Ugens intro

Ugens intro: Har du hest i køleskabet?

Den seneste tids madskandaler har udstillet, hvor langt supermarkedernes varer er fra den verdensklasse, som de danske restauranter befinder sig i, konstaterer chefredaktør Camilla Frank.

For nylig spiste jeg på en af Københavns nye, hippe restauranter. Tjeneren oplyste mig om, at de snart ville få hest på kortet. Sjovt, når man kun serverer kvalitet og kan ironisere over hestekød-skandalen. Men ude ved køledisken, hvor de fleste mennesker henter deres mad, er der ikke så meget at grine ad. I de senere år har historier om rejer med medicinrester, gassede æbler, hindbær med virus og senest hestekød i færdigretten udstillet, hvor langt der er fra et land med verdens bedste restaurant til det, vi kan købe i supermarkederne. Fødevareskandaler får os altid til at stoppe op og tænke en ekstra gang over det, vi putter i kurven, og her på redaktionen er der også flere, der har revurderet deres indkøbsvaner. F.eks. siger webredaktør Tine:

– Jeg havde længe en idé om, at den laks, jeg købte i Netto, havde sprunget viltert rundt i diverse vandløb og boltret sig, til den en dag uheldigvis gik i nettet. Det er jo ikke ligefrem en fødevareskandale, men jeg blev da lidt skuffet over, at også laksen bliver opdrættet ligesom alle andre dyr, vi indtager.

LÆS OGSÅ: Ugens intro: Super-inflation

Vores stylist Helle er gået skridtet videre:

– Jeg er næsten stoppet med at spise kød. Selv om jeg elsker boeuf bearnaise, mister jeg næsten appetitten, når jeg tænker på, hvordan vi behandler dyrene, mens de lever, og den måde de bliver slagtet på.

I det her nummer af ALT for damerne går vi tæt på fødevarefusk og ser på, hvad du egentlig kan gøre for at undgå det. For måske er det ikke kun en fødevareindustri med en tvivlsom moral, den er gal med. Det er også vores efterspørgsel på billigt kød og færdigretter, den er gal med, mener madskribent og forfatter Tina Scheftelowitz.

– Det er begrædeligt, hvor meget kød vi spiser, og hvor dårligt kød vi spiser. Sat på spidsen, synes jeg, at danskerne spiser som svin, siger hun.

LÆS OGSÅ: Denne uges ALT for damerne