Sofie Linde
SPONSORERET indhold

Sofie Linde om kærligheden til Joakim: "Hvis han ikke havde været så insisterende, var vi nok aldrig blevet kærester"

Sofie Linde har aldrig haft et forhold, der var lige så godt som det med til Joakim Ingversen. Også selvom han var alt det, hun troede, hun ikke ville have.

Af: Marie-Louise Truelsen Foto: Les Kaner og Malene Porup
15. jan. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

Sofie Linde har en tradition med sine venner. Når de er sammen, skiftes de til at rejse sig og holde en lille tale for hinanden om fremtiden. Hvis højgravide Sofie skulle holde talen om fremtiden lige her og nu, ville den lyde sådan her:

– Joakim og jeg står på vippen og er i gang med en nedtælling til det totale kaos, som forhåbentlig bliver til at overskue med hjælp fra familie og venner. Så skål og på forhånd tak for hjælpen. Kom med gode gaver, gerne til mig og ikke til baby!

Hun bryder ud i en høj og hjertelig latter, da talen er leveret. For hun kan da godt høre, at det er lidt imod konventionerne at sige, at hun vil have gaverne, når de fleste plejer at komme med små yndige sparkedragter og bamser til den nyfødte. Men netop det ukonventionelle er typisk Sofie. Har man fulgt bare en anelse med i X Factor de seneste par år – eller på hendes meget velbesøgte Instagram profil – vil man vide, at Sofie er helt sin egen. Som X Factor-værtinde optræder hun gerne på scenen i farverigt, vildt og absolut iøjnefaldende tøj, og på Instagram finder man bl.a. dobbelthagebilleder og billeder, hvor Sofie har gulerødder strittende ud af munden eller is i hele hovedet. Eller hvad med den lille film, hvor hun viser, at hun da lige har gemt en kartoffelchip fra X Factor-dommer Remees fødselsdagsfest mellem brysterne og den efterhånden ret gravide mave: "Jeg går aldrig tomhændet fra en fest", skriver hun nedenunder. Filmen er i skrivende stund vist knapt 373.000 gange.

Sofie er klar til sin tredje og sidste sæson som X Factor-værtinde. Hun får lov til at være den, der – sammen med dommerne og deltagerne – slutter en epoke i dansk underholdnings-tv, for sæson 2018 bliver den sidste. I hvert fald i DR-regi.

– Det er jo lidt særligt, fordi det er sidste sæson. Hver gang vi gør noget, er det ultimativt for sidste gang, og derfor er jeg lidt mere bevidst om at nyde det denne gang. For min skyld kunne programmet fortsætte for evigt, for det er virkelig skægt at lave. I år har vi fået Sanne Salomonsen med som den tredje dommer sammen med Remee og Thomas, og hun er helt fantastisk. En ægte powerkvinde. For mig er det ret vildt, for jeg har altid set op til hende og hørt hendes musik, og pludselig står hun lige der foran mig. Det lille stærke menneske.

Der har været en del snak om, at du de tidligere år har været på kant med Thomas Blachman, hvordan går det med det i år?
– Thomas siger alt, hvad han tænker, og han har en meget pikant humor, som man godt kan misforstå. Men hvis man forstår den, er han enormt sjov, og jeg vil mene, at jeg forstår hans humor. Folk, der er vant til at sige deres mening, kan godt tåle, at andre svarer igen. Så der har aldrig været dårlige vibes. I virkeligheden er det jo et udtryk for, at jeg er sindssygt tryg ved ham som person. Og han er også på sin egen måde villig til at modtage kritik. Jeg kommer fra en familie, hvor der bliver råbt højt og diskuteret meget. Min far minder på mange måder om Blachman, og jeg har lært, at man svarer ærligt på det, man bliver spurgt om. Så når Thomas spørger, hvad jeg mener om hans arbejde, og jeg synes, han har været en klovn, så siger jeg det til ham. Så kan han tænke om det, som han vil, men der har aldrig været nag, og han har aldrig været tarvelig. Nu, hvor jeg er gravid, er han særligt opmærksom på, om har jeg det godt. Sidder jeg ok? Står jeg for længe? Han er jo far med kæmpe F, og det er sjovt pludselig at opleve den meget omsorgsfulde side af ham.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde: Derfor laver jeg lister over de venner, som giver mig henholdsvis god og dårlig energi

Sofie er glad for, at hun har en vis rutine som X Factor-værtinde, for den voksende mave betyder noget for hendes energi.

