Katrine Muff Interview Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Katrine Muff: Det er faktisk det, jeg fortryder mest i livet

Katrine Muff bader, når der er mulighed for det. Ikke kun i sin ferie – selv i frokostpausen kan der blive tid til en dukkert.

Af: Marie Varming Foto: Søren Jansby
06. jul. 2021 | Livsstil | Hendes Verden

Hvad er dit bedste sommerminde fra din barndom?

Det er kør selv-ferierne sydpå. Jeg gik faktisk i gymnasiet, før jeg sad i en flyver for første gang, for vi tog ikke på charterferier i min barndom, men til europæiske campingpladser. Alle de ferier flyder sammen til én, for de var allesammen så gode, og jeg husker bedst os børn ligge i en pool med badehætter på, og min mor, der stod og lavede mad på én kogeplade i campingvognens lille køkken.

Hvornår begynder sommeren for alvor for dig?

På min fødselsdag, 1. juni. Det er et spørgsmål om held, om man kan holde noget udendørs den dag. Men det lykkedes sidste år, hvor det var min første dag på stranden – og det var magisk.

LÆS OGSÅ: Katrine Muff: ”Nogle dage var jeg inde i varmen, og andre dage ikke”

Er du en vandhund?

Ja, jeg bliver faktisk klaustrofobisk, hvis jeg ikke kan være ved vandet på en varm dag. Og hvis jeg skal ses med venner, siger jeg altid: Skal vi ikke mødes ved vandet? Jeg er en kæmpe vandhund, og jeg bader hele tiden. Hvis jeg lige har to timer, cykler jeg til Amager Strandpark og hopper i, og når jeg er på arbejde på Johan Borups Højskole, springer jeg gerne i Københavns Havn i min frokostpause, så jeg skal tilbage og undervise med saltvand i håret. Nogle gange henter jeg børn tidligt sammen med Anders, køber tre pizzaer og er ved stranden hele dagen, mens vi bader, og pizzaerne bliver kolde.

Hvad slæber du med hjem fra rejser?

Da jeg var yngre, var jeg slem til at købe alt muligt bras med hjem, men i dag vil jeg helst tage enten mad med hjem eller ting, jeg finder i naturen som for eksempel strandglas og sten. Jeg har dog et saltkar, som jeg har købt på en tur til Marokko med min mor. Det saltkar minder mig om en helt særlig tur, for det er den eneste gang, jeg har rejst alene med min mor.

Faktisk er det, jeg fortryder mest i livet, at jeg ikke har rejst noget mere. Men jeg var for påholdende før i tiden, og i dag er jeg blevet så bevidst om klimaet, at jeg ikke kan få mig selv til at flyve så meget.

Katrine Muff

Hvilken rejse er den bedste, du har været på?

Jeg var på Bali for fire år siden med min mand og vores datter, Inga, som dengang var halvandet år. Vi var fire familier, der kender hinanden, som rejste dertil samtidig. Jeg elskede naturen og friheden ved at køre ud i det blå på en scooter. Faktisk er det, jeg fortryder mest i livet, at jeg ikke har rejst noget mere. Men jeg var for påholdende før i tiden, og i dag er jeg blevet så bevidst om klimaet, at jeg ikke kan få mig selv til at flyve så meget.

Hvad er din yndlingsis?

Jeg er ikke til flødeis, så når det er rigtig varmt, vil jeg helst have en Champagnebrus eller Twister.

Hvad er din yndlingssommermad?

Min mors koldskål, som hverken indeholder æg eller citron. Det er kærnemælk, tykmælk, sukker og vanilje, og så skal man forsigtigt vende en letpisket flødeskum i til sidst.

LÆS OGSÅ: Katrine Muff: "Jeg elskede ham, som jeg er gift med nu, og han ikke ville have mig"

Hvilken bog læser du i sommerferien?

Det skal helst være noget, der kan tåle at blive afbrudt af mine børn, så enten en rigtig sjov bog eller en digtsamling. Jeg kan også godt lide tjubang-krimier, men lige for tiden er det faktisk Højskolesangbogen, jeg læser, for jeg vil gerne kende alle sangene, og den fungerer også rigtig fint som digtsamling.

Hvilken sang forbinder du med sommer?

"April" med Alberte. Det er egentligt en forårssang, men jeg hørte den meget den sommer, jeg blev student. Den har en helt særlig lyd og en sprudlende sopransaxofon, som gør mig i sommerhumør.

Hvilket sted i Danmark er det allerbedst at opholde sig om sommeren?

Vi tager til Møn hvert år i sommerferien og har fundet ud af, at strandene på Møn skifter år for år. De kan være fine og lækre det ene år og fulde af kampesten det næste. Vi fandt en fin strand på Møn helt uden mennesker for nogle år siden. Sandet var så fint, og vandet var aldrig mere end en meter dybt, og jeg kunne sidde og amme i vandkanten. Året efter var stranden fuld af sten. Det gælder om at spørge de lokale hvilken strand, der er bedst i år. Rytsebæk Strand er dog altid god til strandglas og vættelys. Det er så meditativt at sidde med.

Bliver du i Danmark i år – og ville du hellere udenlands?

Jeg har udlængsel, men det er vist mest, fordi vi ikke MÅ rejse. Men jeg elsker faktisk Danmark om sommeren; Møn, Bornholm, Vestjylland. I år tager vi i sommerhus på Djursland med mine forældre og brødre, og så skal vi også en tur til Møn.

Anbefalet til dig