Lars Løkke Rasmussen og Anders Lund Madsen

Foto: Martin Bubandt Hør Lars Løkke fortælle om sit nye job i det nyeste afsnit af Talk Town-podcasten "Lund og Løkke".

Lars Løkke om nyt job: ”Jeg er lidt nervøs”

Som en af landets mest erfarne politikere, træder Lars Løkke nu ind i det private erhvervsliv. Her skal han bruge sin politiske viden til at rådgive store virksomheder. Men for Lars Løkke selv er det lidt af et angstprovokerende spring. Det afslører han i det nye afsnit af Talk Town podcasten ”Lund & Løkke”.

Inden længe kan Lars Løkke føje endnu en titel til CV’et, når han tiltræder som rådgiver for et af Danmarks største advokatfirmaer, Gorrissen Federspiel, ved siden af jobbet som folketingspolitiker. Men det er ikke uden nerver, at den forhenværende statsminister kaster sig ud i en stilling i erhvervslivet, indrømmer han i det nye afsnit af Talk Town podcasten ”Lund & Løkke”.

– Jeg glæder mig helt vildt, men jeg er også lidt angst ved det eller sådan ydmyg, fordi jeg tænker ”kan jeg noget?”, siger Lars Løkke, der hele sit voksenliv har beskæftiget sig med politik.

– Jeg kan godt tænke: Hvad skal de med mig? Det er landets dygtigste jurister, ikke? Nu har jeg ikke hilst på så mange af dem endnu, for jeg har bare talt med nogle få i den her proces, men lige et par stykker. Der var en, der lige havde været et år på Oxford, nå, hallo, jeg har været et år på landevejen, griner han.

Men Løkkes mangeårige erfaring som toppolitiker bliver i den grad sat i spil i det nye job. Den juridiske del derimod tager andre sig af, selvom han faktisk har læst jura.

– Jeg er ansat på grund af mine politiske og samfundsmæssige kompetencer, nu sidder der nok nogen og griner og siger, hvad er det? Men vi lever i en mere og mere kompleks verden, og jura er jo ikke bare hårde regler. Hvis man skal foretage en investering i Danmark, så vil man måske også gerne have et billede på, hvor bevæger det her sig hen om et øjeblik, hvad sker der i Europa. Sådan nogle ting, siger han og fortæller, at alene det, at han tidligere har været statsminister, kan vise sig at være afgørende i visse forhandlingssituationer.

– Hvis du vil bygge en fabrik i Danmark, så indgiver du en byggetilladelse, og så er det altså lige meget, om du kender borgmesteren eller ej. Sådan er det ikke i hele verden. Der findes jo steder ude i verden, hvor der faktisk er prestige i at have været statsminister. Hvor det måske kan åbne en dør.

Egentlig starter Lars Løkke først som rådgiver i april, men han skal i aktion inden da, afslører han i podcasten. Blandt andet skal han til møde i det britiske handelskammer, hvor han skal holde oplæg om sine tre år med Brexit. En ny disciplin for den ellers så garvede politiker, påpeger medvært Anders Lund Madsen.

– Ja, det er også derfor, jeg er lidt nervøs, svarer Lars Løkke.

Kontor i gåafstand fra Borgen

Snart kommer Lars Løkke altså til at pendle frem og tilbage mellem Christiansborg og Gorrissen Federspiel, der har til huse i Axel Towers lige over for Tivoli, der skiller sig ud i bybilledet med sit karakteristiske silodesign.

– Vi har gruppemøde tirsdag morgen, og bom, bom, bom, så kan jeg gå… det tager seks minutter at gå fra Christiansborg dertil, siger han.

Det får Anders Lund Madsen til at gøre status over de to mænds karrierer.

– Du har fået job i et af de fineste advokatfirmaer i Danmark, og jeg har solgt 42 billetter til mit nye show i Hjørring. Der er bare en niveauforskel der, smågriner Anders Lund Madsen.

Hør seneste episode af podcasten her XXX, hvor Lars Løkke også fortæller om, hvordan hans første møde med Venstre var så kedeligt, at han var tæt på helt at droppe tanken om politik. 

HØR DET NYESTE AFSNIT AF "LUND OG LØKKE" LIGE HER

Om podcasten Lund og Løkke

Lund&Loekke
Foto: Martin Bubandt

Lars Løkke Rasmussen og Anders Lund Madsen drager på tur rundt i landet for at vise hinanden - og lytterne - det Danmark, de begge er rundet af, og som former os alle sammen. Deres forhold er baseret på et spinkelt venskab fra et efterår på jurastudiet i 1983. Siden da har livet ført dem i forskellige retninger med hver deres erfaringer.

Lyt til podcasten i Talk Town her

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Samfund, Karriere og Politik