Bacalao (saltet torsk) på grillet grostino
5
Ingredienser
- 100 g frisk torsk
- 50 g klipfisk (kan købes hos fiskehandleren)
- ½ l mælk
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg, knuses hele med skallen på
- god olivenolie
- evt. lidt salt
- et godt filone-brød
- bredblandet persille og sort peber til pynt.
Sådan gør du
- Læg klipfisken i blød i ca. 24 timer, så salten trækker ud af fisken.
- Kog torsk og klipfisk i mælken med hele hvidløg og laurbær. Koges i ca. 4 min.
- Sigt væden fra.
- Hæld fisken i en skål og rør med olivenolie til en cremet konsistens er opnået.
- Smag til med salt og evt. lidt mere hvidløg. Så er bacalaoen færdig.
- Skær brødet i skiver af ca. 1,5 cm og gril det på begge sidder på panden.
- Stænk et par dråber olivenolie over og drys med lidt salt.
- Anret bacalao på de grillede brød og server evt. med lidt frisk hakket bredblandet persille og sort peber.