Søren Pilmark gift med
SPONSORERET indhold

Søren Pilmark efter 35 års ægteskab: ”Det er lidt af en øjenåbner, hvis man overfører dette til parforholdet”

Den populære skuespiller kalder mødet med sin hustru for et ”skæbnemøde”. De har været gift siden 1983, og trods der har været svære perioder i forholdet, er hun den dag i dag fortsat hans vigtigste holdepunkt.

Af: Marie-Louise Truelsen og Susanne Baden Jensen Foto: Les Kaner
30. maj. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

De HAR gennem årene haft problemer, deres bump på vejen og kriser.

Alligevel tøver skuespilleren Søren Pilmark efter 35 års ægteskab på ingen måder med at kalde sin hustru Susanne for verdens både ottende, niende og tiende vidunder. Hun er stadig hans vigtigste holdepunkt i livet, fortæller han i ALT for Damerne, som er på gaden hver torsdag.

LÆS OGSÅ: Susanne Pilmark: Jeg har ladet mig forsørge

Og "opskriften" på at holde sammen så længe ligger ifølge den populære skuespiller i måden at anskue og pleje kærligheden på – som har langt mere tilfælles med venskab, end vi måske lige går og tror.

Mit holdepunkt

Søren Pilmark er kendt fra store roller på scenen og i film og serier, hvor han gennem årene har givet den som alt fra førsteelsker og Gøngehøvdingen til kongelig skuespiller og sjov mand i Ørkenens Sønner.

I privaten har han den frivillige marketing- og kommunikationsmedarbejder Susanne Rée Pilmark ved sin side, og sammen har de i dag tre voksne børn.

– Susanne er selvfølgelig mit holdepunkt. Jeg tror på, at det var et skæbnemøde, og vi har været gift siden 1983. Det ville være en illusion at forestille sig, at der ikke har været problemer, bump på vejen eller kriser, selvfølgelig har der det. Men det er vi så på en eller anden måde kommet igennem. Og jeg kan ikke sige andet, end at Susanne er verdens både ottende, niende og tiende vidunder. Jeg elsker hende meget højt, og vi er gode til at supplere og berige hinanden, forklarer Søren Pilmark til ALT for damerne og understreger:

– Jeg vil meget nødig komme med en opskrift på, hvordan et forhold kan holde så længe, jeg hader, når folk prøver på det. Men jeg kan godt sige, at et ægteskab er lidt som et venskab. Det skal passes. At være forelsket varer måske et års tid, det er sådan en form for sindssyge, hvor alt kan lade sig gøre. Det har dog ikke noget med oprigtig kærlighed at gøre. Den italienske læge og sociolog Francesco Alberoni har bl.a. skrevet en lille bog om venskab, og i den sammenligner han forelskede par med venner. Et forelsket par har det kun godt, når de er helt, helt, helt tæt sammen. Hvis de er fra hinanden, er de en lille smule ulykkelige. Når den anden ringer, så siger de: "HEJ, hvor er du, hvorfor har du ikke ringet?". Og det er fuldstændig diametralt modsat med din ven. Når han ringer, siger du: "Hvaaa' saaatan!". Med et stort smil, fordi du bare er glad for at høre fra ham, også selvom det er længe siden. Det er altså lidt af en øjenåbner, hvis man kan overføre det til parforholdet. At man helt uforbeholdent er glad, når man hører fra den anden. Og det tror jeg, at Susanne og jeg har været gode til. I et ægteskab er det også vigtigt at sige, at man elsker hinanden. Men der er en sætning, der næsten er endnu mere vigtig, og det er: "Skat, jeg har taget opvasken". I hvert fald efter 35 år, ha, ha. Noget, man hader at gøre, men som man gør for den anden.

LÆS HELE DET STORE INTERVIEW FRA ALT FOR DAMERNE, hvor Søren Pilmark også fortæller om:

- at være vanvittigt nærtagende, følsom og have lavt selvværd
- venskabet i Ørkenernes Sønner
- og om, at man som forældre aldrig har det bedre end det af ens børn, der har det værst.

Anbefalet til dig