– Jeg kan godt mærke, at jeg bliver træt. Jeg er ikke herre over min krop på samme måde, som jeg plejer at være. Der er en, der er flyttet ind, og som har sagt: "I'm the boss of you the next nine month", og det må jeg så bare affinde mig med. Det har været svært for mig at acceptere, at det er sådan, når man er gravid, og at der er en, der bare lige pludselig vil have en hotdog, ha, ha. Før skulle der meget til, før jeg blev træt, men nu kan jeg gå fra egentlig at føle mig meget frisk til at være helt træt og tune ud af ting. Det stresser mig. Jeg kan godt lide selv at bestemme. Jeg er ekstremt social og aktiv og laver mange skøre ting, og det har jeg bare skullet skrue ned for, for det er ikke sjovt for nogen at have sådan en træt hval på besøg, der kommer ind og lægger sig på sofaen og falder i søvn. Så kan man lige så godt blive hjemme. Jeg er ved at vænne mig til det, og det er fint nok, men jeg kommer aldrig til hundrede procent at holde af at være gravid. Jeg synes ikke, det er "den søde ventetid". Det er hårdere, end jeg troede, det ville være.

På hvilken måde?
– Det er så tungt. Det er svært, synes jeg, at være blevet så stor. Der er mange ting, som jeg fuldstændig har underkendt, når jeg har snakket med mine gravide veninder før i tiden. Jeg har været sådan, årh, slap da af, du ser så flot ud med mave, det er da det pæneste i verden, og baby vejer jo ikke mere end to kilo, så det kan da ikke være så slemt... Men det er bare fucking hårdt. Og jeg synes slet ikke, at kvinder tager nok credit for, HVOR hårdt det er at være gravid. Man er jo skør i hovedet. Fuldstændig bims. Jeg kan græde over en dyredokumentar i fjernsynet, og når jeg først får lukket op for de kanaler, er jeg ikke til at stoppe igen. Hvorfor tillader DR overhovedet at vise noget, hvor en dyreunge dør...?

Hun råber det nærmest ud i rummet, slår ud med armene, og griner samtidig højt.

– Og jeg kan græde over, at der ikke er flere af lige præcis DEN vingummi i skålen, som jeg har lyst til. Og det er jo sindssygt, altså. Jeg synes også, at vi kvinder er for dårlige til at tale om det svære ved at være gravid. Det første, du får, når du bliver gravid, er skyldfølelse og angst. Lige pludselig er der noget, der er vigtigere end dig selv, og som du skal huske på hele tiden. Og du kommer til at tænke, shit, jeg var sgu da i byen... og jeg er også rimelig glad for cigaretter... Altså, jeg skulle jo stoppe med at ryge, og det har været enormt svært. Og der findes bare ikke det der sted, hvor der står: Sindssygt godt gået, at du bare stoppede med at ryge fra den ene dag til den anden! Næh, det er bare sådan: Selvfølgelig skal du det. Ellers kan dit barn dø. Jeg synes næsten kun, du kan gøre ting forkert, når du er gravid. Man bliver holdt øje med og får så mange misforståede råd. Jeg tror, vi skal blive bedre til kun at give råd, hvis vi bliver bedt om det. Alle, der har været gravide, har været det på deres måde, og så får man sådan nogle råd, hvor man tænker, fuck, det har jeg da slet ikke gjort! Samtidig med, at der er en, der siger, at lige præcis dét er sindssygt vigtigt, for ellers lærer barnet ikke at kravle. Man kan altid købe et par underbukser, der er mere økologiske, eller en creme, der har færre parabener. Du har ligesom aldrig fred eller fri, fordi det drejer sig om et andet menneske, som du elsker ubetinget højere end alle andre, før du overhovedet har mødt det. Når du står i Babysam, og damen siger: "Du kan få den her gode madras, som koster så og så meget, men du kan også få den her madras, som koster 2.000 kroner mere, og så kan du undgå, at dit barn dør af vuggedød..." Nå, men så tager jeg da den billige, ha, ha. Det er absurd.

– Kvinder har også en tendens til enormt gerne at ville fortælle skrækhistorier: "Nå, men vi havde jo en veninde, hvis barn fik knækket halsen inde i maven, fordi hun bremsede hårdt op i bilen og havde sele på." Den historie skal jeg jo ikke høre! For som udgangspunkt går det godt. Ja, barnet kan være dødfødt, men lad os da satse på, at det ikke er. Lad os dog fokusere på det positive. Jeg mangler også den der helt ærlige graviditetsbog, hvor der står: Okay, når du får et stik i maven, som føles som menstruationssmerte, så er det en plukve. Eller: Når dit tandkød bløder, er det fordi, du har mange hormoner i kroppen. Alle de der ting, som jeg ikke har tænkt over. Er det meningen, at mine brystvorter skal vokse? Det vidste jeg jo ikke. Det kan være, jeg selv må skrive den bog. Og der skal være et helt kapitel bare til at rose dem, der stopper med at ryge: "Hvor ER du dygtig. Hvor ER det flot. Hvor ER du sej."

