Du har flere erogene zoner og punkter, end du tror.
Foto: Digital Vision Du har flere erogene zoner og punkter, end du tror.

Erogene zoner

Kender du (alle) dine erogene zoner?

Det siges, at hjernen er vores største erogene zone, men derer nuen hel del af dem i kroppen også. Se om du kender dem alle sammen her.

Erogene zoner hos kvinder

G-PUNKTET: G-punktet. Det finder du ved at stikke langefingeren ind i skeden og lave en "kom her"-bevægelse. G-punktet kan også stimuleres ved samleje.

A-PUNKTET: Også kaldet øvre deepspot. Det sidder lidt højere oppe end g-punktet, ca. 6-7 cm inde. Det kan i lighed med g-punktet svulme op ved ophidselse, men først og fremmest er det et punkt fyldt med nerver.

U-PUNKTET: Også kaldet lower deepspot. U-punktet er det glatte områdetmellem urinrørsåbningen og vaginalåbningen og kan stimuleres ved at stryge op og ned med en eller to fingre mens det er vådt og glat.

R-PUNKTET: R-punktet er ifølge nogle sexologer det vigtigste punkt, når kvinder skal tændes. Det er et punkt som sidder på ryggen cirka fem cm over bagdelen og kan stimuleres ved at lægge en hånd på det.

Læs også på Kvinneguiden.no: Dette drømmer kvinder om

V-ZONEN: Den vellystige V-zone, vulvaen, er indgangen til skeden.

L-ZONEN: L-zonen er på indersiden af dine lår oppe mod lysken. Hvis man kærtegner  lysken ved overgangen mellem lår og kønsorgan, er man tæt nok på til indirekte at stimulere klitoris.

B-ZONEN: B-zonen er opkaldt efter bagdelen. Anus er en central erogen zone, hos både kvinder og mænd.

P-ZONEN: Perineum, er det lille parti mellem skedeåbningen og anus og er mange kvinders erogene guldgrube. Kan ved stimulering forstærke orgasmen.

Læs også: Her er den ultimative orgasmeguide

Kvinneguiden.no's kilder: Bedre Helse, Dagbladet

Læs mere om sex og samliv på Kvinneguiden.no

Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi og Orgasme