Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kebab i rødkål
Foto: Fra Mette Mølbaks bog, Kål

Kebab i rødkål

Kebab i rødkål

Klassiker serveret på en ny måde.

plate 4
printer Print

Kebab:
400 g hakket oksekød
1 fed hvidløg, hakket
en lille håndfuld persille, skyllet grundigt, tørret og hakket
2 tsk salt
friskkværnet peber
1 tsk spidskommen
bredbladet persille
grillspyd
evt. 50 g god feta evt. harissapasta

Rødkål:
1 rødkålshoved
2 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
2 spsk olivenolie
1 tsk sirup eller honning
salt og peber

Baba ganoush:
1 aubergine
½ dl tahin
saft af 1½ citron
2 tsk spidskommen
1 fed hvidløg
salt

  1. Sådan gør du: Rør oksekødet sammen med hvidløg og persille, salt og peber. Stød spidskommen i en morter, og rør det i blandingen. Stil på køl. Tag de yderste blade af rødkålen, så du har fire-seks flotte blade alt efter sult. Halver rødkålshovedet, og snit et kvart til et halvt alt efter behov og sult. Kom den snittede kål i en skål, og hæld eddike, olivenolie og sirup over. Lad det trække, mens du laver de øvrige ting, og smag til sidst til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader. 
  2. Prik auberginen med en gaffel, og kom den hel ind i ovnen – ca. 30 minutter, til den begynder at skrumpe ind. Tag den ud, og skær den over på langs. Skrab kødet ud med en ske. Stød spidskommen i en morter, og blend alle ingredienserne. Smag til med salt. 
  3. Form kødet i kugler, og kom det på pinde. Grill eller steg det på en pande, til det er gennemstegt. Tag et rødkålsblad, og kom en smule baba ganoush og lidt rødkål i. Kom de stegte kebab over, og drys med persille og evt. feta og harissa. Spis med det samme.

Tip! Du kan også bruge hakket lamme- eller kyllingekød.   

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Libanesisk mad, Rødkål, Kebab, Shawarma og Kål