LÆS OGSÅ: Søren Rasted om sin første gang: "Det er verdens sjoveste historie"

Sofie synes også, at hun ser åndssvag ud som gravid. I modsætning til alle andre kvinder, som hun altid har syntes var enormt pæne, når de var gravide.

– Hør her, jeg har kollegaer, der har taget 7 kilo på i deres første graviditet. 7! Jeg tog 20 kilo på de første 6 måneder.

Hun slår en trucker-rå latter op.

– Jesus! Hvorfor bliver de kort fordelt så tarveligt? Men okay, det er jo kun en selv, der synes, man ser underlig ud, alle andre synes, det er så smuuukt! Og så sidder man der og kan nærmest ikke engang tørre sig selv bagi. Jeg synes godt nok, at det er kedeligt og besværligt at være gravid.

Fordi der er ting, du ikke kan?
– Ja. Men jeg har det da også sådan, at når hun sparker, kan det gå fra at være en rigtig dårlig dag til at være en rigtig god dag. Så er alt skønt. Jeg bliver vildt glad flere gange om dagen, når der lige bliver tjekket ind fra maven. Det er jo det hele værd. Egentlig havde jeg planlagt, at jeg ikke ville vide, hvilket køn det var, men da vi så stod der til scanningen, var det faktisk vigtigt for mig at vide det for at have en eller anden connection. Så jeg ikke bare var gravid med "et eller andet". Nu kender jeg hende, jeg ved, hun vågner omkring kl. 23, når jeg rigtig gerne vil sove – og det kan jeg så ikke – og hun tjekker også lige ind, når jeg drikker noget koldt. Det er meget hyggeligt. Og det er fedt at kunne sige "hende".

Har I bestemt jer for et navn?
– Hun skal hedde Trine. Det har været mit yndlingsnavn altid. Jeg har altid sagt til mig selv, at hvis min førstefødte var en pige – hvilket jeg altid har regnet med – så skulle hun hedde Trine. Det er sådan et stærkt og dansk navn. Jeg kender ikke nogen røvhuller, der hedder Trine. Det er også vigtigt.

Det er ikke kun baby og X Factor, der står på programmet i 2018. Der er også noget med et forestående bryllup. Sofies kæreste, Joakim Ingversen, har været nede på knæ, og Sofie sagde ja.

– Joakim er bare sindssygt tjekket, vildt romantisk, cool og mandig, så han havde selvfølgelig spurgt min far om lov til at gifte sig med mig. Han sagde alle de rigtige ting, da han friede, var vildt sød og havde selv valgt en ring til mig. Pessimist som jeg er, havde jeg regnet med, at den ring ville være sindssygt grim, men den var lige mig.

Hun viser hånden frem.

– Det er den her. Det er en 20'er, der er sat på en ring. Jeg har altid sagt, nej, nej, jeg skal ikke have ring, du skal ikke fri til mig, men så gør han det alligevel, fordi han har lyst. Men vi har ikke lige fået holdt det bryllup endnu...

Så hvor længe har forlovelsen varet?
– Man skal jo giftes inden for det første år efter forlovelsen, det har vi så ikke nået. Men nu skal vi sætte barn i verden, og der er nogle rent juridiske ting, der skal spille. Jeg har nogle meget ordentlige lægeforældre, og min mor har sagt: "Sofie, sæt nu, at du dør under fødslen, hvad så med lejligheden?" Så nu tror jeg, at planen er, at vi af rent juridiske grunde gifter os på rådhuset, så der kommer ro i lægefamilien, og så Joakim ikke ender at blive smidt ud af lejligheden, hvis jeg dør. Og så gifter vi os rigtigt på et andet tidspunkt. Jeg skal være ordentlig fuld til mit bryllup og feste igennem.

Danmarks sødeste tv-par, Sofie Linde og Joakim Ingversen, er i al hemmelighed blevet gift, efter denne artikel blev sendt til tryk.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde og Joakim Ingversen er blevet gift

Hvorfor er du og Joakim gode for hinanden?
– Fordi vi har respekt for hinandens personligheder. Og vi er forskellige i så høj en grad, at vi komplementerer hinanden i stedet for at bekrige hinanden. Der kan godt være dårlig stemning mellem os, men aldrig i længere perioder. Vi har måske en time, der er træls. Joakim har sådan et meget roligt temperament, men han kan også være en kæmpe nar. Jeg lader ham det vide på et nanosekund, hvis han er irriterende, og så kommer han og siger undskyld. Jeg kan godt trække den lidt længere, før jeg siger undskyld, men til sidst kommer jeg også altid krybende. Vi lader aldrig solen gå ned over vores vrede.

