Regnbueis
Foto: Jes Buusmann

Regnbueis - opskrift fra Hendes Verden

Nem hjemmelavet regnbueis

Lækker opskrift på hjemmelavet is - barndommens yndlings-is er slet ikke svær at lave selv. Få opskriften på regnbueis her:

printer Print
plate 8 personer

Regnbueis
6 æggeblommer (pasteuriserede, svarer til 3 af de små bægre)
90 g sukker
korn af 1 stang vanilje
½ l piskefløde
Desuden:
200 g jordbær
½ dl flormelis
75 g mørk chokolade
Tilbehør:
melonbåde, bær og flødeskum

Sådan laver du regnbueis

  1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i. Fordel massen i 3 skåle.
  2. Miks jordbær og flormelis i en blender, og vend det i den ene skål. Fordel jordbærisen i en brødform foret med plastfilm. Stil den tildækket i fryseren.
  3. Smelt hakket chokolade over vandbad eller i mikroovn. Afkøl det lidt, og vend det i en af de andre skåle. Fordel den lidt forsigtigt over jordbærisen, som ikke behøver at være helt gennemfrosset endnu. Det ser bare dekorativt ud at isene blander sig lidt.
  4. Fordel vaniljeismassen fra den sidste skål over.
  5. Dæk til, og frys mindst 6 timer.
  6. Arranger isen på desserttallerkner med melonbåde, bær og flødeskum.
  7. TIP: Har du en ismaskine, kan du fryse isen heri – én farve ad gangen.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Hjemmelavet is og Dessert