
Foto:
Salat a la nicoise
Til denne salat kan du i stedet for kikærter også bruge kogte kartofler og nærme dig en mere klassisk nicoise, hvis du fortrækker det.
preparation
Total: 15 minutter
plate
2 personer
Af Louisa Lorang
Ingredienser
Dressing:
1 spsk. flydende honning
1 spsk. dijonsennep
½ fed hvidløg, revet
2 spsk. god olivenolie
Salat:
2 æg
150 g grønne bønner
½ agurk, i skiver
1 hjertesalat
200 g kogte kikærter
1 dåse eller 1 glas med god tun
1 bananskalotteløg, i tynde skiver
Purløg
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 451 Kcal
- Fedt:
- 41 %
- Protein:
- 21 %
- Kulhydrat:
- 38 %
Sådan gør du:
- Kog to æg. Kom dem i kogende vand, og kog dem i ca. 6 minutter. Skyl dem i koldt vand, og pil dem.
- Rør en dressing af honning, sennep, hvidløg og olivenolie.
- Nip enderne af bønnerne, og damp dem i en smule kogende, saltet vand i 3-4 minutter. Dryp dem af.
- Skær agurken i skiver, og salaten i både.
- Anret kikærter, salat, bønner, tun, løg, æg og purløg i en skål. Servér straks med dressingen til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Fisk, Tunsalat, Fransk mad, Sund aftensmad og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: