ALT for Damerne på Roskilde 2013

ALT for Damerne på Roskilde 2013

Kronprinsessens stylist og freelance stylist for ALT for damerne, Anja Camilla Alajdi, havde også fundet vej til Dyrskuepladsen i Roskilde.

Go' Morgen Danmarks faste filmanmelder Ann Linn Andersen var taget på festival iført Gat Rimon T-shirt og G-star jeans. Og en George Jensen-ring.

Hvad glæder du dig mest til at se?

- Jeg glæder mig faktisk rigtig meget til at høre Volbeat i aften. Noget god gammeldags rock.

Er du mere til rock end Rihanna?

- Nej, jeg kan faktisk rigtig godt lide Rihanna, men jeg var på hendes famøse "777"-pressetur, som jeg skulle dække. Syv koncerter i syv storbyer i verden på syv dage på en Boring 777; hendes privatfly. Lige sådan et lille pressestunt, hvor jeg var tvangsindlagt til at høre hende, jeg ved ikke hvor mange aftener i træk, så der fik jeg sådan rigeligt med Rihanna.

Den anden største scene på Roskilde Festival hedder Arena. I år spillede blandt andet Kendrick Lamar her.

Bobby Womack.

Her er det TV-vært Camilla Ottesen, som også var kommet til Roskilde.

Grevinde Cath Danneskiold-Samsøe med venner.

Hvad glæder du dig mest til at se?

- Rihanna. Hvorfor booker man Rihanna til Roskilde, som har mere tradition for undergrund og mere kant? Vi ved alle, at Rihanna tager sig rigtig, rigtig højt betalt, og jeg glæder mig til at se, om hun kan indfri det.

Coco O har for tiden kæmpe succes med soulbandet Quadron, som hun udgør den ene halvdel af.

Hun gav den fuld skrue på festivalen lørdag aften på en af de mere intime scener; Odeon - den eneste dag, der var udsolgt. Måske grundet det andet hovednavn Metallica.

Altid smilende Ibi Støving, der får sig en kold øl, inden hun skal ud og høre musik.

Vi tog en snak med hende, og interviewet kan du læse her.

Kendrick Lamar.

Mads Langer kunne læne sig tilbage og lade øregangene forkæle fremfor at være den, der skal leverer varen.

Maria Rasmussen, 25 år, medicin studerende og afsted på sin 7. festival.

Hun er i top fra Nørgaard, jakke fra Won Hundred, Reebok sko og skøn taske fra Selma Lamai.

Marie Key.

Der er rigeligt med dækning fra mediernes side, når Roskilde Festival løber af stablen. Her er det TV2, der får Marie Key i kassen.

Mette Horn, skuespiller, havde en jakke på, som hun købte på udsalg i en herretøjsforretning, fordi hun var misundelig på min mands, vintagekjole købt i Prag på Vesterbrogade og en gummitaske, der holder vandet ude.

Hvad glæder du dig mest til at se?

- Jeg glæder mig til at høre Rihanna. Og så glæder jeg mig til at mødes med mine børn lidt senere. De har ligget i camp i en uge, og jeg ved, de er sultne, for de har ikke flere penge tilbage. Så de glæder sig til at se mig, og allerede det jo stort, ikke. At man godt må være her - specielt nok fordi man kan give dem et måltid mad... men altså...

Hvad er dit vildeste Roskildeminde?

- Min første oplevelse på Roskilde var da jeg var 16 år, og det var helt vildt kikset. Det var før mobiltelefonen, og jeg gik rundt med en veninde, og vi havde ingen penge, og vi blev væk fra hinanden hele tiden, og vi gik hjem bagefter og sov i tre dage. Vi var størkt udmattede og forskrækkede. Så kom jeg herned igen sidste år, fordi vi skulle optage Max Pinlig og oplevede pludselig det her fantastiske sted og blev helt vildt forelsket i det. Så jeg forærede min man en Roskilde-billet i fødselsdagsgave, så nu er jeg med igen.

Hvis du skulle overtale en Roskilde-jomfru til at tage afsted, hvad ville du så sige?

- Det der fantastisk ved Roskilde, er at der er en masse mennesker og en meget, meget afslappet stemning, og man vil opleve en masse unge mennesker tage sig af hinanden, som man slet ikke troede. For det er meget fredeligt sted at feste. Meget mere festligt end at sætte dem ind på Strøget at feste.

Orange Scene, der er blevet symbol på festivalen, var oprindeligt The Rolling Stones' turnescene.

Sangerinden Kristina Renée optrådte under opvarmningsdagene i denne lækre buksedragt fra Stine Goya.


Endnu et glimt af Rihanna, som mange havde glædet sig til at se.

Vi sendte vores stjernefotograf, Les Kaner, i marken for at indfange essensen af Roskilde Festival og stille et par spørgsmål, da musikken og festen for alvor gik i gang.

Efter et par opvarmningsdage i trist vejr bragede solen frem og det samme gjorde kendte, velklædte og sjove mennesker. Her er cremen af cremen af det, hun fangede med sin linse. Roskilde i al sin pomp og pragt med øl, musik og vildskab.

Rihanna var et af hovednavnene ved årets festival.

Hendes koncert fik blandede anmeldelser hos publikum - nogle synes, den sad lige i skabet, og at popstjernen var et velegnet navn til festivalen, mens andre mente, den bar præg af for meget playback, for lidt sceneshow og tempo, og at den amerikanske superstjerne var en upassende booking til Roskilde Festival.

Den gakkede TV-vært Signe Lindkvist poserede kækt for ALT for damernes fotograf.

ALT for damernes kommende chefredaktør, Tina Nikolaisen, som begynder 1. september, nød lidt af sin sommer på årets Roskilde Festival.

Det gjorde hun med egne ord iført: "et par udtrådte Isabel Marant sko, en Selected Femme nederdel til 249 kr., Anne Vest skinjakke og så en lille top fra et mærke, der hedder Fall Winter Spring Summer og en Yvonne Koné bumbag og et meget gammelt Julie Sandlau armbånd."

Hvad skal du høre?

Jeg startede med at høre Marie Key, som jeg synes var mega fedt. Især da Nik og Jay kom på scenen. Der løftede taget sig jo. Og jeg må bare sige, hvor er det vildt! Og det var ret grineren, at hun nærmest var tilskuer til de to der.

Og Bobby Womack (amerikansk singer-songwriter, red.) skal jeg se. 69-årig mand, som folk siger er helt crazy og måske et bud på festivalens bedste koncert. Og så selvfølgelig Rihanna! Men jeg kommer ikke til at stå i kø for at komme tæt på scenen. Jeg tager det bare derfra, hvor jeg nu kan komme til. Jeg er god til at mase.

Whinnie Who åbnede ballet på Orange Scene torsdag og høstede mange roser blandt anmelderne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Festival og Ibi Makienok