Hvad kan få dig op i det røde felt?
– Altså, det er underligt, at jeg er så bleg, for jeg har sådan et sydlandsk temperament, ha, ha. Jeg kan bare have haft en dårlig dag, og så skal det gå ud over nogen, og det kan så være Joakim. Så starter jeg en diskussion, som ingen vegne fører, og når Joakim siger, at det gider han ikke diskutere, kan jeg ryge helt op. Fuldstændig uberettiget som oftest. Men det håndterer han nu rigtig godt. Joakim er bare helt igennem er en god mand. Han er så ordentlig på de vigtige punkter. Han gør mig altid i godt humør. Alt, hvad jeg føler af ekstremer, har jeg lyst til at dele med ham. Og det er vel i virkeligheden er ret godt parameter for et forhold.

På Instagram bliver I kaldt #goalcouple, et andet ord for powerpar, hvad tænker du om at blive betragtet som et powerpar?
– Det er jeg vildt beæret over. Jeg synes, vi ER et powerpar! Jeg har sgu aldrig haft et forhold, der var så godt. Havde jeg ikke mødt Joakim, var jeg nok endt med noget, som jeg sikkert havde syntes, var fint, men uden at vide, hvor fedt det kunne blive. Jeg har altid sagt, at min kæreste skulle være fra Jylland, lave noget andet end mig og have brunt hår. Og så møder jeg en lyshåret mand fra Sjælland fyldt med tatoveringer, der laver det samme som mig. Alt det, jeg ikke ville have. Og jeg har bare aldrig været gladere. Hvis man er en type, der, som jeg, godt kan lide at have kontrol over sit liv, skal man huske at lade sig ryste engang imellem. Nu var det Joakim, der aktivt gik ind og sagde: "Hør her moster, vi kan lige så godt bare blive kærester, og ja, du er vild med mig". Hvis han ikke havde været så insisterende, var vi nok aldrig blevet kærester, men det blev vi heldigvis.

Sofie har mange yngre fans, og spørgsmålet er, hvor meget hun tænker over det med at være rollemodel for børn og unge?

– Det er egentlig ikke noget, jeg har været særlig bevidst om, men nu, hvor du spørger, kan jeg mærke, at jeg gerne vil tænke noget mere over det. Jeg synes i virkeligheden ikke, at det er de unge, der skal opdrages på de sociale medier, det er mere de ældre, der ikke har fået kørekort til de sociale medier, og som bare sidder og hjerner derudaf med dårlig karma. Det er da vigtigt at tænke over, at man er en rollemodel, men det må ikke blive for belærende, for så går noget af det skægge af. Unge mennesker kan godt kende right from wrong, de er vokset op med sociale medier og er ikke bange for dem. Jeg ved godt, at der er meget skældud over, at unge mennesker viser et glansbillede frem online. Du kan altid se smuk ud fra en bestemt vinkel, og der er da noget vildt fedt ved, at man har lyst til at lægge et pænt billede op af sig selv. At man ikke er bange for at sige: Se mig – sådan ser jeg ud. Ja, er der så nogle, der siger, men sådan ser du ikke ud i virkeligheden. Nej, det kan godt være, men det er lige meget – for på det her billede ser jeg sådan her ud! Og du har bare at like! Jeg lægger selv både skøre og pæne billeder ud af mig selv, og jeg kan lide begge dele. Jeg ved godt, at der er en skyggeside af de sociale medier, og at nogle unge føler sig forkerte, men jeg synes altså også, at vi skal huske at hylde de piger, der rent faktisk får noget selvtillid ved at lægge flotte billeder op af sig selv.

Hvordan vil du administrere din offentlighed i forhold til at være mor – skal Trine på Instagram?
– Jeg har egentlig lyst til at sige nej, men på den anden side, hvis de andre mødre må, må jeg vel også. Jeg tror uden tvivl, at jeg får verdens sødeste barn – præcis som alle andre mødre tænker om deres børn. Hun kommer til at blive dejligt rund i hovedet og helt skør at se på – på den perfekte måde. Jeg har aldrig været en af dem, der siger, åh, pak nu de børnebilleder væk, for jeg synes, børn er pissesøde og sjove. Selvfølgelig tænker jeg over, at en kvart million mennesker kigger med på Instagram, det har baby jo ikke sagt ja til, men jeg kunne aldrig finde på at lægge noget op, der var udstillende eller gjorde min baby til grin. Så ja, hvis jeg kender mig selv godt nok, tror jeg ikke, at jeg kan lade være med at lægge billeder af hende op.

Anbefalet til dig