Ankerstjerne X factor
SPONSORERET indhold

Fra hashrygende rod til X Factor: 18 ting, du (måske) ikke vidste om Ankerstjerne

Han er rapper, prisvindende sangskriver – og nu også X Factor-dommer. Bliv klogere på musikeren Ankerstjerne.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Mikkel Tjellesen/TV 2
03. jan. 2019 | Livsstil | ALT.dk

1. Hvad er Ankerstjernes fulde navn?

44.857 danske mænd hedder ifølge Danmarks Statistik ved indgangen til 2019 fornavnet Lars – og ja, en af dem er altså ny X Factor-dommer. Ankerstjerne er hans kunstnernavn, vennerne kalder ham blot ”Anker”, men det fulde navn på dåbsattesten er faktisk: Lars Ankerstjerne Christensen.

Han kom til verden 15. august 1985, hvilket gør ham til Løve af stjernetegn.

LÆS OGSÅ: Ankerstjerne fra X Factor om at være far

2. Vokset op i socialt udfordrede kår

Ankerstjerne er født og opvokset i Hundige, og han lægger ikke skjul på, at det var en barndom langt fra samfundets top.

– Der er en trist tendens til, at medierne fremstiller samfundslag som det, jeg voksede op i, som letkøbt underholdning. Tænk på tv-programmer som ’Blok på bistand’, ’De unge mødre’ eller ’På røven i Nakskov’. Vi tillader os at grine af det, som om det er samfundets hofnar - som om det er smagløst - men sagen er bare den, at skæbnerne rent faktisk findes. Mange var på røven der, hvor jeg kommer fra. Bistandsklienten var min nabo. Jeg gik selv i skoleklasse med de unge mødre. Det er rigtige mennesker med reelle problemer, og det er ikke altid for sjov, har han sagt til Politiken

Han værdsætter dog sin opvækst og ønsker gennem sin musik og sine sange, at omverden skal få øjnene op for, at det samfundslag også kan rumme store kvaliteter.

– Der findes så meget skønhed i skæve samfundslag. Smukke livsindsigter, som vi kan få fra indvandrerfamilien, fra kontanthjælpsmodtageren eller de gamle mænd, som sidder og drikker på bænken. Vi burde dyrke og hylde forskellige livsstile, men i stedet hersker en bedrevidende smagselite, der latterliggør alsidigheden og hæver sig selv over alt andet, fortalte han avisen. 

Ankerstjerne foto_Mikkel Tjellesen_TV 2.jpgLars Ankerstjerne er stolt af sin opvækst. (Foto: Mikkel Tjellesen/TV 2)

3. Han var ”Jinks” før Ankerstjerne

Allerede i 2007 udgav han singlen "One Night", som var med på soundtracket til ungdomsfilmen Rich Kids. Men dengang valgte han at gøre det under kunstnernavnet Jinks. Fire år senere udgav han så for første gang under sit eget (mellem-)navn, da han udsendte singlen "Tag hvad du vil" med sangeren Burhan G.

4. Han er en eftertragtet sangskriver

Vil du have et pophit, er Ankerstjerne manden at hive fat i – og det har bunkevis af de største danske popsangere da også allerede gjort!

Den nye X Factor-dommer har bl.a. skrevet sange for og med navne som Burhan G (som han også har co-produceret to multiplatinsælgende albums for), Nik & Jay, Hej Matematik, Xander, Joey Moe og Rasmus Seebach. Især sidstnævnte har Ankerstjerne haft et tæt samarbejde med på alle fem af Seebachs multiplatin-sælgende albummer, hvilket har ført til, at han to gange - i 2012 og 2014 - sammen med Rasmus og Nicolai Seebach har vundet prisen som Årets danske sangskriver ved Danish Music Awards.

Ankerstjerne Rasmus Seebach DMA 2014 Foto Michael Stub.jpgAnkerstjerne med Nicolai (t.v.) og Rasmus Seebach (t.h.) under DMA 2014. (Foto Michael Stub/Her & Nu)

5. Fik ny titel i 2018: Far til Leona 

Det kan godt være, at han er stolt af både priser og titlen som X factor-dommer, men vi er ikke i tvivl om, at det er en helt anden titel af slagsen, som er blevet den vigtigste i den 34-årige musikers liv. Ankerstjerne blev nemlig far for første gang i slutningen af oktober 2018 til en lille pige, som har fået navnet: Leona.

