-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Langtidshævet surbrød
Har du mod på at gøre lidt ekstra ud af julefrokosten, så bag dit eget brød. Dette herlige surbrød passer perfekt til både laks og ost.
1 stk.
Ingredienser
- Surdej:
- 5 g gær
- 2 dl vand
- 2 dl hvedemel
- Dej:
- 3 dl lunkent vand
- 2 tsk. salt
- 250 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
- ca. 400 g hvedemel
- Udrør gæren til surdejen i lunkent vand, og rør hvedemelet i. Dæk med plastfilm. Prik nogle huller i plasten. Lad surdejen stå 2 dage, til den dufter syrligt og bobler.
- Udrør surdejen i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen, den er fugtig og kan ikke æltes.
- Lad dejen hæve tildækket i en skål natten over i køleskab.
- Tag dejen ud, og lad den temperere 1 times tid. Hæld dejen ud til et rundt brød på bagepapir på en bageplade. Lad den efterhæve ca. 30 min. med et klæde over.
- Snit brødet, og pensl med vand. Bag brødet ved 225 gr. i ca. 35-40 min. på midterste ovnribbe.