Lær at flirte
SPONSORERET indhold

Lær at flirte

Af: Anne Hermansen Foto: Bulls
24. okt. 2011 | Livsstil | ALT for damerne

Flirten et virkelig underkendt talent herhjemme både blandt kvinder og mænd, siger Ingrid Hegland, som er sexolog og parterapeut og bl.a. afholder workshoppen ”So long single”, hvor hun giver redskaber til at flirte, forføre og få mere kærlighed, romantik og eventyr ind i livet. De fleste af os ligger under for den misforståelse, at har vi først sagt A, så er vi også forpligtet til at sige B. Og hvem vil risikere det – til en vildt fremmed på gaden, kollegaen, man kun har set i kantinen eller ham fra løbeklubben, som måske er en rigtig træmand, når de stramme løbetights først er skiftet ud med en beige garbadinebuks. At forpligte er bare slet ikke dét, flirten går ud på.

- Flirt er i sin grundform at vise åbenlys interesse – uden seriøse intentioner. Men det er altså første skridt på vejen til at møde ham, din potentielle kæreste. Du kan ikke få noget, hvis du ikke vil give noget af dig selv. Og det gør du med flirten: nemlig blikke, smil og opmærksomhed til den anden …

Hvordan gør man så, når man ikke er i træning? Man øver sig. På alt og alle, siger Ingrid Hegland. På buschaufføren, postbuddet, selv dine rare, gamle underboer. Du mener jo ikke noget – alvorligt – med det.

 

 
Ingrid Hegland.

1.      Vis nu, at du er interesseret

- Slå blikket op, se ham i øjnene. Hold øjenkontakten tre sekunder længere, end du egentlig synes er behageligt. Og smil, bare lidt. Eller meget. Du kan nemlig ikke smile uden samtidig at åbne dig, og det er også en del af flirten – at vise, at du er åben for ham. Indtil videre. Og husk lig, at det er ikke nok at smugkigge, der er ikke én mand, der regner ud, at du er interesseret i ham, hvis du kun kikker på ham, når han ser væk. Og det er jo meningen, at han skal fange budskabet: ”Jeg er interesseret - måske”.

 
2.      Få ham til at føle sig særlig

Selv om kvinder stadig allerhelst vil være dem, der bliver forført (jo, vi vil faktisk gerne føres og tages – det viser alle undersøgelser, hvor vi er ærlige, læs: må svare anonymt), så gør det jo ikke noget, at du også kan charmere ham. Når forførelsen er smuk og ægte, så handler den nemlig ikke om at nedlægge byttet, men om at gøre sig umage, siger Ingrid Hegland.

- At forføre vil sige at blive ekspert på, hvad den anden synes er dejligt. At få ham eller hende til at føle sig særligt udvalgt, enestående, værdsat og anerkendt. Det er faktisk dét, vi alle sammen ønsker i de relationer, vi indgår i. Om det er i forholdet til vores forældre, i vores venskaber eller kæresteforhold, så vil vi jo gerne ses og værdsættes, som den vi er. Så når det drejer om at forføre en mand, så handler det om at blive ekspert på ham og det, der får ham til at føle sig særlig. Det har alle historiens store forfører forstået, de gjorde det til deres job at vide alt om de kvinder, de forførte.

 

3. Vær til stede

- Mænd elsker, når kvinder er nærværende og tilstede. De elsker det simpelthen. For dén kvinde er så meget lettere at holde af end hende den alvorlige, som hele tiden er i gang med langtidsplanlægningen og går til tilværelsen – og ham – med et evigt kritisk blik.

- Mange mænd leder i virkeligheden efter en legekammerat. En god ven at lege med. Både til det sjove og det alvorlige. Og du kan f.eks. vise ham, at du er nærværende ved at kommentere det, der sker omkring jer lige nu: ”Sikke et dejligt sted, sikke en god bøf osv.” (perfekt, hvis han endda har valgt det). Giv hans arm et klem (en anerkendelse af hans krop). Vær nysgerrig på ham (”nej, hvor interessant hvad, du siger om Liberal Alliance). Vær generøs og sæt ord på dét, du godt kan lide, at han gør. Så taler du til ”kongen” i ham, dvs. hans bedste sider, som han får lyst til at vise dig mere af. I stedet for at fokusere på ”stodderen” i ham ved at fremhæve alle hans fejl – som vi jo alle sammen har masser af.

Og så er der ét godt råd, som Ingrid Hegland ikke kan understrege nok: Giv det tid, hold igen – også selv om du er virkelig vild med ham.

- Mænd er bare langsommere end kvinder i begyndelsen af det, der måske kan udvikle sig til et kæresteforhold. Han er i nuet og kan mærke, at hun er dejlig at være sammen med, men han tænker ikke så langt som til at forestille sig, at hun ikke er der. Og hvad han mon skulle gøre for at holde på hende.

 

Få anden lektion i KærlighedsMissionen i denne uges ALT for damerne (nr. 42, 2011).