SPONSORERET indhold
Karameltærte med mandler
8-10 pers.
Ingredienser
Karameltærte med mandler
Bund:
150 g hvedemel
100 g brun farin
50 g kokosmel
125 g blødt smør
Karamelfyld:
1 ds. kondenseret mælk, 397 g, f.eks. fra Nestlé
3 spsk. ahornsirup
¼ tsk. salt
100 g smuttede mandler
Desuden:
100 g mørk chokolade
25 g smør
100 g hvid chokolade
- Bland hvedemel, farin, kokosmel og smør. Fordel dejen i bunden af en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) eller i et firkantet smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm). Bag bunden ca. 15 min. ved 175 gr.
- Kom den kondenserede mælk, ahornsirup og salt i en skål, og rør det jævnt. Vend grofthakkede mandler i. Fordel fyldet i tærtebunden.
- Bag tærten yderligere 30 min. Fyldet skal blive til gylden karamel. Afkøl kagen helt.
- Hak og smelt chokoladen med smørret over vandbad eller i mikroovn. Smør det over kagen, og lad det stivne, gerne i køleskab.
- Hak og smelt / af den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Rør resten i, til det er smeltet. Smør chokoladen ud i et lag, ca. ¼ cm’s tykkelse på bagepapir. Når chokoladen er næsten stivnet, udstikker du hjerter med en udstikker. Fordel dem over kagen. Skær kagen i små tern.