TILMELD DIG AFD’s KVINDELØB SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239,-

Teater København 2019
Foto: Aveny-T Josephine Park ses i en af rollerne i En forestilling om kærlighed.

Teater i København: 7 forestillinger, du bør tage ind og se

En tur i teateret kan noget helt særligt. Vi har her udvalgt syv af de forestillinger dette forår, som vi glæder os mest til.

Du hører lyden af summen blandt de andre i publikum. Lyset i salen dæmpes. Der bliver helt stille. Tæppet på scenen forsvinder til siden og ind træder…

Det er en særlig oplevelse at sidde i teateret og opleve en forestilling blive opført her og nu for dine øjne. Alt er i bogstaveligste forstand på spil for skuespillerne på de skrå brædder, og en særlig energi breder sig i salen.

LÆS OGSÅ: København – gode guides til Danmarks hovedstad

Teateret kan noget magisk, og en god forestilling kan alt fra at underholde, forbavse, provokere og efterlade dig oplyst og fuld af store følelser.

Vi har her udvalgt syv oplevelser på teaterscenerne i København og omegn, som vi ser frem til dette forår:

En forestilling om kærlighed.pngHoldet bag En forestilling om kærlighed. (Foto: Martin Høyer)

En forestilling om kærlighed af AKT1 – en poetisk musikforestilling

Fem af landets mest talentfulde, unge skuespillere står på scenen, når lydteateret AKT1 opfører deres første teaterforestilling nogensinde: En forestilling om kærlighed. Som titlen hentyder til, er omdrejningspunktet en søgen efter det menneske, der forlod dig, og folkene bag lover, at der er plads til både at grine, græde og lade sig opsluge af forestillingens flotte, musikalske og poetiske univers.

På scenen ses Josephine Park (som netop har vundet en Robert for sin rolle i DR-serien Doggystyle), Marie Bach (kendt fra Arvingerne og Mord uden grænser), Niclas Kølpin, Albert Stein Ankerstjerne og Thomas Nielsen. Forestillingen laves i den gode sags tjeneste og al overskud går til kvindehuset Danner, og alle på produktionen arbejder gratis.

Spilleperiode: 4. marts - 12. marts
Sted: Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg

LÆS MERE HER

Den Evige Ild på Bellevue Teatret – Ken Folletts bestseller som musical

Forfatteren Ken Follett har solgt mere end 100 millioner bøger og er på listen over de 100 bedst sælgende, britiske forfattere nogensinde. Nu har Bellevue Teatret sikret sig verdensrettighederne til hans seneste bestseller, Den Evige Ild, og teateret har fået de samme personer, som omskrev Jordens Søjler til en musical på Østre Gasværk Teater i 2016, til at gøre det samme med denne bog.

Forestillingen sender os tilbage til 1500-tallet og en storpolitisk magtkamp mellem katolikker og protestanter. Resten af Europa vender sig imod England, da den protestantiske Elizabeth bliver dronning, og en kamp om tronen udspiller sig. Bellevue Teatret lover en musical med stærke følelser, store sange og intenst drama fra første taktslag.

Spilleperiode: 1. marts - 31. marts
Sted: Bellevue Teatret, Strandvejen 451, 2930 Klampenborg

LÆS MERE HER 

En pinlig affære_foto.jpgUdvalgte oplæsere deler deres dagbogsbekendelser fra det virkelige liv. (Foto: PR)

En pinlig affære på Nørrebro Teater – ÆGTE teenager-dagbøger læst højt

Forestil dig, at dine mest navlepillende og meget dybfølte tanker fra dine teenageår bliver læst højt for en kæmpe sal fuld af grinende publikummer. Det er faktisk grundingrediensen for teaterkonceptet En pinlig affære, som efterhånden har kørt i en del år.

Hver gang læser nye, helt almindelige mennesker (med et ualmindeligt mod!) nemlig op fra deres ungdomsdagbøger. Slagets gang styres af konceptets ophavskvinder, Stinne Skovbjerg og Rebecca Svensson, og det er både usandsynligt morsomt, nostalgisk og ikke mindst genkendeligt, når der deles ud autentiske anekdoter om fester, venner, forældre og kærlighed – alt sammen tilsat musikken fra dengang. 

Spilleperiode: Lørdag 2. marts og lørdag 27. april
Sted: Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København

LÆS MERE HER

Sort Samvittighed I forhold med .jpgKunstnerkollektivet Sort Samvittighed giver litterære tekster om parforholdet et nyt sceneliv. (Foto: PR)..

I et forhold på Betty Nansen Teater – musik og markante kvinder

Sort Samvittighed er et kunstnerkollektiv bestående af kvinder med en forkærlighed for at fortolke markante, kvindelige kunstnere. Det har de gjort to gange tidligere med succesforestillingerne om Anne Linnet (teaterkoncerten Hvid Magi) og Tove Ditlevsen (Tove! Tove! Tove!), og nu er de på banen med deres tredje forestilling, der har fået titlen: I et forhold.

Her fortolker de litterære tekster om parforholdet skrevet af danske, kvindelige forfattere og lyrikere inden for de seneste 100 år. Teksterne iscenesættes med Sort Samvittigheds særlige musikalske, ekspressive, sjove og rørende udtryk. Da nyheden om projektet kom ud i efteråret 2018 blev 40 procent af billetterne solgt på forhånd, uden at forestillingens titel og tema endnu var på plads.

Spilleperiode: 8. marts til 18. april
Sted: Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg

LÆS MERE HER

frihedsexlængsel.jpgNøjes vi? Eller fornøjes vi? Sådan lyder to af spørgsmålene, som vendes i forestillingen. (Foto: PR)

FRIHED.SEX.LÆNGSEL på Teater Grob – om lykke og mørke sider

Vi danskere er verdens lykkeligste folk – eller er vi? I korte portrætter af mennesker og nedslag i deres liv, sætter denne forestilling fokus på, om vi er så frie og lykkelige, som vi ser os selv. For under overfladen og bag høfligheden ligger vores usagte meninger, holdninger og tanker. Det er dramatiske, humoristiske og absurde fortællinger om menneskers kamp mod dem selv, og de skjulte behov, lyster og uindfriede ønsker, vi alle render rundt med.

På scenen ses skuespillerne Lars Bom, Lise Lauenblad, Camilla Lau og Morten Kjær.

Spilleperiode: 15. marts til 11. april
Sted: Teater Grob, Nørrebrogade 37, 2200 København N 

LÆS MERE HER

gilgamesh Hotel Pro Forma.jpgPå rejsen gennem Glyptotekets sale ses visuelle spor i form af tableauer, der refererer til fortællingen. (Foto: PR)

Gilgamesh af Hotel Pro Forma – verdens ældste fortælling i ord og musik

Der er et ærkemenneske inde i både dig og mig, for vi består alle af grundelementer som behov, drift, længsel og ønsker. Netop dét er fokus for teaterkompagniet Hotel Pro Formas nye forestilling Gilgamesh. Med afsæt i oldtidens urfortællinger om underverdenen iscenesætter de en af verdens ældste fortælling - Gilgamesh-eposset - i ord og musik. En fortælling om kong Gilgamesh, tyranni, vovemod, kaotisk kærlighed, venskab og dyb sorg.

De unikke omgivelser på Ny Carlsberg Glyptotek danner rammen for forestillingen, hvor fire musikere og tre performansartister fremfører tekster fra Gilgamesh som tale, lyd og rap, imens de bevæger sig rundt i museets mange sale. Publikum følger med sammen med performerne og kan sætte sig og gå til og fra. 

Spilleperiode: 4. april til 28. april
Sted: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København
Gilgamesh er første del af Hotel Pro Formas kommende underverdenstrilogi

LÆS MERE HER

KKDK_05.jpgHenrik Prip og Marianne Mortensen ses på scenen i denne udgave af Kvinde Kend Din Krop. (Foto: PR)

Kvinde Kend Din Krop på Mungo Park – prisvinder om kvindeliv

Denne forestilling har været sat op flere gange gennem årene med stor succes. Faktisk så stor, at den tilbage i 2011 modtog en Reumert for bedste forestilling. Mungo Parks Kvinde Kend Din Krop bygger på den berømte bog, som udkom første gang i 1975 og siden er blevet revideret hvert årti.

Forestillingen er en collage over bøgernes vejledninger, vævet sammen af tanker og erfaringer fra virkelighedens kvindeliv. Med humor og kærlighed belyser den alt fra kvinderoller, orgasme og overgangsalder til nyere fænomener som plastikkirurgi og stress. Det er en forestilling, som både kvinder og mænd kan blive klogere af.

Spilleperiode: 27. maj, 28. maj og 29. maj
Sted: Mungo Park, Fritz Hansensvej 23, 3450 Lillerød

LÆS MERE HER

Se, hvad vi ellers skriver om: København, Guide, Lister, Kultur og Trends