Danmarks bedste campingplads
SPONSORERET indhold

Se Danmarks 10 bedste campingpladser i 2021 – ifølge campingverdens svar på ”Michelin Guiden”

Der er et højt niveau blandt campingpladserne i Danmark ifølge Europas største bilistforening. Se her deres top 10 over danske campingpladser.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
02. jul. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Hvor ligger Danmarks bedste campingpladser?

Herhjemme har vi grund til at være stolte over et generelt højt niveau blandet landets over 500 campingpladser, lyder det fra folkene bag campingverdens svar på ’Michelin Guiden’.

Der er dog 10 af dem, som skiller sig EKSTRA meget ud.

LÆS OGSÅ: "Kikset" og "gammeldags" ferieform hitter blandt unge: Har du også prøvet den?

I hvert fald hvis man spørger den største bilistforening i Europa, tyske ADAC (søsterorganisation til danske FDM, red.), som driver sitet PiNCAMP.de og hvert år laver den anerkendte ’ADAC Gamping Guide’, hvor de anmelder Europas allerbedste campingpladser.

Denne guide er også blevet kaldt campingens svar på en Michelin-guide, hvor det er campingpladser i stedet for spisesteder rundt om i Europa, der bliver bedømt af et hold uvildige inspektører.

Stederne tildeles stjerner, hvor fem stjerner er det maksimale, der udløser en sjælden topplacering til de ypperligste campingpladser. Bedømmelserne samles i en fysisk bogudgave og på hjemmesiden. 

ALT.dk har spurgt de tyske eksperter, hvad de vurderer, er årets bedste danske campingpladser?

Artiklen fortsætter under videoen...

For interessen for camping i Skandinavien, særligt i Danmark, er nemlig stor blandt tyskerne, har de har tidligere fortalt til ALT.dk.

”Camping i Danmark og danske campingpladser er meget populære i Tyskland. Vi ser en stærk efterspørgsel efter campingpladser i Sydjylland, Fyn og på Nordvestkysten fra Blåvand til Klitmøller. Danske campingpladser har normalt en høj kvalitet,” forklarede Uwe Frers, administrerende direktør for ADAC Camping og PiNCAMP.

Listen er ekstræordinært i år (på grund af corona) blevet sammensat efter ADACs anmeldelser, samt hvilke danske campingpladser der blev hyppigst set af PiNCAMP-brugerne i 2020.

TOP 10 over bedste campingpladser i Danmark ifølge ADAC:

Bedste campingplads Danmark top 10.jpg

1. Feddet Strand Resort

På Sydsjælland mellem Faxe Bugt og Præstø Fjord ved en af Sjællands bedste badestrande og omgivet af smuk natur ligger en af Europas allerbedste campingpladser.

Feddet Strand Resort er en 5-stjernet "Superplatz"-oplevelse ifølge ADAC. Oveni er stedet også blandt Danmarks mest miljøvenlige campingpladser, og de er indehaver af turismebranchens Green Key.

ADAC skriver: "Vi har en vinder: Feddet Strand Resort ligger i et smukt naturreservat på Feddet-halvøen. Højdepunktet er bestemt stranden, som flere gange er blevet kåret som den mest børnevenlige strand på Sjælland. Pladserne med havudsigt er tilsvarende populære. Mottoet her er: reserve i god tid."

2. Henne Strand Camping

Her er tale om en moderne campingplads med Vesterhavet som sin smukke nabo, mener tyskerne, som gav den fire stjerner, da de besøgte den i 2019.

På Henne Strand Camping er der mange bud på aktiviteter, som indendørs vandland med wellness og saunagus, mens du ude fx finder minigolf og flere mountainbike-ruter i Blåbjerg Klitplantage.

ADAC skriver: "Denne fantastiske campingplads i det sydvestlige Jylland ligger lige ved havet og er også et godt valg for strandfans. Henne Beach er med sine imponerende klitter og fine, hvide sand en af de smukkeste strande i Nordeuropa. På denne campingplads er du kun et stenkast væk fra den."

3. Broager Strand Camping

Tæt på Sønderborg i Sønderjylland finder du denne populære campingplads. Her er mulighed for ferie i hytte eller campingvogn, og du er blot 25 meter fra vandet og stranden.

Vil I ud og opleve noget, er det oplagt at planlægge udflugter til Dybbøl Mølle, Sønderborg by og Kegnæs. Man er også tæt på den historiske Gendarmsti, hvor slaget ved Dybbøl Mølle fandt sted. 

ADAC skriver: "Bronze-medalje! På 3. pladsen skal vi til Sydøstjylland. Strandcampingen Broager Strand er en hyggelig, lille campingplads ved Østersøen, som er særligt velegnet til campister, der søger meget fred. Publikum består mere af ældre mennesker, men familier finder også vejen forbi - kun for at blive meget længere end oprindeligt planlagt."

4. Hvidbjerg Strand Feriepark 

I 25 år har Hvidbjerg Strand Feriepark været helt i toppen hos ADAC, når deres anmeldere har besøgt stedet anonymt. Senest i 2019 fik den således igen 5 stjerner ved seneste inspektion og dermed retten til titlen "Superplatz".

Omgivelserne er unikke, da du er ved Blåvand og blot 200 meters gang fra Vesterhavet. Det trækker også op, at der er et væld af aktiviteter for store og små, fx lege-, bade- og trampolinland, wellness, ridning, fiskesø, golf, cykelture og egne restauranter.

