Pastilla med kylling, rosiner, chili og kanel
Foto: Line Thit Klein. Pastilla med kylling, rosiner, chili og kanel

Pastilla med kylling, rosiner, chili og kanel

Pastilla med kylling, rosiner, chili og kanel

Pastilla er en sød, kødfyldt tærte og en traditionel ret i Marokko. Her som små, sprøde pakker med et dejligt sødt og krydret fyld.

printer Print
clock en time

3-4 kyllingebrystfileter
2 løg
2 fed hvidløg
½ -1 chili
2 spsk olivenolie
1 ½ dl rosiner eller finthakkede svesker
½ tsk gurkemeje
et nip safran
½ -1 dl hakket persille
salt og peber
1 pakke filodej
75 g smeltet smør

Dip:
2 ½ dl yoghurt naturel eller græsk yoghurt
1 fed finthakket hvidløg
salt og peber
lidt tørret, knust chili
lidt bredbladet persille

Sådan laver du pastilla med kylling, rosiner, chili og kanel

  1. Skær kyllingekødet i små tern. Pil og hak løg og hvidløg i små tern. Halver chilien, fjern kernerne, og hak den.
  2. Brun kyllingekødet ved høj varme på alle sider, og krydr med salt og peber. Tag kødet op af gryden, og læg det på en tallerken.
  3. Steg løg og hvidløg mørt i lidt olivenolie nogle minutter. Tilsæt chili, rosiner/svesker, gurkemeje, safran og brunet kyllingekød. Lad det stege et par minutter, hæld 2 dl vand ved, og kom låg på.
  4. Lad simre 10 minutter, til kyllingen er færdig. Hæld eventuelt overskydende væske fra, og krydr kødet med salt, peber, og top med hakket persille.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Skær filodejen i 15 x 15 cm. Pensl et lag med smeltet smør, læg endnu et lag filodej oven – gentag, så der er tre lag. Kom en skefuld kyllingefyld på, og fold den sammen ved at bukke kanterne ind under "pakken". Pensl med smør, og drys salt på.
  7. Rør yoghurt med hvidløg, salt, peber og lidt tørret, knust chili til en dip.
  8. Bag pastillaerne 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  9. Anret dem på et fad, og drys med tørret, knust chili og lidt bredbladet persille.
  10. Server med yoghurtdip og eventuelt en salat.
  11. Spis dem som forret, eller server dem til hovedret sammen med for eksempel couscous og en grøn salat - og er der nogen til overs. fungerer de perfekt i madpakken næste dag!
Se, hvad vi ellers skriver om: Marokkansk mad, Snacks, Madpakke og Forret