Her er de 7 tegn, du skal være opmærksom på.
SPONSORERET indhold

7 tegn på, at dit forhold går ned ad bakke

Se fælderne for dit forhold.

Af: Amalie Nebelong Foto: Foto fra filmen 'The Break-up'
29. jun. 2015 | Livsstil | Eurowoman

KLUMME: I mit 31 år lange liv har jeg oplevet, at parforholdet er noget af det, der har fyldt allermest.

Da jeg var teenager, handlede det stort set ikke om andet: Hvem var sammen med hvem – og når jeg ikke havde en kæreste, gjaldt det om at få en hurtigst muligt. For tænk, hvis jeg endte som single og gammeljomfru (ved ikke, hvordan det kan lade sig gøre at have den slags tanker som 16-årig)? Så for mig var parforholdet altid målet med mine mandlige bekendtskaber – selvom jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, for at spille kostbar og virke som om den mere faste forbindelse var det sidste, jeg havde i tankerne.

LÆS OGSÅ: Derfor liker jeg dig ikke på Tinder

På et eller andet plan troede jeg, at hankønsvæsener var en form for orakler, der kunne regne mig ud (selvom jeg udstrålede alt det modsatte) og give mig præcis det, jeg søgte efter: Kærlighed og romantik.

I dag er jeg gift og har børn. Og sjovt nok fylder parforholdet ligeså meget, som det gjorde dengang, hvor jeg ikke havde et. Nu handler det selvfølgelig i stedet om at bevare parforholdet og at huske hinanden i hverdagens trummerum.

LÆS OGSÅ: 8 tegn på, at han er manden, du skal have børn med 

Jeg oplever nemlig ikke parforholdet som en sikker havn. Jeg oplever det nærmere som en evig "arbejden på" og "passen på" det, man har, såsom arbejde, børn og vores forskellige personligheder. 

Når jeg ser tilbage på mine kæresterier, har der da sandelig også været kraftigt blinkende advarselslamper, når det har gået ned ad bakke i mine forhold – især i de mindre seriøse af slagsen (ofte med mænd, der var liiidt ældre end mig selv). Og hvorfor så jeg det aldrig rigtig komme, når det bare ikke skulle være mig og ham? Fordi jeg stod midt i det til halsen og ikke kunne se, at forholdet ikke var kampen værd.

Så nedenstående liste med 7 tegn på, at dit parforhold går ned ad bakke - eller at du skal genoverveje det - ville have været meget behjælpelig for mig i mine tidligere forhold.

1: I tager på i vægt
Er I begge to begyndt at tage lige rigeligt meget på i vægt? Så kan det meget vel være et tegn på, at I er begyndt at slappe så meget af i hinandens selskab, at det ikke er godt for jer. Spændingen er med andre ord ikke rigtig til stede længere, hvis I ikke går op i at være attraktive for hinanden, men hellere vil spise chips.

2: I fyrer den af – hver for sig 
Vil din kæreste eller du altid hellere i byen i weekenden end at hænge ud i hinandens selskab derhjemme? Så er det rigtig fedt, hvis I er enige om at have det sådan og f.eks. går meget i byen sammen. Men hvis den ene af jer altid ender med at sidde alene hjemme og savne den anden, så er der lidt for store forskelle i jeres forventninger til forholdet.

LÆS OGSÅ: Se 10 grunde til, at sex er sundt

3: I går for hurtigt frem
Bliver det meget hurtigt seriøst med jer med at bygge rede og lege far, mor og børn? Også selvom I er temmelig unge? Så kan det være et faresignal, fordi en af jer højst sandsynligt vil begynde at kede sig senere hen, fordi I ikke fik "løbet hornene af jer", da I var nyforelskede. I virkeligheden skulle jeg selv – i hvert fald i ét af mine tidligere forhold - have taget det stille og roligt i stedet for at "bruge det hele" på én gang. Man behøver ikke have nyforelskelsen, den komplette HAY-boligindretning og forlovelsesringen samtidig.

4: Du skælder ud 
Skælder du hele tiden din kæreste ud over ting, du egentlig synes var enormt charmerende, lige da I havde mødt hinanden? Såsom hans bad boy-attitude, øldrikkeri eller hans fodboldsøndage? Rigtig dårligt tegn. Mænd kan kun i sjældne tilfælde laves om (bare rolig - tøjstilen kan du ofte godt pille lidt ved), så hvis du ikke kan lide ham, som han er, er det ikke dit arbejde værd.

5: I love you honey
Siger I hele tiden "jeg elsker dig"? Dette punkt er lidt tricky – men nogle gange har jeg oplevet, at det er tomme ord. F.eks. da min ekskæreste var på Fyn en weekend. Jeg savnede ham, men fandt trøst i hans søde beskeder fyldt med kærlige ord – så som "jeg elsker dig skat". Om mandagen slog han op med mig. Det, jeg var mest vred over efterfølgende, var, at han havde løjet omkring SÅ vigtige ord. Jeg fandt rimelig hurtigt ud af, at jeg ikke savnede ham længere.

6: Tvungen socialisering med familien
Tvinger du ham med til familiekomsammener, selvom han egentlig hellere vil slappe af på sofaen til et dokumentarprogram? Jeg har i bagklogskabens lys krævet lige rigelig af mine ekskærester. Selvfølgelig er det dejligt, at ens kæreste vil holde én i hånden gennem en lille håndfuld af den obligatoriske festivitas i den pukkelryggede. MEN i længden kan det være ret dræbende for forholdet, hvis det ikke er frivilligt at deltage ved familiesammenhænge. Især hvis du er skilsmissebarn, og din familie ikke består af lutter fodboldspillere og øldrikkende drengerøve, men nærmere er til den akademiske, finkulturelle side. Du får ikke et dødeligt udslæt af at gå alene til familiefødselsdag i ny og næ.

7: Kolde lagner 
Har I aldrig sex? Så er det ret oplagt, at der er noget galt. Mange par kan have det fint med kun at have sex én gang om måneden, men hvis I aldrig giver den gas i dobbeltsengen, så tyder det altså på, at der er noget galt med jeres intimitet, og at I måske hellere skulle være "venner for livet".

Når ovenstående er sagt, så vil jeg hylde naiviteten – for hvor er det også lærerigt at "blive brændt" og finde ud af, at det vigtigste parforhold er det, du har med dig selv. Kun det, ved du med sikkerhed, varer hele livet ud – ud over selvfølgelig dit forhold til dine investeringer i klassiske fashion-items (ja, derfor kan det godt betale sig at spare op til en taske til 25.000 kr.).

LÆS OGSÅ: Simon blev skilt som 26-årig: "Jeg troede, at vi var det perfekte par" 

LÆS OGSÅ: Jeg gik ned med stress som 22-årig

LÆS OGSÅ: 9 ting der afgør, om du er klar til at flytte sammen med kæresten