Stay-Home Festival corona

Foto: Getty I corona-sikker afstand kan du nyde koncerter derhjemme, når Stay-Home Festival for første gang begynder på onsdag den 25. marts.

Telt i stuen og take-away-øl: Nu åbner Danmarks første digitale festival

Stay-Home Festival hedder Danmarks første digitale festival. Festivalen vil motivere danskerne til at blive derhjemme og hjælpe en musikbranche i knæ, lyder det fra idemanden bag, Kristian Shaw-Matthiasen.

Kan man holde festival hjemme på stuegulvet?

Det har Kristian Shaw-Matthiasen i hvert fald sat sig for at afprøve med sit nye koncept Stay-Home Festival, Danmarks første digitale festival.

Mere end 18.000 danskere har i skrivende stund vist interesse på Facebook for den virtuelle festival, der starter i morgen onsdag den 25. marts kl. 14 og kører indtil midnat.

Festivalen byder på mere end 10 ”scener”, hvor hver artist via deres Instagramprofil livestreamer deres koncert derhjemme, hvorefter de sender ”publikum” videre til den næste scene og næste artist.

Det er en måde at mætte de ”festival-hungrende” danskere på, fortæller idemanden og ejer af artist-, management- og bookingbureauet Wontune, Kristian Shaw-Matthiasen – og på samme tid gøre opmærksom på en branche, der ligesom mange andre i øjeblikket har det svært.

”Koncertoplevelser og mange festivaler er blevet aflyst eller udskudt, og det fjerner grundlaget for mange danske musikere. Derfor tænkte jeg: Hvad kan jeg gøre for at skabe opmærksomhed omkring dansk musik, give dem et outlet, og samtidig lave noget, der kan motivere folk til at blive hjemme,” siger han til ALT.dk.

Telt i stuen og take-away øl

Ideen til den digitale festival kom, efter at musikerne Pato og Pilfinger i sidste uge opfordrede danske radio- og tv-stationer til at spille dansk musik og herigennem støtte den danske musikbranche.

Derfor er det også primært danske artister, der pryder festivalplakaten, både etablerede såvel som upcoming musikere. Blandt andet spiller Raske Penge, Waqas fra Outlandish og så et par ”rigtig store” navne, som Kristian Shaw-Matthiasen ikke vil løfte sløret for.

Han glæder sig til festivalen i morgen og har allerede gjort klar med en god flaske vin til ham og hustruen. Flere af deltagerne på Facebook-eventet har også skrevet, at de vil slå et telt op i stuen og købe take-away øl.

”Jeg synes, det er fedt, at der er så meget opbakning til det. I medierne har der været meget om, at folk ikke gider at blive hjemme, så det glæder mig, at der er mange, der har tilmeldt sig. På banneret til eventet står der Stay-Home Festival, så det er nærmest et statement bare at tilmelde sig,” siger han.

Hvis det bliver en succes, vil Kristian Shaw-Matthiasen ikke udelukke allerede at afholde en ny festival inden længe. Men nu må vi se, som han siger.

”Men der er mange, der har skrevet, både livestreaming- og filmproduktionsfirmaer, så det kunne være sjovt at lave en opgraderet version. Beholde Instagram-konceptet, men med mere professionel streaming.”

Se mere om festivalen på Facebook, hvor du også kan følge offentliggørelsen af kunstnere.

Se, hvad vi ellers skriver om: Corona og Musik

610x200_woordy_knap2.jpeg