6. Hvem er Ankerstjernes kæreste?

Ankerstjerne er kæreste med skuespiller Lise Koefoed. Hun er født 3. januar 1986 i Karlshamn i Sverige af danske forældre, men familien flyttede til Nyborg på Fyn, da hun var 13 år.

I 2011 blev hun færdiguddannet fra Statens Teaterskole, og siden har hun spillet med i film og serier, som Alle for to, Player og Ditte og Louise, samt i forestillinger på Folketeatret, Østre Gasværk og Århus Teater.

Det er ikke kun Lars, der er vild med Lise. Vores venner på Euroman har også talt med hende under deres faste segment: En kvinde vi kan li

7. Lise er med i flere af hans musikvideoer

Og Ankerstjerne er på flere planer glad for sin kæreste. Så glad at det faktisk også er Lise Koefoed, der spiller med i musikvideoen til sangen ”Den Første Nat”, hvor Ankerstjerne synger side om side med Xander. Men det stopper ikke ved den: Hun var også med i musikvideoen til nummeret ”Revolver”, hvor Ankerstjerne er featuring Kinck – og i videoen til Ankerstjerne-hittet ”Nattog” sammen med BJöRNSKoV.

8. Medforfatter på X Factor-hit

Ankerstjerne er ikke helt ukendt inden for X Factor-universet. Remee gik nemlig til Ankerstjerne og Rasmus Seebach, da han manglede en sang, som hans deltager Morten Nørgaard kunne vinde finalen med i 2017. Ankerstjerne var således med til at skrive og producere vindersangen ”The Underdog”. 

Morten-Nørgaard-og-Sofie-Linde-Foto-Michael-Stub.pngMorten Nørgaard sang sig til X Factor-sejr med sangen "The Underdog". (Foto: Michael Stub/Her & Nu)

9. Skrev børnesange med Seebach-brødrene

Sammen med Rasmus og Nicolai Seebach har Ankerstjerne også skrevet alt fra filmmusik til børnesange, før de selv brød igennem som store navne.

Du læste rigtigt – de tre står bag en del sange til børn, hvor de har skrevet sange til to af deltagerne fra Børne-MGP, gruppen B-Boys og ”Shake shake shake”-sangeren Nicolai Kielstrup.

En lille fun fact er, at melodien i omkvædet til Rasmus Seebach giga-hit ”I mine øjne” fra 2011 - som Ankerstjerne også har været med til at skrive! - faktisk er genbrug fra Nicolai Kielstrup-sangen ”Vokseværk” fra 2006, som trioen dengang skrev sammen.   

B-BOYS foto Bo Nymann.jpgB-Boys var med i Børne-MGP i 2003, hvor de sang "Vi gi'r den op". (Foto: Bo Nymann/Her & Nu)

10. I 2018 sprang han ud som skuespiller

Han ser sig først og fremmest som sangskriver, men Ankerstjerne er en modig mand, der ikke virker bleg for at prøve nye ting af. Inklusiv at springe ud som skuespiller.

Han har forklaret, at det var fordi, han kender medforfatteren på Euromans mockumentary-serie Wuf & Worldman, hvor rimsmeden spillede rollen som chefredaktør for magasinet Worldman.

– Jeg har en idé om, at de drenge har baseret karakteren lidt løst på mig selv, og det har været sjovt bare at kunne give den gas. Jeg er måske ikke den store skuespiller, så jeg har bare fulgt lidt med. Det har været skidesjovt, har han fortalt Her & Nu

Ankerstjerne Euroman skuespiller.jpgAnkerstjerne i chefstolen i sin rolle som redaktør i web-serien Wuf & Worldman. (Foto: Screendump/Euroman)

11. Vild med 2pac og rap

Vi kender i dag mest Ankerstjerne som manden bag store popsange, men det var musikgenren hiphop, som fyldte ALT i hans blod, da han var helt ung.

– Hjemme i Hundige var 2pac en gud! Han var ligesom mere end bare musik, og vi var alle sammen meget fascinerede af ham. Han var sej og havde noget på hjerte, og sådan ville jeg også gerne selv være, har han sagt til Gaffa

Ankerstjerne X factor TV 2 presse_Lasse Lagoni TV 2_TOP.jpgMåske vi skal høre noget "California Love", "All Eyez On Me" eller "Changes" fra Ankerstjernes deltagere i år? (Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

12. Blev ”opdaget” i en street wear-butik

Det var en daværende kæreste, der i fødselsdagsgave gav Ankerstjerne en tur i et musikstudie i Horsens med en professionel tekniker. Her indspillede han med egne ord ”nogle helt forfærdelige sange om, hvor mange damer, jeg scorede og den slags,” har han forklaret Gaffa

Sangene blev brændt ned på en cd, som Ankerstjerne uden succes prøvede at afsætte i street wear- og pladebutikker, på radiostationer og biblioteker. Men helt forgæves var det dog ikke, for en ansat i en street wear-butik så faktisk et potentiale i rapperen og præsenterede ham for en ældre rapper ved navn Daniel, som han begyndte at lave musik med.

