Påske i Tivoli
Foto: PR-Foto: Tivoli Påskepynten har lagt sig som et tæppe udover den 175 år gamle forlystelsespark, og i år kan du både møde påskelam på plænen, nyde synet af 17.000 hyacinter og se selveste Rasmus Klump i en påskeforestilling.

30 fantastiske ting, du kan opleve i påskeferien

Hvad skal du finde på i påskeferien? Uanset om du vil underholdes alene, med en veninde, kæreste eller hele familien, har vi 30 gode bud til dig.

KØBENHAVN

Broens gadekøkken

Gasoline Grill
Sæt tænderne i en snasket burger af den gode slags fra Gasoline Grill. PR-foto: Gasoline Grill

Snup en pause fra den klassiske påskefrokost med en burger fra Gasoline Grill, en nærende vegetarisk bowl fra Californian kitchen eller en spicy lamme-curry fra Dhaba. Hvis du har din kræsne far med, kan han få sig et solidt stykke smørrebrød fra Palægade. Alskens lækkerier fra maduniverset er inden for minimal rækkevidde på Broens Gadekøkken, som har åbnet alle ugens dage hele påsken fra kl. 11.00-20.00.

Strandgade 95, 1401 København K.

Boltens Food Court

Boltens madmarked
19 madboder og fem barer finder du på Boltens som åbner d. 13. april. PR-Foto: Boltens Food Court. 

Efter længere tids renovering er Boltens Food Court åbnet op for de madglade sjæle. Det internationale madmekka er placeret i Baron Boltens historiske købmandsgård i det indre København. Her kan du svælge dig i blandt andet brasiliansk, græsk, pakistansk og dansk mad. Måske du skulle holde en pause fra kødgryderne og rykke påskefrokosten ind i nye omgivelser?

Baron Boltens Gård, Gothersgade 10B, 1123 København K.

Svæv over jorden og nå nye højder

Det er godt nok ikke i hjertet af København, men derfor skal du ikke snyde dig selv for at komme op over trætoppene i et 45 meter højt udsigtstårn. I skovene omkring Gisselfeld Kloster ligger Camp Adventure. Her kan du komme en tur op ad den 650 meter snoede trappe til udsigtstårnet for 125 kr. Og så kan du prøve kræfter med klatrebaner og landets længste svævebaner. Få et mindre adrenalinkick og masser af frisk luft til hjernen sammen med familien. Book billetter i forvejen.

Camp Adventure, Denderupvej 19, 4690 Haslev.

Veras Market – Under buen

Igen kan du dykke ned i genbrugsskatte fra diverse københavnske hipster- og fashionista-typer på Veras Market. Og så kan du pleje din samvittighed og din pengepung samtidig med at du får lidt lækkert til din forårsgarderobe. Tag en veninde, din mor eller søster under armen og deltag i søndagsloppefest under Buen. Ikke en dårlig måde at tilbringe formiddagen af første påskedag på. 

Bispeengen 12, 2000 Frederiksberg, fra kl. 10.00-15.00. 
Tilmeld dig eventet på Facebook.

Leg LEGO-arkitekt med dine børn

LEGO
Udfold dine kreative evner til LEGO-eventet på Dansk Arkitektur Center i påsken. PR-Foto: DAC

Dansk Arkitektur Center (DAC) åbner op for en rejse over indlandsisen med bæredygtig og fremtidssikret arkitektur. Sammen med børnene kan du bygge LEGO-huse, som skal holde til sne, vind og kulde, teste dem i vindmaskinen og spotte vilde isbjørne og gletsjere med Google Earth VR. WWF, Verdensnaturfonden, er inviteret til at gøre dig klogere på arktisk natur og dyreliv. Og ja, du kan sagtens have en Lego-arkitekt gemt i maven, selvom du er voksen. Køb billetter i forvejen her

DAC, Bryghuspladsen 10, 1473 København K.

Gips og gæk på Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst
Tag børnene med i det kreative værksted og leg med gips og former. PR-Foto: Statens Museum for Kunst.

Kast dig selv og dine børn ud i at forme gipsskulpturer med inspiration fra den danske avantgarde skulptør Sonja Ferlov Mancoba. SMK åbner også op for ler-værkstedet, hvor du kan lave finurlige påskevæsener ved at gå på jagt efter gode historier i kunsten. Når entréen er betalt, er indgang til værkstederne gratis. NB.: børn kommer altid gratis på SMK. Læs mere om påsken på SMK her.

Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Scenekunst på Betty Nansen

Parforholdet er et benhårdt arbejde uden lige. Men også en sød drøm på en lyserød sky. Se kunstnerkollektivet Sort Samvittighed opføre forestillingen I et forhold på Betty Nansens Teatrets anneksscene Edison. Forestillingen er baseret på tekster skrevet af danske kvindelige forfattere og lyrikere inden for de seneste 100 år. Sort Samvittighed modtog i 2015 en Reumert for Årets musikteater med fortolkningen af Tove Ditlevsens liv og værk. Tag en aften ud af Netflix-rutinen og oplev skuespil på nært hold. Få billetter her

Betty Nansen teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg.

Fredagsrock i Tivoli

For anden gang i år fyldes Plænen i Tivoli med gæster til Fredagsrock. D. 19. april kan du høre dansk pops amagerkaner no. 1 Joey Moe. Efter påskefrokosten kan du afslutte dagen med vennerne, et stort krus fadøl eller en drink og sød popmusik i dine øregange. Kan du ikke få passet børnene derhjemme, så tag dem endelig med! Påskepynten har nemlig lagt sig som et tæppe udover den 175 år gamle forlystelsespark, og i år kan du både møde påskelam på plænen, nyde synet af 17.000 hyacinter og se selveste Rasmus Klump i en påskeforestilling.

Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V.

Kunstige naturligheder på Arken

PR-Foto: Patricia Piccinini, The Comforter, 2010. Arken.
Træd ind i det surrealistiske univers af Patricia Piccininis værker på Arken. PR-Foto: Patricia Piccinini, Arken Museum.

Er du klar på bizar, dragende og ubehageligt realistisk kunst? Hos Patricia Piccinini smelter fakta og fiktion sammen og udfordrer vores opfattelse af biologi, surrealisme, science fiction og kulturelle normer for krop og skønhed. Se hendes værker på udstillingen ”En kærlig verden” på Arken som et afbræk fra gule påskekyllinger og syntetisk påskeslik.

ARKEN Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, 2635 Ishøj.

Mød virkeligheden ved Årets Pressefoto

Hvert år kåres årets bedste pressefoto, og i år er ingen undtagelse. For tiende år i træk kan du se de kårede værker på Det Kgl. Bibliotek (Den Sorte Diamant). Prisen for Årets Pressefoto 2018 gik til Bax Lindhardt, og hans foto kan selvfølgelig ses på udstillingen. Læg vejen forbi Den Sorte Diamant i påskedagene, så kan du jo selv vurdere. Adgang koster 60 kr.   

Det Kgl. Bibliotek (Den Sorte diamant), Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K.

Dansk kunsthåndværk og design

For 12. gang afholdes Biennalen for Kunsthåndværk og Design. Siden 1995 har udstillingen givet indblik i, hvad der rør sig inden for keramik, smykker, tekstil og møbeldesign. Hvis du allerede er hoppet med på den store kunsthåndværksbølge, som for alvor har ramt landet efter programmer som Danmarks næste klassiker og Made in Denmark, så vil dette falde i din smag. Temaet i år er fællesskab, så tag endelig din partner med under armen.

Udstillingen gælder fra d. 18. april. Åbent: Mandag-fredag 10-17, Lørdag-søndag 12-17. Se mere info her

Biennalen for Kunsthåndværk & Design, Nordatlantens brygge, Strandgade 91, 1401 København K.

Bæredygtige råvarer som kunst

Nu hvor Reffen har åbnet op for deres nye madmarked, er der god grund til at sætte spørgsmålstegn ved forholdet mellem gastronomi og bæredygtighed. Og det gør de franske kunstnere Enora Lalet og Matthias Lothy som visuelt ”leger med maden” og inviterer dig indenfor til den første og eneste gastronomiske kunstudstilling af sin slags. Food Art Faces er en udstilling af deres værker, som kan ses frem til d. 28. april. Entré er gratis. Se mere info her.

Copenhagen Street Food, Reffen, Refshalevej 167 A, 1432 København K.

ODENSE

Anarkist byder på øl og nærvær

Odenses nye øl-paradis inviterer til intime og hyggelige koncerter, hvor du til tonerne af danske musikere f.eks. kan nyde en god Ginger Pale Ale eller American Lager. D. 18. april kan du lytte til Katinkas poetiske tekstunivers. Det er efter først til mølle-princippet, så kom i god tid, hvis du vil have en siddeplads. Køb dine billetter i forvejen her.

Anarkist – Beer and Food Lab, Albanigade 20, 5000 Odense C.

