
Rabarber-hyldeblomstsaft
Rabarber-hyldeblomstsaft
Med sin smag af hyldeblomster og rabarbernes skønne farve, er saften her den perfekte drik til varme sommerdage. Servér den på is, og bland op med vand efter smag.
preparation
Total: 25 minutter
Af Mette Helbæk
Ingredienser
40 hyldeblomstklaser
1 kg rabarber
1 citron
2 l kogende vand
700 g hvidt sukker.
Sådan laver du rabarber- og hyldeblomstsaft
- Skyl blomsterklaserne fri for smådyr, og skær rabarberstængler og citron i skiver på ½ cm. Kom det hele op i en stor skål eller gryde.
- Kog vand og sukker op, og hæld over blomster og rabarber. Rør godt.
- Dæk med madfilm eller et låg, og lad saften trække i tre dage på køl.
- Si saften, og hæld den på skoldede flasker eller frys ned til senere brug i plastikposer eller isterningbakker.
- Saften blandes med vand efter smag ved servering – eller prøv at blande med vodka og isterninger for den skønneste velkomstcocktail til sommerens fester.
PRØV OGSÅ: Kokostoppe
Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Hyldeblomst, Saft og Drikke
Få vores NYHEDSBREV: