Sunde desserter - sød og sund inspiration

Opskrifter på sund dessert

Desserter behøver ikke være usunde - tværtimod.

For eksempel har vi opskriften på en særlig variant af kokosmakroner, som er sundere end de klassiske, en lækker jordbærsuppe med kokoschips, citrussorbet med karamelliserede pinjekerner og cookies med chokolade og ingefær.

Alt sammen opskrifter på sunde desserter til den søde tand. 

Læs mere

Og vi har mange flere gode tips, tricks og opskrifter der kan stille den lille eftersult og i øvrigt er en fryd for øjet. Her er de bedste bud på lækre og sunde desserter, hvad enten du har lyst til kage, is og mousse eller knas, chokolade og chips.

Nemme sunde desserter, du hurtigt kan lave

En hurtig og nem sund dessert er ikke at gå fejl af. Hvad med at lave en hurtig ferskensoftice, en bærdessert i glas eller disse lækre nemme bananpandekager? Du kan også diske op med en helt klassisk frugtsalat, som peppes op med lidt honning og kokos.

Er du mere til snacks end decideret desserter, så se vores opskrifter på sunde snacks.

Sund dessert med frugt: Banan, appelsin, rabarber og æbler

Frugt er en helt klassisk og uundværlig del af en sund dessert, og ligemeget om du er mest til banan, appelsin, rabarber, pære eller æble, så har vi en opskrift til dig, som både er sund og tilfredsstiller din søde tand. Se det store udvalg her på siden, hvor du både finder frugtsalater og desserter i glas med frugt som hovedingrediens. Det kunne være en rabarbertærte eller denne drøm af en æbledessert.

Af sunde snacks og desserter med dadler har vi fx opskriften på farverige daddelkugler eller disse små dadelruller med kokos og sesam.

Desserter uden sukker

Skal din dessert være helt uden sukker, enten fordi du er afholdende, diabetiker eller på kur, så fortvivl ikke. Vi kan fx byde på disse pandekager med gulerod, som også er glutenfri eller denne nøddekage med sukkerfri chokolade. En anden ingrediens, som gør det godt ud for sukker, er dadler.

Opskrifter på lette desserter med chokolade

Er du, ligesom os, chokoladeelsker, men vil du gerne passe lidt på kalorierne, så er ALT.dk som altid behjælpelig. Vi har nemlig masser af lækre opskrifter med chokolade, som ikke vælter kalorieregnskabet, tværtimod. Her er nogle af de sunde desserter med chokolade, du kan prøve:

Opskrifterne kommer fra FIT LIVING, ALT for damerne, Vores Børn, Eurowoman, Boligliv, Hendes Verden og Hjemmet.