
Snobrød med chokodip - opskrift fra Hendes Verden
Snobrød med chokodip
Så er tid til at komme udendørs og tænde bål. Prøv at bage disse gode snobrød og server dem med den lækreste chokoladedip.
preparation
Total: en time, 10 minutter
plate
8-10 stk.
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
Snobrødsdej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
2 spsk. olie
100 g durumhvedemel
ca. 380 g hvedemel
Chokodip:
150 g god mørk chokolade
100 g blød nougat
50 g mandler
¾ dl piskefløde
¾ dl mælk
25 g smør
Sådan laver du snobrød med chokodip
-
Snobrødsdej:
- Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, olie og durumhvedemel. Lad det stå 10 min. Tilsæt halvdelen af hvedemelet. Tag dejen ud på køkkenbordet, og ælt resten af melet i.
- Kom dejen i en rigelig stor plastskål med låg, så er den nem at tage med til bål-pladsen. Vent min. 1 time med at bruge dejen, da den skal hæve.
Chokodip:
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål sammen med nougaten. Bland finthakkede mandler i. Kom fløde og mælk i en gryde, og bring de i kog. Kom den varme mælk ned i midten af chokoladen lidt efter lidt og rør rundt. Når al chokoladen er smeltet, kom da smørret i små klumper i, og piskes dem ind i chokolademassen.
PRØV OGSÅ: Regnbueis - Lad chokoladedippen afkøle tildækket gerne 4-5 timer et køligt sted, men ikke i køleskab, så bliver den for hård. Kom evt. dippen i små portionsglas, så alle kan have deres egen chokoladedip til deres snobrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Snobrød, Sankt hans, Dessert og Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV: