Zenia Jæger
SPONSORERET indhold

Zenia Jæger arbejder som makeupartist: "Dér opstår der noget helt unikt"

Danske Zenia Jæger har arbejdet som makeupartist halvdelen af sit liv og har altid sværmet for det rå og ægte udtryk. Hun bor med sin familie i Los Angeles, hvor hun flyttede til fra New York, og har lanceret sit eget makeupmærke, Submission Beauty, der passer på huden og naturen.

Af: Marie Lodberg Foto: Bob Duk, Benjamin Lennox, Emma Tempest og PR
21. sep. 2022 | Mode | Eurowoman

Hvad er opturen ved New York?

“Der er en anden åbenhed, og du er ikke mærkelig, bare fordi du er anderledes. Der er ingen jantelov eller small town-mentalitet – og det passer godt til en højtråbende, overtatoveret gulhåret madam som mig. Jeg bliver altid udfordret. I New York kan du finde alt og rejse til hvert hjørne af verden bare ved at gå udenfor din dør.”

I flyttede til L.A. lige inden, coronapandemien brød ud. Hvordan er det?

“Jeg elsker Los Angeles. Livskvaliteten er høj, klimaet er perfekt til mig, og naturen er storslået. Her er ørken, bjerge med sne, og du har storbyen. L.A. er supermultikulturel. Her er den samme åbenhed og forskellighed som i New York og en sprudlende undergrund med kunst, musik og mode. L.A. er meget andet end Hollywood og celebrities. Jeg er stadig i New York minimum en gang om måneden pga. kunder, og fordi halvdelen af mit Submission Beauty-team er baseret der, så jeg får det bedste fra begge byer.”

LÆS OGSÅ: Miss England deltager fravalgte dette – og nu går hendes historie verden rundt

Zenia Jæger
Røde og blå streger a la Zenia Jæger i Office Magazine

Hvad er din styrke som makeupartist?

“Jeg har en anderledes tilgang til skønhed og har aldrig været så interesseret i den klassiske ‘perfekte’ makeup. Jeg vil gerne bevare noget råt og ægte i makeuppen, bevare ‘fejlen’. Dér opstår der noget helt unikt. Andre ville måske rette fejlen, men jeg synes, der er noget smukt i at omfavne tilfældighederne. Jeg er til stærke farver og minimale og grafiske elementer.”

Hvad er de vigtigste trin til en smuk makeup?

“For mig er det ansigtscreme, concealer i to farver – én i din hudfarve og én, der er to toner lysere – mascara og en glossy lip balm. Med de få produkter kan du løfte din hud, øjne og læber og få dem til at ‘poppe’.”

Submission Balm
Submission Balm hos Holly Golightly, 285 kr.

LÆS OGSÅ: 7 skønhedsprodukter, der forkæler ansigtet som få andre

Hvorfor startede du Submission Beauty?

“Submission Beauty er 100 procent plastikfri emballage med et produkt, der er plantebaseret og ikke har nogen giftige ingredienser. Det var vigtigt for mig at starte et ærligt firma, der fortæller sandheden om ren skønhed. Mange firmaer kapitaliserer på ideen og greenwasher, så de får os til at tro på, at de gør alt rigtigt. Når du køber produkter på Submission Beautys webshop, kompenserer vi for alt CO2 i forbindelse med forsendelsen, og al vores indpakning er genbrugt pap og papir. Vores emballage er lavet af glas og tin, og blækket på vores etiketter er sojabaseret.”

Hvorfor er glimmer så fængende?

“Vi har haft et par år, hvor vi har kedet os lidt. Vi har savnet at feste og danse under diskokuglen. Derfor tror jeg, at vi lige nu er mere tiltrukket af det lidt mere ekstreme i makeup og mode. Men glimmer går aldrig af mode, glimmer er tidløst.”

Submission Beauty Glitter
Submission Beauty er plantebaseret makeup i 100 procent plastikfri emballage. Priser fra 175 kr. hos Submissionbeauty.com

Hvordan skal man bruge glimmer i sin makeup og i sit leverpostejsliv?

“Brug en smule glimmer i øjenkrogen for at highlighte og give øjet et lille ‘pop’, eller bland en smule glimmer i din øjenskygge. Jeg elsker også at lave glimmernegle, hvor jeg påfører en klar neglelak og drysser en smule glimmer på, mens lakken stadig er våd.”

Hvad er det næste produkt i porteføljen?

“Shiny Balm. En multifunktionel balm til øjne og læber, som også kan bruges som highlighter, som base for vores glimmer og til at fugte tørre områder. Den er lavet på mandel- og jojobaolie, A- og E-vitamin og dufter af bergamotte, blodappelsin og vanilje.”

LÆS OGSÅ: Hård hud på fødderne: Dette skal du IKKE gøre

Zenia Jæger
Zenia Jægers arbejde i Office Magazine

Anbefalet til dig