Opskrift på bacalao på grillet grostino

Bacalao (saltet torsk) på grillet grostino

5

Ingredienser

  • 100 g frisk torsk
  • 50 g klipfisk (kan købes hos fiskehandleren)
  • ½ l mælk
  • 2 laurbærblade
  • 4 fed hvidløg, knuses hele med skallen på
  • god olivenolie
  • evt. lidt salt
  • et godt filone-brød
  • bredblandet persille og sort peber til pynt.

Sådan gør du

  1. Læg klipfisken i blød i ca. 24 timer, så salten trækker ud af fisken.
  2. Kog torsk og klipfisk i mælken med hele hvidløg og laurbær. Koges i ca. 4 min.
  3. Sigt væden fra.
  4. Hæld fisken i en skål og rør med olivenolie til en cremet konsistens er opnået.
  5. Smag til med salt og evt. lidt mere hvidløg. Så er bacalaoen færdig.
  6. Skær brødet i skiver af ca. 1,5 cm og gril det på begge sidder på panden.
  7. Stænk et par dråber olivenolie over og drys med lidt salt.
  8. Anret bacalao på de grillede brød og server evt. med lidt frisk hakket bredblandet persille og sort peber.