Salat a la nicoise
Foto: Anders Schønnemann

Salat a la nicoise

Til denne salat kan du i stedet for kikærter også bruge kogte kartofler og nærme dig en mere klassisk nicoise, hvis du fortrækker det.

printer Print
clock 15 minutter
plate 2 personer

Dressing:

1 spsk. flydende honning
1 spsk. dijonsennep
½ fed hvidløg, revet
2 spsk. god olivenolie

Salat:

2 æg
150 g grønne bønner
½ agurk, i skiver
1 hjertesalat
200 g kogte kikærter
1 dåse eller 1 glas med god tun
1 bananskalotteløg, i tynde skiver
Purløg

Energi pr. person:
451 Kcal
Fedt:
41 %
Protein:
21 %
Kulhydrat:
38 %

Sådan gør du:

  1. Kog to æg. Kom dem i kogende vand, og kog dem i ca. 6 minutter. Skyl dem i koldt vand, og pil dem.
  2. Rør en dressing af honning, sennep, hvidløg og olivenolie.
  3. Nip enderne af bønnerne, og damp dem i en smule kogende, saltet vand i 3-4 minutter. Dryp dem af.
  4. Skær agurken i skiver, og salaten i både.
  5. Anret kikærter, salat, bønner, tun, løg, æg og purløg i en skål. Servér straks med dressingen til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Fisk, Tunsalat, Fransk mad, Sund aftensmad og Hovedret