Lulu Kaalund
SPONSORERET indhold

Lulu Kaalund: "Der findes ikke noget mere meditativt end at hækle"

Lulu Kaalund, Laura Dalgaard og Siff Pristed er tre nye talenter indenfor strikdesign, der med deres tag på håndværket skaber skøn kunst.

Af:: Marie Lodberg Foto: Andreas Stenmann
29. mar. 2019 | Mode | Eurowoman

Lulu Kaalund

Lulu Kaalund hækler farverige tæpper i viltre og geometriske mønstre, der gør sig godt på de fleste lænestole. Hun begyndte på en kokkeuddannelse og stod i lære hos Michelin-kokken Christian Puglisi, men da hun i den sidste af sin læretid slog hovedet så voldsomt, at hun blev ude af stand til at arbejde på det høje og stressende niveau i køkkenet, begyndte hun at hækle vaskeklude.

– Garn viser, hvordan en rulle snor kan blive til alt muligt. Det er ideen om at skabe noget selv. Håndværk er virkelig en fin form for arbejde, og det er så fedt at skabe et mønster, næsten hypnotisk. Der findes ikke noget mere meditativt end at hækle. Jeg bruger timevis om ugen på at hækle og se Seinfeld.

Følg hende på @lulukaalund2

Laura Dalgaard

Laura Dalgaard er nyuddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis skole for Design, hvor hun har taget en Master i Fashion Design med speciale i strik og skaber strikdesign med leopardpletter og landskaber. Hun begyndte først for alvor at strikke for seks år siden.

Laura Dalgaard
Strik fra Laura Dalgaard. Foto: Pernille Rosenkilde.

– Jeg har altid interesseret mig for farver, former og strukturer, og da jeg opdagede strikken, var det lidt som at komme hjem. Jeg elsker tilgængeligheden, det kræver ikke mere end et par pinde og et garnnøgle. Og så er strikken taktil! Jeg ser mine sweatre som små kunstværker, og jeg elsker tanken om et kunstværk, man kan tage på og bære med sig.

Følg hende på @lauradalgaardlaura

Siff Pristed

Siff Pristed har en MA i Tekstildesign fra Designskolen i Kolding, hvor hun blev uddannet i 2011. Hun har siden arbejdet med beklædning og kostumer hos bl.a. Moonspoon Saloon og som selvstændig og anvender et væld af former, farver og materialer i sine kreative kreationer.

Siff Pristed
Siff Pristeds stribede strik. Foto: PR.

– Strik er et materiale, der er skabt til at forholde sig til en krop, og det er først, når strikken møder kroppen, at den kommer til sin ret og bliver levende. Der kan man endelig se den tyngde, det fald, eller det billede, der er tænkt fra skaberens side. Jeg er vild med den tid, som strik tvinger os til at tage i en digital og elektronisk verden, hvor alting er tegnet og planlagt på forhånd.

Følg hende på @siphph

Anbefalet til dig