Lucca Oh Land

Foto: Lasse Lagoni/TV2 Flere af årets deltagere i X Factor modtager hadefulde beskeder. En af dem er 15-årige Lucca Nordlund, som blandt andet har fået at vide, at hun har grim hud, fortæller hun til TV2.

”I burde skamme jer, så klamme I er”: X Factor-deltagere modtager hadefulde beskeder

Årets X Factor-deltagere modtager racistiske og hadefulde beskeder på de sociale medier. Nu fortæller de om deres oplevelser.

”Har du akne?”

”Det er Justin Bieber og negeren.”

”Jeg synes, hun virker som et lille barn på 10 år.”

”I burde skamme jer, så klamme I er.”

Beskederne, som årets X Factor-deltagere modtager på de sociale medier, er voldsomme. De modtager alt fra opkast-emojis til racistiske og hadefulde beskeder både i den private indbakke på Instagram og i kommentarsporet på Facebook, Tik Tok og Youtube, skriver TV2.

I sidste uge skrev den ene af dommerne i underholdningsprogrammet, Nanna Fabricus – bedre kendt som Oh Land – at hun havde modtaget grove og ubehagelige beskeder, efter at hun havde smidt den unge Hiba Chehade ud af konkurrencen.

”Hvor er du bare for sygt et menneske”, ”Fuck, hvor jeg hader dig. Alle hader dig som dommer” og ”Du har brug for hjælp” var blandt nogle af de kommentarer, sangeren modtog på de sociale medier.

Kommentarerne var dog blot toppen af isbjerget – beskederne i Oh Lands egen indbakke var endnu værre, fortalte hun til TV2.  

”Jeg er en voksen kvinde og er vant til at få kommentarer med på vejen. Men det her er så massivt ondskabsfuldt. Man skal være en robot for ikke at lade det sætte rifter i en,” sagde Oh Land.

"Jeg får det skidt"

Nu tager nogle af deltagerne i årets X Factor-program så bladet fra munden i en video til TV2 Echo, hvor de fortæller om deres oplevelser med hadefulde og nedladende kommentarer, efter de er blevet offentligt kendte ansigter.

Blandt andet fortæller en af Thomas Blachmans deltagere, 18-årige Marcus Mugisa Enevoldsen, som er en del af gruppen ”Simon og Marcus”, at han er blevet kaldt ”negeren”.

”Så snart man læser sådan en besked, får man det sådan lidt – altså – skidt selvfølgelig.”

En anden af Blachmans deltagere, 18-årige Ida Aysel Jensen fra gruppen ”Neva og Ida”, fortæller også, hvad de voldsomme kommentarer og beskeder betyder for hende:

”Jeg ser de her kommentarer næsten alle vegne,” siger hun og fortsætter:

”Jeg føler mig meget, meget lille. Intet værd-agtigt.”

Også flere af Oh Lands deltagere har modtaget kommentarer og beskeder, der blandt andet går på deres udseende.

”Du må godt nok have det træls med den hud,” er en af de beskeder, 15-årige Lucca Nordlund har fået:

”Du skal nok blande dig uden om min hud, jeg har det superfint,” siger hun i TV2 Echo-interviewet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sociale medier og X Factor

610x200_woordy_dmjpg.jpg