7 simple råd, der får dig til at skrue op for glæden.
SPONSORERET indhold

Sådan skruer du op for glæden

Det kan godt være, at det bliver mørkere udenfor, men her giver coach og lykkeekspert Nathalie Dahl dig opskriften på, hvordan du kan tænde for lyset indeni.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
24. nov. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Af Jo Brand 

1. Find ud af, hvordan du har det

Når man spørger de fleste mennesker, hvordan de har det, svarer de "jeg har det godt", men spørger man, hvordan de føler, ved de det oftest ikke. Men det er vigtigt, at du er bevidst om dine følelser, så du får et klart billede af din tilstand, for hvis du ikke har det, er risikoen, at du affinder dig med f.eks. et job, du ikke er glad for, eller et ægteskab, du ikke trives i. 90 procent af os er vanedyr, der gør det samme igen og igen, hvis vi ikke forholder os til, hvordan vi har det. Forholder du dig bevidst til dine følelser, kan du også bedre reagere på dem i stedet for bare at tænke "det går nok". Dine følelser viser dig dine ægte behov, og hver gang du har en negativ følelse, er det et udtryk for, at noget skal justeres.

LÆS OGSÅ: Her er dine alternativer til de kræftfremkaldende fødevarer

TIP
Hvis du har mulighed og lyst, så skriv om dine følelser og din tilstand hver dag i din dagbog, så kan du følge med i de små ændringer, der sker i dit liv.

2. Bliv bevidst om dine tanker

Tankerne er med til at styre dit humør, og det er klart, at hvis du går ud i verden med en positiv attitude og tænker "sikken en dejlig dag" og bemærker den flotte mand, der går forbi til din venstre side, får du det bedre, end hvis du kun bemærker den grå himmel og tænker "hun er tyk" om damen, der går forbi til din højre side. Gennemsnitligt får du 60.000 tanker hver dag, 95 procent af dem er stort set de samme som dagen forinden. Og 70 procent af disse er af den negative slags – f.eks. selvkritiske. I stedet for at gå rundt med tankerne på automatpilot, så bliv bevidst om dine tanker.

LÆS OGSÅ: Hér er den bedste langsigtede slankekur

TIP
Tag et stykke papir, og skriv dine tanker ned et par gange om dagen. Først når du bliver klar over, hvilke tanker du har, kan du begynde at ændre på dem.

3. Grin

Smil oftere, og find gode grunde til at grine – det smitter af på dit humør, og du har brug for det. Et barn på 4 år griner i gennemsnit 400 gange om dagen, en voksen smiler i gennemsnit 15 gange om dagen.

TIP
Opsøg grinet. Se film, som,du synes, er sjove, tænk tilbage på morsomme episoder i dit liv, lav aftaler med folk, der kan få dig til at smile osv.

4. Lev i nuet 

Accepter hvert øjeblik i dit liv. Se det smukke omkring dig. Er du i en svær situation, så overvej, om du kan ændre på den lige nu. Er svaret nej, må du forsøge at acceptere den. Ellers bruger du energi på at kæmpe en kamp, du ikke kan vinde, i stedet for at bruge din energi på at finde ud af, hvordan du kan få det bedre dér, hvor du er lige nu.

TIP
Gør alt langsommere og mere bevidst.

LÆS OGSÅ: 11 råd du ikke kendte i forvejen: Sådan slipper du af med din blærebetændelse

5. Fokuser på det positive, og vær taknemmelig

Vær taknemmelig for det, du har at være taknemmelig for. Taknemmelighed er forudsætningen for et lykkeligt liv. Fokuser på det positive – også i dine relationer. Der er lavet undersøgelser, der viser, at de par, der holder sammen, er dem, der fremhæver de positive ting ved hinanden. Når vi koncentrerer os om det gode i hinanden, smitter det af på relationen.

TIP
Er der mange negative situationer i dit liv, så få dem bearbejdet en ad gangen. Enten alene eller med en, som har forstand på det – for eksempel en coach, psykoterapeut eller psykolog. Det vigtigste er, at du har tillid til personen, og at du føler dig godt tilpas med de værktøjer, som
personen bruger.

6. Få en god start på dagen 

En god start på dagen er afgørende for, hvordan resten af dagen bliver. Så start den med taknemmelighed, smil, visualiseringer af dine drømme, yogaøvelser, eller hvad der kan få dig ind på et godt spor.

TIP
Stå tidligere op, så du kan nå det!

7. Nyd livet

Lykke og glæde er ikke en destination. Det er en tilstand.

TIP
Bemærk de lykkelige øjeblikke. Desto mere lykke du føler i din hverdag, desto mere lykkelig er du.

LÆS OGSÅ: Skal du droppe intimbarberingen?

LÆS OGSÅ: Dine drømme fortæller dig, hvordan du har det

LÆS OGSÅ: 6 gode grunde: Derfor skal du ikke sidde med benene over kors