Karameltærte med mandler
SPONSORERET indhold

Karameltærte med mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
10. dec. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 pers.

Ingredienser

Karameltærte med mandler
Bund:
150 g hvedemel
100 g brun farin
50 g kokosmel
125 g blødt smør
Karamelfyld:
1 ds. kondenseret mælk, 397 g, f.eks. fra Nestlé
3 spsk. ahornsirup
¼ tsk. salt
100 g smuttede mandler
Desuden:
100 g mørk chokolade
25 g smør
100 g hvid chokolade

  1. Bland hvedemel, farin, kokosmel og smør. Fordel dejen i bunden af en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) eller i et firkantet smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm). Bag bunden ca. 15 min. ved 175 gr.
  2. Kom den kondenserede mælk, ahornsirup og salt i en skål, og rør det jævnt. Vend grofthakkede mandler i. Fordel fyldet i tærtebunden.
  3. Bag tærten yderligere 30 min. Fyldet skal blive til gylden karamel. Afkøl kagen helt.
  4. Hak og smelt chokoladen med smørret over vandbad eller i mikroovn. Smør det over kagen, og lad det stivne, gerne i køleskab.
  5. Hak og smelt ‡/‘ af den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Rør resten i, til det er smeltet. Smør chokoladen ud i et lag, ca. ¼ cm’s tykkelse på bagepapir. Når chokoladen er næsten stivnet, udstikker du hjerter med en udstikker. Fordel dem over kagen. Skær kagen i små tern.