Rabarber-hyldeblomstsaft
SPONSORERET indhold

Rabarber-hyldeblomstsaft

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Med sin smag af hyldeblomster og rabarbernes skønne farve, er saften her den perfekte drik til varme sommerdage. Servér den på is, og bland op med vand efter smag.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
13. jun. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 25 min

Ingredienser

40 hyldeblomstklaser
1 kg rabarber
1 citron
2 l kogende vand
700 g hvidt sukker.

Sådan laver du rabarber- og hyldeblomstsaft

  1. Skyl blomsterklaserne fri for smådyr, og skær rabarberstængler og citron i skiver på ½ cm. Kom det hele op i en stor skål eller gryde.
  2. Kog vand og sukker op, og hæld over blomster og rabarber. Rør godt.
  3. Dæk med madfilm eller et låg, og lad saften trække i tre dage på køl.
  4. Si saften, og hæld den på skoldede flasker eller frys ned til senere brug i plastikposer eller isterningbakker.
  5. Saften blandes med vand efter smag ved servering – eller prøv at blande med vodka og isterninger for den skønneste velkomstcocktail til sommerens fester.

PRØV OGSÅ: Kokostoppe

Anbefalet til dig