Smag på øllet

Der er intet som en god fynsk bryg – det skulle da lige være, hvis du fik lov til at se den blive brygget i 1800-tals omgivelser. Den Fynske Landsby byder på smagsprøver af den hjemmebryggede øl d. 21. og 22. april. Lær historien om den årelange tradition for ølbryggeri- og drikkeri at kende mellem kl. 11.00- 15.00. Entré for voksne er 75 kr., mens børn er gratis.

Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, 5260 Odense S.

Bingo er ikke kun for ”de gamle”

Storms Pakhus. Kreditering Rico Feldfoss.
Tag vennerne med til Late Night Bingo og vind drinks til hele bordet. PR-Foto: Rico Feldfoss.

Faktisk kan Bingo godt fungere som en form for forfest/opvarmning, og det ved Storms Pakhus. De inviterer til Late Night Bingo d. 20. april kl. 21.30. Her køres der Bingo with a twist, hvilket betyder, at du ikke kan regne med klassiske præmier, men til gengæld præmier fra flere af barerne. Og så er det ganske gratis at deltage, hvis du altså vinder dine drikkevarer vel og mærke. Tilmeld dig eventet på Facebook her.

Storms pakhus, Seebladsgade 21, 5000 Odense C.

Run Forrest, run

Når du nu alligevel har spist dig mæt i påskechokolade og lammekød, kan du vel ligeså godt få rørt kroppen. Kaffebaren Nelle’s arrangerer løb hver lørdag, så hvis du mangler motivationen for at løbe alene, kan du joine deres løbehold og være med på den 6 km lange rute langs åen og i Munke Mose Park. Og så kan du få en god kop kaffe efter den strabadserende tur. Tilmeld dig turen d. 20. april på Facebook her.

Nelle’s løbeklub, Nelle’s, Filosofgangen 32Z, 5000 Odense C.

Loppefund på havnekajen

Odense Loppemarked er åbent hver søndag for de af os, der elsker at prutte om prisen. Her finder du både keramik, hatte, bestik og gamle VHS-bånd og kan få tingene til en rimelig pris, alt efter hvilket humør du er i selvfølgelig. Gør et godt kup d. 21. april fra kl. 09.00- 15.00 og tag endelig din gode ven/veninde med, som er god til at forhandle med alle former for krejlere.

Odense Loppemarked, Havnepladsen, Londongade 1, 5000 Odense C.

Påske-tidsrejse

Tidens Samlings. PR-foto
Få et kig ind i de gamle stuer og se hvordan man pyntede op til påske i 1900-tallet. PR-Foto: Tidens Samling

Hvordan mon påskepynt har ændret sig gennem tiderne? På Tidens Samling har man samlet påskepynt fra det 20. århundrede. Her kan du se nuttede påskelam, gule kyllinger og få fornemmelsen af at være havnet i en tidskapsel. Tag hele familien med – måske kan mormor genkende noget af pynten fra sin egen barndom?

Påske i de gamle stuer, Tidens samling, Kulturmaskinen, Farvergården 7, 3. sal, 5000 Odense C.

Gak og løjer på Arkaden

Har du et barn, som elsker at fortælle og digte, kan du lade den kreative hjerne komme på arbejde, når Arkaden åbner op for deres påskeworkshop. Odense Dramaskole lader børnene skabe deres eget univers, som skal styrke deres narrative forståelse. Og hvis du mere er til gækkebreve og silkepapir, så er der også mulighed for at lave påskepynt d. 21. april fra kl. 13.00-14.00. Arrangementet er gratis. Se mere her

Arkaden Food Market, Vestergade 68, 5000 Odense C.

Odense International Film Festival på BRANDTS

Spring forbi BRANDTS, hvis vejret ikke er til gå- og cykelture langs åen. Med udstillingen Kærlighed til lyd kan du opleve seks udvalgte kortfilm fra festivalen. Filmene er en blanding af fiktion, dokumentar, animation og eksperimental, men alle har lyden i fokus. Lad sanserne komme på arbejde, når lydbølgerne rammer dine øregange og får dig til at græde, grine og gispe. Se mere her.   

Kærlighed til lyd, BRANDTS, Brandts torv 1, 5000 Odense C.

AARHUS

Til dig med grønne fingre

Plantemarkedet boomer med insta-værdige planter, så forbered dig på at vende hjem med mindst et styk violinfigen eller en bananpalme. Eller find en smuk keramikkrukke til din nye grønne ven. Og så kan du også købe frø, plantekasser, krydderurter og meget andet godt, hvis du holder af at gå lidt mere nørdet til værks. Så tag forbi markedet d. 20. april fra kl. 10.00-16.00. Entré koster 20 kr. Tilmeld dig eventet her.

