Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Boller i kokoskarry fra Hjemmet
Foto: Runa Pihlmann

Boller i kokoskarry fra Hjemmet

Boller i kokoskarry

Moderne version af den populære mormormad

Min søns livret er boller i karry, og hver gang vuggestuen har retten på menuen, fortæller han om, hvor godt det smager.

Selv om jeg har fået masser af boller i karry som barn, må jeg tilstå, at jeg aldrig selv har lavet den elskede mormormad. Men forleden tog jeg udfordringen op. Dog blev det i min egen version, da jeg gerne vil snige nogle grøntsager i ungen. Desuden har jeg skiftet den sædvanlige svinefars ud med kyllingefars, og som en ekstra krølle er der frisk kokosnød på toppen.

De fleste supermarkeder har efterhånden hele kokosnødder på hylderne, og jeg elsker at kaste den en tur i fliserne – til min søns store fornøjelse.

Min version blev i øvrigt godkendt med ordene ”Den er bedre end vuggestuens”.

4 personer

Arbejdstid: 1 time 

Koge-/stegetid: ca. 30 min. 

 

Kødboller:

400 g kyllingefars (eller svinefars)

salt og peber

½ løg

½ squash

4 spsk. mel

1 æg

Sovs:

1 løg

4 gulerødder

1 æble

½ squash

1 spsk. olivenolie

3 spsk. karrypasta (rød eller grøn)

1 dåse kokosmælk

2 dl vand

2 spsk. flydende grøntsagsbouillon

1 rød peber

fiskesovs (eller salt) 

peber

Tilbehør:

ris

Drys:

1 kokosnød

 

Kødboller:

1. Rør kødet med salt, peber, finthakket løg, fintrevet squash, mel og æg.

2. Form farsen til kugler på størrelse med valnødder, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. Skær evt. en kødbolle over for at se, at den er gennemkogt.

 

Sovs:

3. Pil løget, og skær det i mindre stykker. Skræl gulerødder og æble, og skær dem i mindre stykker. Skær squash i mindre stykker.

4. Varm olie op i en stor gryde, og steg grøntsagerne i 5 min. under omrøring. Tilsæt karrypasta, kokosmælk, vand og bouillon, og lad det småkoge under låg i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre. Blend sovsen med en stavblender til ensartet konsistens. Smag til med fiskesovs og peber. Tilsæt små stykker peberfrugt, kom kødbollerne i sovsen, og lad langsomt det hele koge op.

5. Servér boller i kokoskarry med ris, og drys med friskrevet kokosnød.

Tip: Du kan knække kokosnødden ved at lægge den i et viskestykke og give den et par slag med en hammer. Jeg foretrækker dog at kaste den en tur i fliserne.

Prøv også min opskrift på kyllingefrikadeller med citrongræs TRYK HER

Se, hvad vi ellers skriver om: Runas madblog og Boller i karry