Her kan du snuppe en (eller hvis du er sulten: to) frisklavet burger med en god bøf og friske grøntsager. Du ”slipper” for de fedtede fritter, og kan i stedet tilkøbe en friskpresset juice fra en af Torvehallernes lækre stande for et lidt sundere måltid.


Burger Jack holder som sagt til ved Torvehallerne, men vær opmærksom på at der er lukket mandag. En burger koster 45 kr.

Venindehygge på charmerende Nørrebro
Nørrebrokvarteret omkring Stefansgade er virkelig hyggeligt, - uanset om sommersolen skinner eller efterårsvinden fører gæsterne indenfor, er der altid hyggeligt på Taxa. Taxas burger (som er magen til den, man kan få på søstercaféen Pixie på Østerbro) består af en særdeles smagfuld bøf, smurt med bbq-dressing og lækre fritter, som kan dyppes i basilikummayo.

Kombinér en lille shoppetur i Jægersborggade med venindesnak over en burger på charmerende Taxa.

Taxa ligger på hjørnet af Hørsholmsgade og Stefansgade – lige ved Nørrebroparken og den grønne cykelrute. Burgerens pris ligger på den nette sum af 115 kr.

Tømmermænds-pleje
Nose2Tails seneste skud på stammen er en ægte amerikansk diner, hvor bæredygtighed og bacon er omdrejningspunktet for menuen. Stedet er stort, stemningen god og serveringen rå. Burger, fritter og baconmayo serveres på et bræt, og der er ikke meget grønt at skue på anretningen. Statements som ”du kan komme bacon på alt!” og ”bacon er godt for dig!” pryder menukortet, og der er ingen tvivl om, hvor fokus ligger. Men kvaliteten er høj, og både burgeren og deres pulled pork sandwich er anbefalelsesværdig.

Slå vejen forbi for at pleje dine tømmermænd med god samvittighed.

Nose2Tail – The Diner ligger i de gamle Pasta Basta-lokaler på Valkendorfsgade I indre København

Tre store og velkendte burgerbarer
Når man taler om burgere i København, kommer man ikke uden om de tre dedikerede burgerbarer: Halifax, Haché og Cock’s & Cows. Er man et selskab på flere, kan man være helt sikker på, at der er en burger for enhver smag. Måske netop fordi menukortet favner så bredt er det svært at fremhæve et særpræg. Men der er dog ingen tvivl om at alle tre burgerbarer serverer en gedigen burger af høj kvalitet. Haché og Halifax’ menukort minder lidt om hinanden med de klassiske mexicanske og bluecheese-varianter. Haché varierer menuen med en 'Månedens burger'. På Cock’s & Cows er burgerne lidt mere eksperimenterende, og her kan du desuden drikke dejlige cocktails til, nogle med kække navne som 'Passion for cocks'.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur