Mette Lisby
SPONSORERET indhold

“Mænd er generelt bedre til bare at hoppe ud i tingene”

Standupkomiker Mette Lisby om at være en bangebuks, om at græde over søde hundevideoer og om at øve sig i skabe mere tid til gode oplevelser.

Af:: Redaktionen Foto: Michael Falgren
02. feb. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Af Michala Rosendahl 

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?
– Nyd livet, og lad være med at bekymre dig så meget. Du skal nok komme derhen, hvor du gerne vil være – og endda videre til steder, du endnu ikke ved, du ønsker at komme hen.

LÆS OGSÅ: "Jeg er blevet en bedre far og en bedre mand"

Hvilken mand har gjort størst indtryk på dig?
– Min egen mand, Jesper, gør indtryk på mig dagligt. Vi er fælles i både arbejde og ­fritid, og vi er to gange flyttet til et nyt land sammen (først til London, så til Los Angeles), så vi er meget tætte. Jeg plejer at sige, at vi er "ens nok, til at det fungerer, og forskellige nok, til at det er spændende".

Hvornår føler du dig ­allermest lykkelig?
– Når jeg holder om Jesper. Når jeg leger med mine ­nevøer og niecer. Når jeg sidder på min terrasse og kigger ud over Stillehavet. Når jeg skriver. Når jeg får en god ide og bliver helt optaget af at fortælle den. Når jeg får folk til at grine... Jeg er faktisk virkelig lykkelig ­virkelig tit.

Hvad er din største ­hjertesorg?
– Jeg er dagligt ked af, at min familie ikke bor lige rundt om hjørnet. Jeg savner dem meget. Det er ikke min største hjertesorg, men den mest konstante.

Hvad ville du sige, hvis du kunne bagtale dig selv?
– Jeg hader at bagtale folk. Jeg ved godt, at de fleste kalder det "sladder" og hygger sig med det, men jeg synes ­faktisk, det er enormt usympatisk – og dybest set uinteressant – at snakke om, hvad andre har gjort eller ikke gjort. Så hvis jeg skulle bagtale mig selv, ­ville det nok være noget i stil med: "Hold kæft, hvor er hun ­kedelig! Hun sladrer slet ikke".

LÆS OGSÅ: Liderligheden satte mig fri fra at være en pæn pige

Hvornår græd du sidst?
– Jeg græder virkelig tit. Næsten hver dag, tror jeg. Ikke fordi jeg er ked af det, men fordi jeg let bliver bevæget. Jeg har altid haft nem adgang til mine følelser, så der skal ikke meget til at åbne for sluserne: En video med nogen, der hjælper hjemløse, eller de der videoer, hvor kiksede mennesker synger vildt godt og overrasker de fordomsfulde dommere i et eller andet tale­ntshow. Det rører mig. Faktisk synes jeg, at internettet er meget udmattende rent emotionelt. Man magter jo nærmest ikke at gå ud i virkeligheden, når man allerede har grædt over tre søde hundevideoer inden klokken ni om ­morgenen.

Hvad ville overraske folk mest at vide om dig?
– At jeg er bange for stort set alt. De fleste tror, at jeg er sådan en rigtig tomboy, ­fordi jeg laver standup. Det er jeg ikke – tværtimod. Jeg er ­bange for højder, stiger og dyr, og det meste af min barndom var jeg decideret rædselslagen for andre børn.

Er der et karaktertræk, du misunder mænd for at ­besidde?
– Mænd er generelt ­bedre til bare at hoppe ud i ­tingene. De er ikke så bange for at fejle eller sige noget dumt, og de er ikke bange for at være ­uperfekte. Det misunder jeg ­virkelig, for det må være en stor­ befrielse. Selv har jeg brugt lang tid på at lægge den frygt fra mig. Til gengæld har mænd noget internt "pissen ­territorier af", som jeg finder vanvittigt anstrengende.

Hvad kan få dig til at ­grine?
– Rigtig mange ting, ­heldigvis. Jesper og jeg griner meget ­sammen. Af alt muligt – mest os selv. Helt almindelige småting som mine egne talefejl og slåfejl kan more mig i timevis.

Hvilken vending bruger du lidt for ofte?
– "Lige så snart vi ikke har så travlt, så skal vi..." – på ferie, rejse, opleve, være mere sammen med familie og venner...

LÆS OGSÅ: 50 enestestående kvinder: Politik og erhverv

LÆS OGSÅ: Helle Thorning-Schmidt var ikke en krukke og en dukke

LÆS OGSÅ: To kvindelige topchefer: Her er de største udfordringer som kvinde i bestyrelseslokalet