Fanø
Foto: Søren Jansby Har du Danmarks bedste naboer? Så vær med i konkurrencen om en fest til en værdi af 23.000 kr.

Vind en vejfest: Vi har fået et tættere naboskab

Beboerne på Malmhøjvej i Kragelund har fået et endnu tættere naboskab, efter at de sidste sommer vandt Hjemmets vejfest-konkurrence. Gevinsten er bl.a. blevet brugt til en hyggelig Fanø-tur.

I forvejen var naboskabet ualmindelig godt på Malmhøjvej i midtjyske Kragelund, hvor beboerne ikke alene har traditioner for årlige fester og udflugter, de snakker også sammen, spiser sammen og hjælper hinanden i dagligdagen.

– Men efter vi har vundet Hjemmets vejfest, er vi kommet endnu tættere sammen, siger Dorte Madsen, der i sin tid skrev det brev til Hjemmet, der gjorde netop dette naboskab til sidste års
vindere af konkurrencen.

Dorte fortæller, at der med gevinsten har været nye anledninger til at mødes på vejen. Først skulle der skåles for at fejre gevinsten, så kom vi på besøg for at skrive om naboskabet, og ikke mindst skulle det besluttes, hvordan gevinsten skulle bruges.

naboskab
Beboerne på Malmhøjvej har fået opbygget mange traditioner sammen. Gevinsten fra Hjemmet har bragt dem endnu tættere sammen. Foto: Søren Jansby.

Det blev ret hurtigt besluttet at dele festlighederne op, så beboerne foruden selve vejfesten også kunne tage på en udflugt.

– Så satte vi os sammen en aften og brainstormede om, hvor vi skule tage hen. Alle mulige forslag var på banen: Egeskov Slot, Vadehavet… børnene foreslog, at vi skulle tage i sommerland. Til sidst stemte vi om det, og der blev nedsat et festudvalg på tre personer, der fik fuld råderet over gevinsten, siger Dorte, der kom med i festudvalget.

LÆS OGSÅ: Godt nabofællesskab i Vestjylland: "Man skal ikke være nøjeregnende"

Lørdag den 11. maj oprandt dagen, hvor 26 beboere fra Malmhøjvej tog på vinderudflugt. En enkelt familie havde fået forfald, ellers var alle med. De mødtes om morgenen kl. 8, kørte til Esbjerg og sejlede over til Fanø, hvor de i Sønderho blev modtaget af en lokal kvinde, Gertrud, der iført sin fanødragt tog dem på rundvisning i byen.

fanø
I Sønderho blev naboerne fra Malmhøjvej modtaget af Gertrud, der iført sin fanødragt tog dem på rundvisning i byen. Foto: Privat

– Hun var bare så god til at fortælle, siger Dorte og beskriver, hvordan resten af dagen var fyldt med aktiviteter som sælsafari, besøg på en skovlegeplads og kørsel på stranden i en såkaldt blokart, der en et lille køretøj på hjul, der drives frem ved hjælp af et sejl.

– Alle blev totalt vind- og sandblæste. Det var simpelthen så sjovt, siger Dorte.
Mellem aktiviteterne blev nogle af alle de madvarer, der indgik i gevinsten, forvandlet til lækre sandwich, der blev skyllet ned med nogle af alle de danskvand, de havde vundet. Der var også penge til en kinesisk buffet, inden de kl. 22.30 var tilbage i Kragelund.

– Det var en supergod dag, siger Dorte. Forude venter så selve vejfesten, som beboerne holder lørdag den 31. august. Hvad dagen kommer til at indeholde ved kun festudvalget.

– Men jeg sige så meget, at den vil være fuld af aktiviteter, og at det bliver et brag af en fest, siger Dorte.

Fortæl din nabohistorie – og vind

Det gode naboskab trives overalt i Danmark. Det blev i den grad bekræftet, da vi sidste år lancerede konkurrencen Vind en Vejfest. Det væltede ind med beretninger fra læsere i hele landet om hyggelige traditioner og fine fællesskaber, og vi kom på en hård opgave, da vi skulle finde vinderen.

Inspireret af sidste års mange positive historier har vi besluttet at gentage konkurrencen. Så skriv til os og fortæl, hvorfor netop du og dine naboer skal vinde en vejfest til en værdi af 23.000 kr. Fortæl os, hvordan I hjælpes ad i hverdagen, spiser og hygger jer sammen, holder de sjoveste fester – eller noget helt fjerde. Vi håber at høre fra rigtig mange. Alle kan deltage – også alle, der var med sidste år.

Vind en vejfest – sådan gør du

  • Send en mail til vejfest@hjemmet.dk, eller skriv til Hjemmet, Strødamvej 46, 2100 København Ø, postboks 252, og fortæl om det helt særlige naboskab, du og dine naboer har.
  • Mail eller brev skal være os i hænde senest 12. august. Hvis du sender et brev, så husk at mærke kuverten ”Vejfest”.
  • Vinderen bliver kåret sidst på sommeren. Uddrag fra breve og mails kan blive bragt i bladet og på facebook/ALT.dk.
Se, hvad vi ellers skriver om: Vind en vejfest og Livsstil