Danmarks bedste campingplads
SPONSORERET indhold

Se Danmarks bedste campingpladser i 2024 – ifølge campingverdens svar på ”Michelin Guiden”

Der er et højt niveau blandt de mange campingpladser i Danmark ifølge Europas største bilistforening. Se her deres top 10 over campingpladser i Danmark.

Af: Susanne Baden Jensen og Emma Fjalland Lund Foto: Getty Images
10. mar. 2024 | Livsstil | ALT.dk

Hvor ligger Danmarks bedste campingpladser?

Herhjemme har vi grund til at være stolte over et generelt højt niveau blandet landets over 500 campingpladser, lyder det fra folkene bag campingverdens svar på ’Michelin Guiden’.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Der er dog nogle af dem, som skiller sig EKSTRA meget ud.

I hvert fald hvis man spørger søsterorganisation til danske FDM, tyske ADAC, der er den største bilistforening i Europa og som driver sitet PiNCAMP.de.

Hvert år laver den anerkendte ’ADAC Gamping Guide’, hvor de anmelder Europas allerbedste campingpladser. Denne guide er også blevet kaldt campingens svar på en Michelin-guide, hvor det er campingpladser i stedet for spisesteder rundt om i Europa, der bliver bedømt af et hold uvildige inspektører.

Læs også

Stederne tildeles et antal stjerner, hvor fem stjerner er det maksimale, der udløser en sjælden topplacering til de ypperligste campingpladser og titlen som 'Superplatz'. Bedømmelserne samles i en fysisk bogudgave og på hjemmesiden. 

ALT.dk har spurgt de tyske eksperter, hvad de vurderer, er årets bedste campingpladser i Danmark.

De bedste campingpladser i Danmark

I 2024 har ADAC givet fem stjerner til hele tre campingpladser i Danmark. Det gør os til det skandinaviske land med flest femstjernede campingpladser - og det giver os samtidig en 9. plads på listen af europæiske lande med flest "Superplätze".

Læs også

Her er de bedste campingpladser i Danmark ifølge ADAC:

  • Feddet Strand Resort
  • Hvidbjerg Strand Feriepark
  • Henne Strand Camping & Resort

TOP 10 over de mest populære campingpladser i Danmark ifølge ADAC:

Interessen for ferie på de mange pladser i Skandinavien, særligt i Danmark, er stor blandt tyskerne, fortæller ADAC til ALT.dk.

Læs også

”Tyskere elsker simpelthen at campere i Danmark. De mest populære campingpladser ligger ved Vestkysten fra Rømø til Klitmøller. I 2024 ser vi en stor efterspørgsel på campingpladser i Skandinavien, især Danmark og Sverige. Sammenlignet med 2022 har vi næsten fordoblet vores bookninger for danske campingpladser i januar og februar 2024. Vi ses i Danmark!” siger Uwe Frers, administrerende direktør for ADAC Camping og PiNCAMP.

Her er listen over, hvilke danske campingpladser der blev hyppigst set af PiNCAMP-brugerne i 2023.

Bedste campingplads Danmark top 10.jpg

1. Feddet Strand Resort

På Sydsjælland mellem Faxe Bugt og Præstø Fjord ved en af Sjællands bedste badestrande og omgivet af smuk natur ligger en af Europas allerbedste campingpladser.

Denne campingplads er en 5-stjernet "Superplatz"-oplevelse ifølge ADAC. Oveni er stedet også blandt Danmarks mest miljøvenlige campingpladser, og de er indehaver af turismebranchens Green Key.

Læs også

2. Lærkelunden Camping

I Sønderjylland ved Lærkelunden Camping finder du denne campingplads med udsigt til Flensborg Fjord.

Børn og barnlige sjæle kan på denne campingplads hygge sig i en indendørs svømmehal, på legepladsen og ude på boldbanen, mens den lidt ældre målgruppe kan få tiden til at gå blandt de nærliggende attraktioner, som golf, lystfiskeri, vandreture, et besøg på Sønderborg Slot eller vikingeskibshallen i Hedeby.

3. Hvidbjerg Strand Feriepark 

I mere end 25 år har campingpladsen været helt i toppen hos ADAC, når deres anmeldere har besøgt stedet anonymt. Pladsen har igen i år fået 5 stjerner af ADAC og dermed retten til titlen "Superplatz".

Omgivelserne er unikke, da du er ved Blåvand og blot 200 meters gang fra Vesterhavet. Det trækker også op, at der er et væld af aktiviteter for store og små, fx lege-, bade- og trampolinland, wellness, ridning, fiskesø, golf, udlejning af cykler og egne restauranter.

4. First Camp Lakolk Strand-Rømø

Brænder du for outdoor-livet og naturoplevelser for hele familien, så ta' forbi First Camp Lakolk Strand-Rømø campingplads, der ligger midt i den skønne naturpark, Nationalpark Vadehavet, som er på UNESCO’s liste over verdensarv.

Det er et rigtig godt bud på en campingferie, hvor man kan bo i campingvogn, telt eller leje en campinghytte, men også prøve de lækre glampingtelter. 

Læs også

5. Henne Strand Camping

Her er tale om en moderne campingplads med Vesterhavet som sin smukke nabo, mener tyskerne, som gav den fem stjerner og titlen som "Superplatz".

På Henne Strand Camping er der mange bud på aktiviteter, som indendørs vandland med wellness og saunagus, mens du ude fx finder minigolf og flere mountainbike-ruter i Blåbjerg Klitplantage.

6. Horsens City Camping

Denne familievenlige campingplads ved Husodde Strand er placeret i hjertet af Østjylland, hvor du er 50 meter fra strand og vand. Her er alt fra pool, legepladser og klappekaniner til mulighed for havkajak, minigolf og glamping. 

7. Skiveren Camping

Mellem Hirtshals og Skagen finder du denne populære campingplads. Her er mulighed for ferie i hytter eller campingvogn, og du er blot 250 meter fra vandet og stranden.

Læs også

8. Skagen Sydstrand Camping-bunken

Omgivet af natur finder du på toppen af Jylland Skagen Sydstrand Camping-bunken. Denne campingplads har legepladser, minigolf, boldbaner og ni luksuriøse Glamping Suites. Du bor lige ved hav og sø, så der er også rig mulighed for at bade, fiske og gå lange ture.

9. Familie Camping Nymindegab

I Vestjylland mellem hav og fjord ligger den familievenlige Nymindegab Camping. Stedet har legepladser, minigolf, sauna og padel tennisbane

10. First Camp Bøjden Strand

Lige ned til sydfynske øhav ved Helnæs Bugt ved Faaborg finder du First Camp Bøjden Strand campingplads, hvor stort set alle pladserne er med havudsigt.

Stedet tilbyder afslapning og aktiviteter for både børn og voksne. Du finder fx udendørs swimmingpool, badeland og kajakskole.

Tidligere har også Gammelmark Strand camping, Broager Strand Camping og Camp Møns Klint også været på listen over de mest populære campingpladser i Danmark.

Anbefalet til dig