Plantemarked, Godsbanen, Den Rå Hal, 8000 Aarhus C.

Væksthusene og Botanisk Have

Hvis du ikke skal rejse henover påsken og savner den tropiske atmosfære og jungle-vibe, kan du tage familien med i Botanisk have. Du kan afprøve ”væksthusspillet”, dufte og smage krydderurterne fra Middelhavet og få en kop te eller kaffe i Bjergskovshuset. Se datoerne for åbning her

Væksthusene og Botanisk Have, Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C.

Fed Fredag

Langfredag er ikke længere en sørgedag. Og godt det samme, for man skulle næsten tro, at Tivoli Friheden ser dagen som en festdag. De byder på årets første Fed Fredag med Rasmus Walter og Noah. Tag vennerne med til pophits og nordisk melankoli d. 19. april kl. 20.00. Billetter skal bestilles i forvejen her

Tivoli Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C.

Autentisk street food

Nyd forårssolen med en pinde-is i hånden fra Popsicle på Aarhus Street Food. Eller nup en omgang fried chicken med sød kartoffelmos og peanutdressing fra UGood med ud på terrassen. Uanset hvad dine smagsløg er til, vil du kunne finde et væld af lækre retter. Og så er du ikke tvangsindlagt til at skulle spise det samme som din kæreste, familie eller dine venner.  

Aarhus Street food, Ny Banegaardsgade 46, 8000 Aarhus C.

Smagen af påske

Midt i hjertet af byen finder du endnu et skønt madmarked med smagsoplevelser fra hele verden. I anledningen af påsken disker de op med påskeægsjagt for de mindste, påskechokolade og særlige påskemenuer til dig, der vil holde påskefrokosten ude af huset. Og palmesøndag kan du deltage i morgenyoga. Læs mere her

Aarhus Central Food Market, Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C.

Påske på ARoS

Uanset om du er voksen eller barn, kan du opleve interaktiv videokunst i udstillingen Tomorrow is the Question og opleve en 400 meter lang kuglebane i udstillingen MOVE!. Men ARoS byder på meget mere end blot installationskunst: kunstjagt, formindskelsesglas, flyveture med fortælletæppet, materialebingo og en mystisk Kunst-Kat. Tag børnene med på museet og læs mere om åbningstider og priser her

ARoS, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C.

Kunstnernes Påskeudstilling

På Kunsthal Aarhus, som er en af de helt store publikumsmagneter, får du mulighed for at få et indblik i, hvad der rører sig i samtidskunsten. Og værkerne skaber ofte heftig debat. Riv en formiddag ud af påskekalenderen og tag forbi udstillingen, som kører frem til d. 24. april.

Oplev bl.a. udstillingen Water from the Ganges river in the cup made with newspaper from Congo og skulpturparken. 

Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C.

Påske på Moesgaard

Fra runesten til PlayStation og fra virkelighedens vikinger til fiktionens vikinger. Det er blandt andet noget af det, du kan opleve i løbet af påsken på Moesgaard Museum. Og så kan du blive iklædt et vaskeægte kriger-outfit og lære grundteknikkerne i vikingekamp. Det er naturligvis også for piger, så find din indre kriger frem og tag børnene med på vikingetogt. Se datoer og åbningstider her

Moesgaard Museum, Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg.

Feminin påske

Køn, normer og ligestilling er også påsken forundt. Invitér dine gode veninder eller dine døtre med på Kvindemuseet for at udforske den kulturelle opfattelse af køn. Se bl.a. udstillingerne Too Burlesque og Dagens helt for at blive klogere på kropsidealer og kønsdebatten. Få mere information her

Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C.

Påskeeventyr på slottet

Har du mod på at tage turen længere op nord på, er en weekendtur til Dronninglund Slot en oplagt mulighed. Slottet byder på et brag af et påskeevent fra d. 18.-22. april. Sangerinden Aura inviterer dig ind i et Alice i Eventyrland-agtigt univers, og designer Louise Dorph finder pastellerne frem til påskepynt. Så vil du være ”dronning” for en dag ledsaget af et udsøgt kagebord og Georg Jensen Damask duge, så er det måske ikke en helt skidt idé at tage forbi påsketaffel på slottet. Læs mere om arrangementet her

Dronninglund Slot, Slotsgade 8, 9330 Dronninglund.

Se, hvad vi ellers skriver om: Påske og Guide