Via Daniel blev Ankerstjerne præsenteret for en producer, som bad ham hjælpe Joey Moe med at skrive en demo. Det gjorde de to så godt, at den kom omkring Nik & Jays faste pladeselskab Nexus og miljøet omkring dem. Derigennem mødte han så Rasmus og Nicolai Seebach, som spurgte den unge rimsmed, om han ikke havde lyst til at skrive nogle sange med dem – og ”the rest is history”, som man siger…

13. Alder klæder ham

Ankerstjerne er aktiv på Instagram, som da han delte dette ungdomsbillede af sig selv. Og vi siger ikke, at han ikke var flot før, men blot, at - som med god vin - så gør lidt år på bagen ikke dårlige ting for musikeren.

14. En ”alien” i musikbranchen

Ankerstjernes teenageår er i Politiken blevet beskrevet, som at han var ”en hashrygende rod uden fremtidsudsigter”. Og der er også langt fra opvæksten i Hundige til hans liv i dag som eftertragtet musiker, kan han tydeligt mærke.

– På mange måder er jeg en alien i alt det, jeg befinder mig i nu. Når jeg deltager i Danish Music Awards, står jeg bare og stirrer måbende rundt på alt det glamourøse lir, hvor folk ved nøjagtigt, hvordan de skal se ud og føre sig frem, hvem de skal hænge med, og hvad de skal sige til pressen – alt sammen på en fuldstændig indforstået måde, som jeg slet ikke kan gennemskue på forhånd, fortalte han i 2015 til avisen.

ankerstjerne 2019 Foto  Bo Nymann.jpgAnkerstjerne som han tager sig ud i 2019, inden han sætter sig i X Factor-dommerstolen. (Foto Bo Nymann)

15. Mest spillet komponist i DK

Er du stadig lidt i tvivl om, hvor vild han reelt er til det dér sangskriveri? Allerede i 2012 var Ankerstjerne den næstmest spillede komponist i Danmark – kun overgået af Thomas Helmig. Og i 2013, 2014 og 2015 indtog han så førstepladsen på listen.

16. Du har sunget med på hans sange

Man skal nærmest have boet under en sten, hvis man ikke på et tidspunkt har taget sig selv i at synge med på en sang, som Ankerstjerne har været med til at skrive. Vi nævner i flæng…

17. Bedre end Remee?

Ankerstjerne er ikke en mand, der går ind til tjansen i X Factor med rystende ben og bævrende stemme. Selvtilliden er i orden.

– Jeg har et cv, nogle succeser, kompetencer og år bag mig, der gør, at jeg kan sige, jeg er god til det, jeg laver (..) Jeg har 360 grader rundt set, hvad der skal til, og det kan jeg bruge i X Factor, har dommerdebutanten sagt til Berlingske

Der blev heller ikke sat noget lys under en skæppe, da Ankerstjerne blev spurgt af Ekstra Bladet, hvad han kan bidrage med i 12. sæson af X Factor. Udover ”fornyelse” og at tage X Factor ind i ”den virkelige verden”, svarede han:

– Jeg har sindssygt meget respekt for Remee. Han har gjort det rigtig godt i programmet og i sin karriere, men jeg kommer ikke til at tænke på ham. Jeg er her for at sætte mit eget præg på programmet, lød det fra den selvsikre musiker, der på spørgsmålet, om han bliver bedre end Remee, prompte svarede et klart ”ja!”

18. Han tager sig tid til sine fans!

Efter en optræden på spillestedet Magasinet i Odense fik Ankerstjerne sig en lille snak med Line fra Mediehuset Odense, som er en mediearbejdsplads for udviklingshæmmede.

Undervejs i snakken afslørede han bl.a., at hittet ”Nattog” næsten 1:1 handler om en ekskæreste, at han faktisk ikke bryder sig om at høre sine egne sange i radioen – og at han som en del af sin fremtid i musikbranchen ønsker at spotte og hjælpe nye talenter på vej.

Se det søde interview her:

Anbefalet til dig