Chokomousse
SPONSORERET indhold

Chokomousse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Opskriften er fra Julie Berthelsens nye bog, Sund Balance.

Af: Julie Berthelsen
15. apr. 2015 | Opskrift | Fit living
2-4 personer

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade, min. 70% 
  • 4 pasteuriserede æggehvider 
  • 2 pasteuriserede æggeblommer 
  • 1 spsk sukrin gold 
  • Evt. nødder og bær til pynt

Jeg kan lige så godt sige det, som det er – jeg er dybt afhængig af chokolade. Jeg synes, det er en af de lækreste råvarer, og jeg føler mig heldig ved at kunne få sådan en mousse her en gang imellem, selvom jeg er på kur. Det er stor, stor nydelse.

Sådan laver du kalorielet chokolademousse

  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål. Kom æggeblommer og sukrin i en anden skål og rør det godt.
  3. Lad chokoladen køle lidt af (ca. til kropstemperatur) og rør den så i æggeblommerne.
  4. Chokoladen må hverken være for varm eller kold, for så kommer der klumper i cremen.
  5. Og så er det æggehvidernes tur. Vend først 1 stor spiseske i blandingen og derefter 1 spiseskefuld mere. Og vend så resten af hviderne i blandingen. På denne måde får du får en lidt mere vendbar og medgørlig masse, så der ikke skal røres for meget, og man ikke ødelægger de luftige hvider.
  6. Fordel moussen i små glas og stil dem på køl i 1 time (eller mere – moussen kan godt holde sig i køleskabet, også til dagen efter). Lav relativt små portioner, moussen er meget smags- og chokolademættet.
  7. Pynt eventuelt med lidt hakkede nødder, bær eller mynteblade.

Opskriften er fra Julie Berthelsens bog, SUND BALANCE, der udkommer den 16. april på Lindhardt og Ringhof og indeholder ud over sangerindens personlige historie også en lynkur til effektivt vægttab med 40 lækre og sunde opskrifter.