Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Regnbueis
Foto: Jes Buusmann

Regnbueis - opskrift fra Hendes Verden

Hjemmelavet regnbueis

Lækker opskrift på hjemmelavet is - barndommens yndlings-is er slet ikke svær at lave selv. Få opskriften på regnbueis her:

8 personer
Print

Regnbueis
6 æggeblommer
(pasteuriserede, svarer til 3 af de små bægre)
90 g sukker
korn af 1 stang vanilje
½ l piskefløde
Desuden:
200 g jordbær
½ dl flormelis
75 g mørk chokolade
Tilbehør:
melonbåde, bær og flødeskum

  1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i. Fordel massen i 3 skåle.
  2. flormelis i en blender, og vend det i den ene skål. Fordel jordbærisen i en brødform foret med plastfilm. Stil den tildækket i fryseren.
  3. Smelt hakket chokolade over vandbad eller i mikroovn. Afkøl det lidt, og vend det i en af de andre skåle. Fordel den lidt forsigtigt over jordbærisen, som ikke behøver at være helt gennemfrosset endnu. Det ser bare dekorativt ud at isene blander sig lidt. Fordel vaniljeismassen fra den sidste skål over. Dæk til, og frys mindst 6 timer. Arranger isen på desserttallerkner med melonbåde, bær og flødeskum.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Hjemmelavet is og Dessert