-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Brunsviger med æble
Bag en lækker brunsviger med æblefyld. Den samme dej kan også bruges til at bage de lækreste brunsvigerboller med æble.
1 bradepande eller 12 boller
Total:45 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: 45 min.
- Fryse-egnet
- Dej:
- 4 æbler (små tern)
- 75 g smør (eller margarine)
- ¼ l mælk
- 25 g gær
- 2 spsk sukker
- 1⁄2 tsk salt
- 1 æg
- ca. 450 g hvedemel
- Fyld:
- 175 g farin
- 125 g smør
- 150 g nødder (hakkede)
- 2 spsk ahornsirup
- 1 spsk stødt kanel
Sådan bager du æblebrunsviger
- Skræl æblerne og skær dem i tern.
- Smelt smørret og tilsæt mælk. Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt sukker, salt, æg og halvdelen af melet. Pisk dejen godt igennem og tilsæt resten af melet og æblerne. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1⁄2 time.
- Smelt farin sammen med smør, nødder, ahornsirup og kanel, og lad det køle lidt af.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og klap den ud til en tyk plade.
- Læg den i en bradepande (ca. 24x30 cm.) foret med bagepapir. Prik fordybninger i dejen med fingrene og hæld nødde/farinblandingen over dejen.
- Lad dejen hæve ca. 1⁄2 time.
- Sæt bradepanden på en bageplade med bagepapir (til at tage evt. boblende sukker) i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min.
- Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Løft den over på en rist ved hjælp af bagepapiret.
- Æblebrunsviger som boller: Fordél fyldet i hullerne i en smurt muffinform med 12 huller. Tril dejen til en pølse og del den i 12 stykker. Form dem til kugler og læg dem i hullerne.
- Lad den hæve tildækket 1⁄2 time og bag dem så ca. 45 min. ved 180 grader.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem stå i formen et par min. Vend hele formen ud på et fad eller en bageplade – pas på det varme sukker.
- Tips: Læg evt. et lag tynde æblebåde på dejen, inden nødde/farinblandingen hældes over.