ADAC skriver: "Denne fremragende familiecampingplads på den danske vestkyst er fortjent anerkendt som et ADAC-supersted. De endeløse sandstrande er inden for gåafstand, og der er et rigtig stort udvalg af fritidsaktiviteter på pladsen. Vores højdepunkt: Den fantasifuldt designet indendørs eventyrpool."

5. Lærkelunden Camping

I Sønderjylland ved Lærkelunden finder du denne campingplads med udsigt til Flensborg Fjord, som ADAC-inspektørerne har anmeldt til hele fire stjerner.

Børn og barnlige sjæle kan hygge sig i en indendørs svømmehal, på legepladsen og ude på boldbanen, mens den lidt ældre målgruppe kan få tiden til at gå blandt de nærliggende attraktioner, som golf, lystfiskeri, vandreture, et besøg på Sønderborg Slot eller vikingeskibshallen i Hedeby.

ADAC skriver: "Lærkelunden Camping ved Flensborg Fjord ligger lige over grænsen og tilbyder de fineste ferieoplevelser. Området ligner en stor, velplejet have, hvor du føler dig hjemme. En anden grund til, at pladsen er så populær: Du har en fantastisk udsigt til vandet fra næsten alle steder. Sammen med det fremragende forhold mellem pris og ydelse er det faktisk ikke underligt, at denne ret lille campingplads modtages så godt."

6. Horsens City Camping

Denne familievenlige campingplads ved Husodde Strand er placeret i hjertet af Østjylland, hvor du er 50 meter fra strand og vand. Her er alt fra pool, legepladser og klappekaniner til mulighed for havkajak, minigolf og glamping

ADAC skriver: "Det ideelle sted at udforske det østlige Danmark. Den centralt beliggende campingplads Horsens City Camping ligger tæt på velkendte seværdigheder, som Legoland Danmark og de smukke byer Horsens og Aarhus. Samtidig er det midt i naturen og lige ved en strand - perfekt, hvis du ikke vil vælge mellem by og land."

7. Gammelmark Strand Camping

Lige ned til Vemmingbund på Broagerland ved Sønderborg finder du Gammelmark Strand Camping, hvor 80 procent af pladserne er med havudsigt.

Stedet tilbyder afslapning og aktiviteter for både børn og voksne. Du finder fx swimmingpool, dyr og natur - og muligheder for at afprøve forskellige typer vandsport.

ADAC skriver: "Lad dig ikke narre af navnet, der tager lidt tid at vænne sig til: Gammelmark Strand Camping er med rette en af de top 10 mest populære campingpladser i Danmark. Swimmingpool, hoppeslotte og flere legepladser gør stedet ideelt for familier. Placeringen ved vandet og de mange pladser med udsigt over havet gør det hele endnu pænere."

8. Camp Møns Klint

Brænder du for outdoor-livet og naturoplevelser for hele familien, er Camp Møns Klint et godt bud på en campingferie. Her kan man bo i campingvogn, telt eller leje hytter. 

Særligt muligheden for at se en stjerneklar nattehimmel og - hvis du er rigtig heldig - nordlys, hiver op hos ADAC i deres vurdering. 

ADAC skriver: "Denne ekstraordinære campingplads på Møn-halvøen er det perfekte sted for naturelskere og stjerneskuer. Pladsen er placeret midt i Danmarks første officielle stjernepark og tilbyder derfor sandsynligvis de bedste forhold i landet for at beundre den stjerneklare nattehimmel. Hvis du kommer til det rigtige tidspunkt, har du endda chancen for at se et af de legendariske nordlys med dine egne øjne."

9. Hvide Sande Camping

I Midtjylland mellem hav og fjord ligger den familievenlige Hvide Sande Camping. Stedet har legepladser og hoppepuder, og også mulighed for at prøve mere voksne aktiviteter, fx cykelture i den smukke natur, windsurfing og lystfiskeri.

ADAC skriver: "Et ægte drømmested venter campister på Hvide Sande Camping. Pladsen ligger på en smal landtange mellem Ringkøbing Fjord og Nordsøen og tilbyder enestående udsigt over havet, inklusive fantastiske solnedgange. Den brede vifte af fritidsaktiviteter med surfskole, indendørs legeplads og svømmebassiner gør resten for at placere Hvide Sande Camping på en 9. plads."

10. Skovlund Camping Middelfart

Omgivet af natur finder du på Fyn Skovlund Camping Middelfart. Stedet har et udendørs vandland og legepladser, samt aktiviter som minigolf, hoppepude, tennisbane, boldbaner og klappedyr.

Du bor lige ved havet, hvor du kan bade, fiske og prøve havkajak og stand up paddleboards. Tæt ved ligger Lillebælt Waters, som har ’Whale Watching’ med garanti for at se marsvin, der også kaldes ”nordens charmerende delfin”.

ADAC skriver: "Campingpladsen Skovlund Camping Middelfart på Fyn tilbyder et fuldstændigt harmonisk tilbud: Rummelige pladser, en fantastisk beliggenhed ved havet og en børnevenlig atmosfære med mange legepladser, en børnezoo, minigolf og en stor vandland. Derudover er der det smukke landskab i den nærliggende Hindsgavl Dyrehave Naturpark. Vores nr. 10 har i den grad fortjent prisen som et ADAC-tip."

Anbefalet til dig