
Dampede hvide asparges med sauce mousseline og rejer
Dampede hvide asparges med sauce mousseline og rejer
Skøn opskrift på hvide asparges - se her, hvordan du damper hvide asparges og server de lækre Den perfekte sommeret til gæster.
400 g søkogte rejer med skal
(eller 200 g kogte, pillede fjordrejer – hvis det skal være rigtig festligt)
1 kg tykke hvide asparges
salt
2 citronskiver
smør til kogning
Mousseline:
3 æggeblommer
4 spsk citronsaft + lidt til tilsmagning
1 tsk salt
200 g smør
1 dl piskefløde
brøndkarse
Sådan laver du hvide asparges med mousseline
1. Pil rejerne, eller lad dine gæster pille deres egne rejer inde ved bordet.
2. Skræl de hvide asparges, og skær enderne af. Bring 4 cm vand i kog i en dyb pande sammen med rigeligt med smør, citronskiver og et drys salt. Kog aspargesstænglerne i vand i 4-6 minutter. Tag dem op, og dryp dem af på et klæde.
SE OGSÅ: Forårsgrøn ærtesuppe med varmrøget laks og creme fraiche
3. Smelt smørret til mousselinen. Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft og salt i en gryde over mellem varme, til det begynder at tykne. Tag gryden fra varmen, og tilsæt smørret lidt efter lidt – langsomst i starten. Pisk kraftigt undervejs, så saucen ikke skiller. Smag til med citron.
4. Pisk fløden til skum, og vend den i saucen lige inden servering.
5. Hæld saucen ud over de kogte asparges, drys med rejer og brøndkarse og server.
PRØV OGSÅ: Grov fiskesuppe med nye kartofler og asparges
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
Hvad er mousseline?
Sauce mousseline
Sauce mousseline er én af de store, franske klassikere. Det er en hollandaisesovs, der vendes med flødeskum (eller stiftpiskede æggehvider) umiddelbart før servering, så sovsen bliver som blødt skum, der smelter i munden. Sammen med friske, danske asparges − og måske lidt friskpillede rejer − er det uimodståeligt lækkert.