Puk Elgård: Det er støj fra ende til anden, og jeg gider det simpelthen ikke
Foto: Puk Elgård I Puk Elgårds virtuelle univers er der plads til glæde og ukomplicerede lyspunkter.

Puk Elgård: Det er støj fra ende til anden, og jeg gider det simpelthen ikke

Facebook er blevet en platform for dumme diskussioner og evindelig støj, mener Go' Morgen Danmark-værten Puk Elgård, der meget hellere vil skabe lyspunkter i en regnvåd hverdag med sin Instagram-profil, som efterhånden er blevet et fænomen i sig selv.

Et positivt livssyn kræver en sportsmands disciplin.

Det er noget, man konstant skal minde sig selv om og indarbejde i sit syn på livet.

Det mener den folkekære tv-vært Puk Elgård, der af netop samme grund har fået nok af Facebook-mentaliteten, hvor modbydeligheder kastes mod alle og enhver, der tør vove sig en påstand, mens nulfejlskulturen raser afsted. 

- Jeg kan ikke overskue, at folk vil diskutere så meget. Det er støj fra ende til anden, og jeg gider det simpelthen ikke. Jeg synes, at der findes en del af befolkningen, som tager boksehandskerne på og går i gang med at nedgøre hinanden, hver gang de ser et opslag. Det er flovt og pinligt, at der er så destruktiv en tone på de sociale medier, som der nogle gange er, og det vil jeg simpelthen ikke være med til, siger den 50-årige tv-vært til ALT.dk og tilføjer, at hun ellers ikke er det fjerneste konfliktsky. 

LÆS OGSÅ: Puk Elgård: Jeg går amok over al det der lykkecoaching. Du skal selv tage ansvar for dit liv

Et pusterum på grå hverdage

Derfor har Puk Elgård skiftet mediet med den blå tommelfinger ud med Instagrams visuelle verden, hvor hun gerne deler sjove finurligheder, skøre positioner og små, sjofle referencer med sine efterhånden mange tusinde følgere.

På Instagram skal hun nemlig ikke være facilitator for sure miner eller ophedede politiske debatter, men kan i stedet levere et lunt pusterum, når hverdagen går lidt for meget op i madpakker og sure regnvejrsdage.

LÆS OGSÅ: Puk Elgård voksede op i et misbrugshjem: "Jeg vidste aldrig, hvad jeg kom hjem til, og hvilken tilstand mine forældre var i"

- Humor er en stor del af min hverdag, fordi jeg synes, at det er det bedste våben mod alting. Det er en kæmpe styrke at kunne grine sammen. Jeg er vokset op i en familie med nogle udfordringer, og selvom grunden gynger, og det har været svært i perioder, så har vi egentlig altid kunne finde humoren sammen. Det er noget, jeg gerne vil give videre, siger hun.

Og det er i dén grad blevet vel modtaget.


Puk Elgård i færd med at illustrere en Puch Maxi foran Netto med sønnen Robin. Billeder som disse slutter Puk gerne med hashtagget #ogdetvarmor. Foto: Puk Elgård.

Den bramfri ærlighed og sarkastiske humor har nærmest gjort Instagram-kontoen  til et fænomen i sig selv med opslag, som flere gange er endt i programmer som Anders Breinholts Natholdet og i hænderne på satiriker Anders Hemmingsen.

Noget, Puk Elgård kun er glad for.

- Det er en kæmpe befrielse at kunne lade være med at tage sig selv alt for højtideligt. Livet er enormt svært, hvis man hurtigt bliver flov over sig selv, sin manglende evne eller de to kilo for meget. Man er nødt til på en eller anden måde at kunne grine lidt af sig selv, for det bliver tilværelsen altså lettere af, fastslår Go’ Morgen Danmark-værten. 

Det er ikke kun sjove finurligheder, der pryder Puks virtuelle univers. Der er også masser af fine billeder af den lattermilde tv-vært, ligesom hendes hunde og sønnen Robin også får masser af foto-plads. Foto: Puk Elgård.

LÆS OGSÅ: Puk Elgård tror ikke på ægteskab af én bestemt grund

Tænker du, at du med den tilgang er en del af en modreaktion på de sociale medier?

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg har ikke brug for at gå korstog, og jeg synes sgu, at folk skal gøre, som de vil. Men jeg tror, at man bedre kan inspirere ved at være, som man nu engang er. I det øjeblik, hvor det bliver et statement på en eller anden måde – sådan: ”Se mig, nu har jeg taget et billede uden makeup, og nu skal I alle sammen anerkende det” – så siger det mig intet, lyder det fra tv-værten, der også møder andre personer, som er trætte af ”for meget morgenhår” på de sociale medier.

- En af mine følgere skrev f.eks., at det er ved at være i overkanten, at man nu skal vise alt det grimme. At der er kommet en modreaktion, som er dum. Og det kan jeg egentlig også godt se. Men sådan er det jo altid - der kommer altid en modreaktion, og så finder det sit leje. Sådan er hele verden skruet sammen. Og jeg synes, at det er sjovt at udfordre de uskrevne regler.


Der er masser af små smilehuller på Puks profil. Foto: Puk Elgård. 

Puk Elgård, 50

  • Dansk journalist, radio- og TV-vært og kendt fra bl.a. Aftenshowet, Hokus Krokus, Nybyggerne og Go’morgen Danmark. 
  • Mor til Robin, som hun har sammen med den tidligere jægersoldat Lothar Friis.
  • Papmor til Lothars tre børn.
  • Bor lidt uden for København
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Sociale medier, Kendte og Puk Elgård