Påske i Tivoli
Foto: PR Hvis du ikke har en rejse til sydens sol i sigte i påskeferien, så fortvivl ikke. Vi har fundet en masse underholdende aktiviteter.

19 ting, du kan opleve i påskeferien

Påskeferien venter lige rundt om hjørnet, men hvad skal du lave? Uanset om du er alene, med en veninde, kæreste eller hele familien, har vi 19 gode bud på hyggelige og spiselige aktiviteter.

København

Broens gadekøkken 

Snup en pause fra den klassiske påskefrokost med en burger fra Gasoline Grill, en nærende vegetarisk bowl fra Californian kitchen eller en spicy lamme-curry fra Dhaba. Hvis du har din kræsne far med, kan han få sig et solidt stykke smørrebrød fra Palægade. Alskens lækkerier fra maduniverset er inden for minimal rækkevidde på Broens Gadekøkken, som har åbnet alle ugens dage hele påsken fra kl. 11.00-20.00.

Strandgade 95, 1401 København K

Boltens Food Court

Boltens Food Court er for alle de madglade sjæle. Det internationale madmekka er placeret i Baron Boltens historiske købmandsgård i det indre København. Her kan du svælge dig i blandt andet brasiliansk, græsk, pakistansk og dansk mad. Måske du skulle holde en pause fra kødgryderne og rykke påskefrokosten ind i nye omgivelser? Boltens Food Court er åbent alle ugens dage. 

Baron Boltens Gård, Gothersgade 10B, 1123 København K

Camp Adventure

Det er godt nok ikke i hjertet af København, men derfor skal du ikke snyde dig selv for at svæve over jorden og nå nye højder over trætoppene i et 45 meter højt udsigtstårn. I skovene omkring Gisselfeld Kloster ligger Camp Adventure. Her kan du komme en tur op ad den 650 meter snoede trappe til udsigtstårnet for 125 kr. Og så kan du prøve kræfter med klatrebaner og landets længste svævebaner. Få et mindre adrenalinkick og masser af frisk luft til hjernen sammen med familien. Det er en god idé at booke billetter i forvejen, og det kan du gøre her

Denderupvej 19, 4690 Haslev

Veras Market – Under buen

Igen kan du dykke ned i genbrugsskatte fra diverse københavnske hipster- og fashionistaer på Veras Market. Og så kan du pleje din samvittighed og din pengepung samtidig med, at du får lidt lækkert til din forårsgarderobe. Tag en veninde, din mor eller søster under armen og deltag i søndagsloppefest Under Buen. Det er Ikke en dårlig måde at tilbringe formiddagen af første påskedag på. 

Du kan læse mere om eventet her, hvor du også kan booke din egen stand. 

Bispeengen 12, 2000 Frederiksberg, søndag den 12. april kl. 10.00-15.00

Scenekunst på Betty Nansen

Selvom kalenderen siger forår, betyder det desværre ikke, at der er garanti for solskin i påskeferien. Øser det ned udenfor, eller mangler I en hyggelig aftenaktivitet, kan I tage i Betty Nansen Teatret og se en af deres teaterforestillinger. Du kan se de aktuelle teaterforstillinger samt købe dine billetter her

Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg

Påske i Tivoli

Kom i påskestemning i Tivoli hvor påskepynten har lagt sig som et tæppe udover den gamle forlystelsespark. Her kan du blandt andet nyde en påskefrokost, og er der børn eller barnlige sjæle i selskabet, kan I møde Rasmus Klump, der laver sjov på Plænen i påskeforestillingen Rasmus Klump på æggejagt. Hold også øje med programmet for Fredagsrock, der starter i april. 

Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Arken - Museum for Moderne Kunst

Er du vild med dyr, skal du besøge udstillingen Dyr i kunsten på museet Arken, hvor det myldrer med pels og poter. Du kan opleve kameler, killinger, elefanter, fjerklædte væsner og nuttede kæledyr i form af skulpturer, installation, video, fotografi og malerier af en række internationale kunstnere, der undersøger menneskers forhold til dyr. 

ARKEN Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, 2635 Ishøj

Reffen - Copenhagen Street Food

Nordes største street food marked, også kendt som Copenhagen Street Food, finder du på Refshaleøen. Her kan du mæske dig i mad fra alle verdens hjørner og slukke tørsten i friskpresset juice eller farverige drinks. Hold øje med deres eventkalender hvor de løbende opretter begivenheder, som du kan deltage i.

Copenhagen Street Food, Reffen, Refshalevej 167 A, 1432 København K

Odense

Den Fynske Landsby

 

Der er skruet op for påskehyggen i Den Fynske Landsby, der hver dag i påsken arrangerer sjove og spændende oplevelser for hele familien. Her kan I klippe gækkebreve, farve æg, binde kranse og høre kokkepigerne fortælle om overtroen, der knytter sig til maden i påskedagene. Der er også hestevognskørsel, hvor I kan komme på en galoperende rundvisning i landsbyen og blive kloge på dens historie. 

Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

Storms Pakhus

Hos Storms Pakhus summer der af liv fra de mange madboder, barer og kreative værksteder. Her kan du blandt andet gå til banko, lave keramik og købe eller sælge tøj til Veras Market. Storms Pakhus har flere arrangementer om ugen for store og små, så hold øje med deres eventkalender, som de løbende opdaterer. 

Storms pakhus, Seebladsgade 21, 5000 Odense C

Run Forrest, run

Når du nu alligevel har spist dig mæt i påskechokolade og lammekød, kan du vel ligeså godt få rørt kroppen. Kaffebaren Nelle’s arrangerer løb hver lørdag, så hvis du mangler motivationen for at løbe alene, kan du joine deres løbehold og være med på den 6 km lange rute langs åen og i Munke Mose Park. Og så kan du få en god kop kaffe efter den strabadserende tur. Tilmeld dig turen her

Nelle’s løbeklub, Nelle’s, Filosofgangen 32Z, 5000 Odense C

Loppefund på havnekajen

Odense Loppemarked er åbent hver søndag for de af os, der elsker at prutte om prisen. Her finder du både keramik, hatte, bestik og gamle VHS-bånd og kan få tingene til en rimelig pris, hvis du er en god forhandler. Gør et godt kup fra kl. 09.00- 15.00 og tag endelig din gode ven/veninde med. 

Odense Loppemarked, Havnepladsen, Londongade 1, 5000 Odense C

Tag på en tidsrejse i påsken

Hvordan mon påskepynt har ændret sig gennem tiderne? På Tidens Samling har man samlet påskepynt fra det 20. århundrede. Her kan du se nuttede påskelam, gule kyllinger og få fornemmelsen af at være havnet i en tidskapsel. Tag hele familien med – måske kan mormor genkende noget af pynten fra sin egen barndom?

Påske i de gamle stuer, Tidens samling, Kulturmaskinen, Farvergården 7, 3. sal, 5000 Odense C

Aarhus

Væksthusene og Botanisk Have

Hvis du ikke skal rejse henover påsken og savner den tropiske atmosfære og jungle-vibe, kan du tage familien med i Botanisk have. Du kan afprøve ”væksthusspillet”, dufte og smage krydderurterne fra Middelhavet og få en kop te eller kaffe i Bjergskovshuset.

Væksthusene og Botanisk Have, Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C

Fed Fredag

Tivoli byder på årets første Fed Fredag med den danske rapper Topgunn. Så tag dine festglade venner under armen og syng med på hitsene "Kongens Have" og "Tilbud" den 10. april kl. 20.00. Hvis du vil sikre dig en billet til koncerten, kan du købe den her

Tivoli Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C

Aarhus Street Food

Nyd forårssolen med en pinde-is i hånden fra Popsicle på Aarhus Street Food. Eller nup en omgang fried chicken med sød kartoffelmos og peanutdressing fra UGood med ud på terrassen. Uanset hvad dine smagsløg er til, vil du kunne finde et væld af lækre retter. Og så er du ikke tvangsindlagt til at skulle spise det samme som din kæreste, familie eller dine venner.  

Aarhus Street food, Ny Banegaardsgade 46, 8000 Aarhus C

Påske på ARoS

Kunstmuseet ARoS har noget for alle, børn som voksne. Lige nu kan I se den portugisiske kunstner Joana Vasconcelos' farverige udstilling Valkyrie Rán, der er en gigantisk tekstilinstallation, der hænger i loftet. Når sulten melder sig, kan I benytte jer af caféens aftentilbud, hvor I kan få én ret for 100 kr. eller tre retter for 200 kr. 

ARoS, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

Påske på Moesgaard Museum

 

Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne på Moesgaard Museum i påskeferien. Du kan enten sende dine børn i Krigerskole, eller I kan se unikke fund af Aarhus' første vikingekrigere. Kan I ikke få nok af vikinger, har Moesgaard også en vikingeudstilling, hvor I kan komme på en guidet tur. 

Se hele programmet for påskeferien her

Moesgaard Museum, Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg

Spøgelser på slottet

Har du mod på at tage turen længere op nord på, er en weekendtur til Dronninglund Slot en oplagt mulighed. Slottet byder på et brag af et påskeevent, hvor alle børn kan lave påskepynt sammen med Panduro, og I kan få en rundtur på slottet, hvor I blandt andet kan få historien om slottets spøgelser. Så vil du være ”dronning” for en dag ledsaget af et udsøgt kagebord og Georg Jensen Damask duge, så er det måske ikke en helt skidt idé at tage forbi påsketaffel på slottet. Se programmet her

Dronninglund Slot, Slotsgade 8, 9330 Dronninglund

Se, hvad vi ellers skriver om: Påske og Guide