32 ting du kun forstår, hvis du har set Sex and the City
SPONSORERET indhold

Se 32 ting, som kun ÆGTE fans af Sex and the City forstår

Det er IKKE okay at slå op på en Post-it – og andre vigtige livslektioner, som veninderne Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha har lært os gennem årene.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
07. jun. 2018 | Livsstil | ALT.dk

1. Du slår ikke op via en Post-it-seddel. Punktum.

"I'm sorry. I can't. Don't hate me–" Ja, det var dét, Carrie fik som afsked, da hun datede forfatteren Berger (og ja, han var forfærdelig – så der lærte vi også, at vi ikke skal have en kæreste ved navn Berger!) Men de fleste af os har været i Carries sko og kan genkende det der med, at en ekskæreste har slået op på en virkelig lam måde – og det er bare ikke rart. Det understreger Carrie på legendarisk vis, da hun i en brandert, som var ti heste værdig, råber den famøse sætning op i hovedet på Bergers venner, som hun møder tilfældigt i byen: "He broke up... on a Post-it!"

LÆS OGSÅ: Her er 15 ting du ikke vidste om "Sex and the City"

2. Man skal være MEGET forsigtig, hvis man gerne vil farve ens kønshår...

(Og/eller skal man måske alternativt undgå postkasserød, som valg af farve ♡)

3. Vi får alle TO eneste ene'r

Man skal ikke tage fejl af, at Charlotte udvikler sig gennem serien, og hun går fra at se kærlighed meget sort/hvidt til at mene, at tilværelsen måske er mere nuanceret end som så. I de første sæsoner leder hun efter "den eneste ene", fordi hun er overbevist om, at vi alle kun har én stor kærlighed her i livet. Men da hun endelig finder manden i sit liv, får ring på og alt burde være lykkeligt til deres dages ende, opdager hun, at det ikke altid er sådan, eventyret går... Hun ender med at blive skilt og møder (skægt nok) sit livs anden udkårne i sin skilsmisseadvokat. Deraf udvikler hun den meget Charlotteske filosofi: Vi får alle TO eneste ene'r.

LÆS OGSÅ: Her er de bedste SATC-citater

4. Man tjener VIRKELIG godt på at skrive én ugentlig klumme

Carries job er at skrive en klumme en gang om ugen for en avis, og at dømme ud fra hendes fabelagtige garderobe, vilde skosamling, stærke café- og taxaforbrug – og i det hele taget hendes rimelig misundelsesværdige lejlighed midt i New York, så giver den slags åbenbart en RIGTIG god løn?!

5. Mængden af fritid

I det hele taget har alle fire veninder pænt gode job med imponerende meget fritid til cafébesøg og snakke om mere eller mindre alt og ingenting. Bare rolig, vi dømmer på ingen måder – vi er bare dybt misundelige!

6. Synkron-tilt er en ting blandt ÆGTE veninder... 

7. 2.500 for et par sko er da helt normalt?!

Ok, indrømmet, vi er måske ikke ligefrem selv en redaktion, der almindeligvis kan kaste på den gavmilde side af 2.500 kroner efter vores sko. Men Sex and the City fik os til at drømme om at gøre det. På sådan en helt casual og normal måde. Det var jo nærmest som at få nye navne på ens egen venneliste, når der blev snakket om "Jimmy Choo" eller "Christian Louboutin" – men over dem alle lærte Sex and the City os, at vores ultimative sko-BFF naturligvis er: Manolo Blahnik. 

8. En kvindes ret til sko!

Da Carrie mister et par helt nye Manolo Blahnik til et baby-shower, som hun gerne vil have erstattet, er værtinden hurtig til at fordømme Carrie, at hun kan finde på at bruge så mange penge på et par sko – i stedet for langt vigtigere ting, som for eksempel familie.

Men i afsnittet, som meget sigende hedder "A womens right to shoes", kommer den single og barnløse Carrie, der altid giver gavmilde gaver, med det bedste comeback, da hun inviterer samme kvinde til sit "bryllup – med sig selv" – her er gavelisten kun til én butik, nemlig: Manolo Blahnik.

LÆS OGSÅ: 9 måder "Sex and the City" har formet mig som kvinde – på godt og ondt

9. Vi skal eksperimentere mere med vores tøjstil

Selv når du tror, du har vildt tøj på, har Carries outfit helt sikkert været vildere...

10. Sailor-fester holder max

Hvem der bare var med på den bååå' dér, suk...

11. LÆS: "He's just not that into you..." 

Dating-livet er vitterligt ikke lutter idyl, og derfor kan man nogle gange gå i en mindre bonanza over, hvorfor noget ikke udviklede sig til mere – gennemanalysere sms'er, kropssprog og alt det andet, der sikkert gik galt på en date. Men undervejs i Sex and the City får verdens bedste Miranda den åbenbaring (mindre kan ikke gøre det, nej), at nogle gange så handler det blot om, at dén bare ikke var der for modparten: He's just not that into you! 

(*vi lærte så også, at hvis din date har spist spicy mad og pludselig må flygte ud af restauranten, kan der være tale om en "undtagelse"). 

(Foto: Screendump)

12. Møbelsnedkere er overraskende hotte!

Aidan, Aidan, Aidan, hvem der bare var en træspåne i din høvl... eller noget.

13. Du skal ikke score medpatienter hos din psykolog

Heller ikke selvom det er Jon Bon Jovi åbenbart?! Øv...

14. Vores forhold til glasur på en donut...

... ændrede sig for altid med afsnittet, hvor Miranda melder sig ind i Weight Watchers og begynder at date et andet medlem, som viser sig at være meget "fugtig" i ansigtet efter en tur downunder. Ikke det samme forhold til glasur mere, nop...

15. Politisk ukorrekte livsfilosofier FTW

Fx Mirandas iskolde kalkule over, hvordan hun kommer frem i verden, Sam's forhold til politik versus fester - eller vennen Stanford Blatchs yndlingshobby: Fordømmelse - we can relate!

16. "The tebag-situation" – i flere versioner

Da Charlotte vil forklare de andre, at de har et problem hjemme hos dem, fordi Harry efterlader brugte teposer rundt om i hjemmet – og Samantha kun når at høre "tebag-situation" og forklarer, at den løser hun ved at trække vejret gennem næsen... ♡

LÆS OGSÅ: 10 fantastiske Sex & The City-stunder, der får os til at glæde os til den nye film

17. Åh, da Miranda i sæson 2 gik med dobbelt hovedbeklædning ♡

18. At dating af "20-something guys" kan være op ad bakke

I hvert fald når man selv er midt i 30'erne. Det blev illustreret på fineste vis i serien, da Carrie overnatter hos en meget ung fyr, og da hun så opdager, at der ikke er mere toiletpapir, er hans respons, at hun da bare kan bruge nogle kaffefiltre. Det er billedsprog på højt meta-plan, vi siger det bare!

19. Samfundets uligheder

Serien tydeliggjorde, at der kan være flere måder at måle succes på.

20. Kærlighed i mange former

Der er noget virkelig rørende i måden, som serien viser, at vores forhold til kærlighed forandrer sig med livet – og at der er kærlighed derude til os alle i forskellige former. Det så vi ikke mindst, da selv vilde Samanta møder unge Smith i serien og tror, at hun kan skubbe ham væk ved at være utro, men han bliver ventende troligt nede i hotellobbyen på, at hun får det overstået, og de kan komme videre.

21. Eller da han gør det her for hende...

22. Kærlighed kan gøre ondt...

23. "I love you"-småkagen

Eller når man ikke kan overskue kærligheden/gengælde den, selvom manden på papiret er perfekt!! Og at man derfor vælger at handle lettere irrationelt – præcis som Miranda gjorde i serien, da hun fik én gigantisk småkage med ordene 'I love you' på og panikkede så meget over det, at hun "ate the whole thing" – og vi vidste præcis, hvad hun følte!

sex and the city cookie love you.jpg

24. Men kærlighed kan også give den her følelse – heldigvis!

25. Og det er også OK at ville vente på den HELT store af slagsen...

26. Tro på the "Big"-love

For trods alle årene, al modstanden og de andre parhold finder man forhåbentlig hinanden til sidst ♡

27. Vi falder alle i livet – og rigtige mennesker rejser sig igen...

Hvis vi lige ser bort fra, at de jo alle ser overnaturligt lækre ud i serien – og de fleste af os herhjemme næppe bliver inviteret til at gå catwalk lige foreløbig (du ringer bare, Jesper Høvring?!), så lærte serien os, at ingen er perfekte, og at vi alle kommer til at falde i livet... på flere planer. Og det er svært, uanset hvor i livet du er. Men seje kvinder rejser sig igen – med et godt heppekor i ryggen!

LÆS OGSÅ: Sådan har Sex and the City ændret dit liv

28. Alle fortjener en veninde som Charlotte

Ja, dette er fra filmen, men kommer med som en undtagelse på denne serieliste – fordi det rammer lige i hjertet. For hvis (læs "når") vi alle får grundknust vores hjerte, bør der altid være en ven som Charlotte til at kigge på eks'en med dette blik:

29. Alle fortjener en ven som Carrie

Alle pressede singler fortjener en støtte som Carrie. Det ved vi efter det afsnit, hvor Charlotte hiver hende med til et foredrag om, hvordan man finder en kæreste, og dating-guruen udskammer Charlotte for "ikke at gøre nok", hvilket får Carrie til at rejse sig op i forsamlingen af singler og forsvare Charlotte med ordene: "Believe me, she's out there!"

30. Alle fortjener en ven som Samantha

Der lærer dig, at du skal stå ved dig selv og dine lyster – til alt i livet.

31. Alle fortjener en ven som Miranda

Med en solid 'no bullshit'-detektor og masser power.

32. For INTET slår gode veninder ♡♡♡sex and the city veninder.jpg

Artiklen er oprindeligt fra 2018 - og opdateret i 2021.

Anbefalet til dig