Mille Dinesen: "Tænk, hvis man kunne prioritere sine veninder lige så højt, som man prioriterer sit arbejde"

Foto: Les Kaner Mille Dinesen, Stephania Potalivo og Lærke Winther er aktuelle i filmen "Jagtsæson", der handler om veninde-jalousi, parforhold og midtvejskrise. Tre ting, kvinderne kender alt til.

Mille Dinesen om hård sandhed fra veninde: ”Hun ramte simpelthen noget meget rigtigt”

Efter Mille Dinesen fik en reprimande fra en gammel veninde, indså hun, at man ikke skal tage et venskab for givet – heller ikke et, der går langt tilbage.

I skolegården møder mange piger deres første bedste veninde. Og for mange kvinder fortsætter den nære veninderelation ind i voksenlivet. Men et venskab er ikke en selvfølge, men skal passes og plejes som et parforhold. Det erfarede skuespiller Mille Dinesen for nylig, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

– Jeg snakkede med en gammel veninde for lidt tid siden, som er sådan en meget lige ud af posen-type. Og hun sagde noget, hvor jeg fik det sådan helt aj-det-kan-du-ikke-sige til-mig-agtigt. Men hun ramte simpelthen noget meget rigtigt. Nemlig at jeg godt kan forsvinde lidt væk fra mine veninder og omgivelser, når jeg går ind i en arbejdssituation. Hun sagde: ”Hør her, du forsvinder, og når du så er færdig, forventer du, at vi bare står klar”. Meget ærligt sagt. Og jeg blev sådan helt … Gud, altså … Men hun har jo ret. Det er rigtigt.

I et stort interview med skuespillerkollegaerne Stephania Potalivo og Lærke Winther fortæller de tre kvinder, hvordan venindeskabet indimellem sættes på prøve, når arbejde, praktik og ja, livet, går sin gang.

Stephania: – På mange måder minder venskaber om parforhold, synes jeg. De skal plejes på samme måde, og man kan også komme ud for at være et sted i livet, hvor man bare ikke er gode for hinanden. Jeg har oplevet det i en venindegruppe, hvor der hele tiden var misforståelser, og hvor vi ikke ville hinanden det bedste. Nogle gange vokser man så helt fra hinanden, og andre gange mødes man igen lang tid efter og kan begynde på en frisk.

Lærke: – Jeg har prøvet at have en rigtig krise med en meget, meget nær veninde, og det var ligesom en kærestesorg faktisk, siger hun og fortsætter:

– På det seneste har jeg faktisk tænkt meget over, at jeg er nødt til at skabe noget mere plads i mit liv til veninder. Tiden kan hurtigt gå med familie og arbejde, og så kan jeg pludselig mærke, at jeg er totalt i underskud med mine veninder. Nogle gange har vi kvinder bare brug for noget kvindetid.

Mille: – Jeg er helt enig. Jeg kan mærke, at alting for mig i en periode er gået op i praktik med lille barn, lortebleer og sengetider, og så når jeg bare ikke mine veninder.

Lærke: – Nej, det er svært, men man må se at få inviteret. Eller bare gå en tur i skoven sammen.

Mille: – Tænk, hvis man kunne prioritere sine veninder lige så højt, som man prioriterer sit arbejde.

Mille Dinesen Stephania Potalivo Lærke Winther.jpgDe tre kvinder har alle oplevet at have større eller mindre kriser med deres veninder. Foto: Les Kaner

Alt det, mænd ikke forstår

Alle er de enige om, at mænd ikke kan optage den plads, en veninde udfylder.

Lærke: – Selvom man virkelig har en stor fortrolighed med sin partner, skal man alligevel huske, at det bare ikke er alt, mænd kan tåle at høre.

Mille: – Eller alt, de forstår …

Lærke: – Man risikerer, at han bliver bekymret, og så vil han gerne fikse det for en. Eller han tror, at det har noget med ham at gøre.

Læs hele interviewet med Mille Dinesen, Stephania Potalivo og Lærke Winther HER.

Mille Dinesen, 45 ÅR

  • Skuespiller, aktuel med hovedrollen i tv-serien ”Rita”, som hun er i gang med at indspille 5. sæson af
  • Brød igennem som Nynne i filmen og senere tv-serien af samme navn
  • Har spillet med i en lang række film og teaterstykker
  • Mor til Eddie, som er et år gammel

Stephania Potalivo, 33 år

  • Skuespiller, kendt for roller i ”Sjit Happens”, ”Klassefesten 3”, ”Dicte” og ”Mercur”
  • Har været vært på ”Voice Junior”
  • Gift med Nils Petter Bro og har en hund

Lærke Winther, 43 år

  • Skuespiller, snart aktuel med TV 2-serien ”Mellem os”
  • Kendt fra filmen ”En kort en lang” og senest ”Mødregruppen”. Skrev og medvirkede i satireserien ”Normalerweize”
  • Gift med Thomas Ravn og mor til Billie på 14 årfra et tidligere forhold
Se, hvad vi ellers skriver om: Veninder, Parforhold, Kærlighed og Mille Dinesen

610x200_woordy_knap2.jpeg