-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Ristede rodfrugter med granbearnaise
Gran giver en fantastisk smag af jul og kan bruges i både det søde og salte køkken.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Trækketid: 3-4 timer
- Koge-/bagetid: 45 min.
- Gransmør:
- 250 g smør
- 1 dl friske grannåle (se tips)
- Granessens:
- 1-2 skalotteløg
- ½ dl graneddike (se opskrift på syltede sild)
- ½ dl hvidvin
- 5 sorte peberkorn
- Rodfrugter:
- 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, persillerod, pastinak, knoldselleri, rødbeder)
- 1-2 spsk. olie
- salt og friskkværnet peber
- Granbearnaise:
- 4 æggeblommer
- ½ dl granessens
- ½ tsk. gransalt (se opskrift)
- evt. lidt graneddike
- Gransmør:
- Smelt smør og grannåle, men lad det ikke blive mere end 70 grader varmt. Blend det, og lad det trække i 3-4 timer. Varm igen op til 70 grader, og si smørret.
- Granessens:
- Pil skalotteløgene, og snit dem fint. Kom dem i en gryde med graneddike, hvidvin og hel sort peber. Giv det et opkog, skru lidt ned, og lad det koge ind til ca. den halve mængde (½ dl). Si essensen.
- Rodfrugter:
- Rens rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min.
- Bearnaise:
- Pisk æggeblommer, essens og salt sammen i en lille gryde, og pisk det over meget svag varme eller i et varmt vandbad, til det bliver en tyk og glat creme.
- Pisk stille og roligt gransmørret i ganske lidt ad gangen i en tynd stråle. Pisk alt smørret i, og smag til med salt og peber og evt. lidt graneddike. Justér evt. tykkelsen med en smule vand.
- Dryp sovsen over de færdigbagte rodfrugter, og servér som forret eller tilbehør.