Bacalao (saltet torsk) på grillet grostino
5
Ingredienser
- 100 g frisk torsk
 - 50 g klipfisk (kan købes hos fiskehandleren)
 - ½ l mælk
 - 2 laurbærblade
 - 4 fed hvidløg, knuses hele med skallen på
 - god olivenolie
 - evt. lidt salt
 - et godt filone-brød
 - bredblandet persille og sort peber til pynt.
 
Sådan gør du
- Læg klipfisken i blød i ca. 24 timer, så salten trækker ud af fisken.
 - Kog torsk og klipfisk i mælken med hele hvidløg og laurbær. Koges i ca. 4 min.
 - Sigt væden fra.
 - Hæld fisken i en skål og rør med olivenolie til en cremet konsistens er opnået.
 - Smag til med salt og evt. lidt mere hvidløg. Så er bacalaoen færdig.
 - Skær brødet i skiver af ca. 1,5 cm og gril det på begge sidder på panden.
 - Stænk et par dråber olivenolie over og drys med lidt salt.
 - Anret bacalao på de grillede brød og server evt. med lidt frisk hakket bredblandet persille og sort peber.