Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Jomfruhummerbisque med hvid bønnepuré og persilleolie
Foto: Line Thit Klein Jomfruhummerbisque

Jomfruhummerbisque med hvid bønnepuré og persilleolie

Jomfruhummerbisque med hvid bønnepuré og persilleolie

en time
Print
Jomfruhummerbisque til 4 personer

4 store jomfruhummere
2 dl hvidvin
2 dl kalvefond
1 dl tomat juice
1 tsk paprika
1 løg skåret i kvarte
1 spsk olivenolie
1 laurbærblad
2 kviste timian
25 g smør.

Persilleolie:
1 bundt persille
1 tsk bagepulver
1 l vand
4 spsk avocadoolie.

Hvid bønnepuré
1 dåse hvide bønner
2 spsk frisk flødeost.

Sådan laver du jomfruhummerbisque

Jomfruhummere:
1. Pil halekødet ud af jomfruhummernes skaller. Prøv at få dem så hele ud som muligt. Brug evt. en saks til at klippe skallen op med. Fjern den sorte streng (tarmen) med en lille kniv, hvis den er der.

2. Stil halerne på køl

3. Rist skallerne i olivenolie i en gryde. Tilsæt løg og kog sammen med hvidvin, kalvefond og tomatjuice i 20 min.

4. Sigt skallerne fra og pres al skyen ud af disse. Kog skyen ind til ca. 2 dl.

Persilleolie:
1. Bring vand og bagepulver i kog

2. Skyl persillen i rigeligt vand og kassér persillestilkene.

3. Kom persillen i det kogende vand og lad det koge ½ min. Sigt vandet fra og blend persillen med olien.

Hvid bønnepuré
Sigt vandet fra bønnerne og blend dem med friskost.

Servering:
Opvarm suppen og steg hallerne.
Kom en ske med bønnepuré i en suppeskål. Hæld suppen over og kom halerne i. Dryp olien over til sidst.

TIP: Suppen og tilbehøret kan tilberedes dagen før, så du bare skal stege halerne, når gæsterne kommer.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jomfruhummer, Suppe, Dansk mad, Hummer, Skaldyr og Forret