Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rabarber-hyldeblomstsaft
Foto: Line Thit Klein Få opskriften på rabarber-hyldeblomstsaft

Rabarber-hyldeblomstsaft

Rabarber-hyldeblomstsaft

Med sin smag af hyldeblomster og rabarbernes skønne farve, er saften her den perfekte drik til varme sommerdage. Servér den på is, og bland op med vand efter smag.

clock 25 minutter
printer Print

40 hyldeblomstklaser
1 kg rabarber
1 citron
2 l kogende vand
700 g hvidt sukker.

Sådan laver du rabarber- og hyldeblomstsaft

1. Skyl blomsterklaserne fri for smådyr, og skær rabarberstængler og citron i skiver på ½ cm. Kom det hele op i en stor skål eller gryde.

2. Kog vand og sukker op, og hæld over blomster og rabarber. Rør godt.

3. Dæk med madfilm eller et låg, og lad saften trække i tre dage på køl.

4. Si saften, og hæld den på skoldede flasker eller frys ned til senere brug i plastikposer eller isterningbakker.

5. Saften blandes med vand efter smag ved servering – eller prøv at blande med vodka og isterninger for den skønneste velkomstcocktail til sommerens fester.

PRØV OGSÅ: Kokostoppe

Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Søde sager, Hyldeblomstsaft, Hyldeblomst og Drikke