Danmarks bedste campingplads
Foto: Getty Images. Nogle af de bedste campingpladser i Nordeuropa findes i Danmark.

Campingpladser

Se Danmarks 12 bedste campingpladser – ifølge campingverdens svar på ”Michelin Guiden”

Her er de danske campingpladser, som i år har fået topbedømmelser af Europas største bilistforening – hvoraf to af dem har fået den sjældne 5-stjerne-vurdering.

Hvilken campingplads skal du vælge?

Hvis du tror, at campinglivet anno 2020 er en kliché med nedslidte vogne uden toilet og en ferie i træningstøj med en dåsebajer i hånden, mens børnene keder sig på en sølle græsmark, tager du i den grad fejl.

Rundt om i Danmark ligger over 500 campingpladser, som opfylder forskellige behov – fra det simple liv til direkte luksuscamping. Blandt disse er 12 af dem i år udnævnt som værende i toppen blandt Europas allerbedste campingpladser.

LÆS OGSÅ: Ferie i Danmark? Her er 7 oversete sommerperler

Det er den tyske bilistforening ADAC, søsterorganisation til danske FDM, som har et hold af inspektører, der anonymt og uanmeldt kører ud og bedømmer europæiske campingpladser. De bedste samler de i deres årlige udgave af ’ADAC Gamping Guide’, også kendt som campingbranchens svar på gastronomiens ’Michelin Guide’.  

Stederne tildeles stjerner, hvor fem stjerner er det maksimale, der udløser en sjælden topplacering til de ypperligste campingpladser. Bedømmelserne samles i en fysisk bogudgave og på hjemmesiden PiNCAMP

Og skal vi tro de tyske eksperter, er interessen for camping i Skandinavien, men især i Danmark, vokset markant blandt tyskerne.

– Camping i Danmark og danske campingpladser er meget populære i Tyskland. Vi ser en stærk efterspørgsel efter campingpladser i Sydjylland, Fyn og på Nordvestkysten fra Blåvand til Klitmøller. Danske campingpladser har normalt en høj kvalitet, forklarer Uwe Frers, der er administrerende direktør for ADAC Camping og PiNCAMP, til ALT.dk.

Vi spurgte ADAC, hvad de vurderer, er de bedste danske campingpladser i 2020. Det er steder, som har opnået imponerende fire eller fem stjerner – se listen her:

ADAC – det vægter de i bedømmelsen:

ADAC Gamping Guide’ regnes som et kvalitetsstempel blandt campister over hele verden. Den viser, at en campingplads lever op til de højeste standarder inden for seværdigheder og serviceniveauer.

ADAC bedømmer parametrer, som pladsens stand, stedets udbud af aktiviteter, kvalitet og mængde af legeredskaber, udbuddet af familievenlige forlystelser, kvalitet og rengøring af toilet- og badefaciliteter, serviceniveauet i pladsens information, spisesteder – og ikke mindst det overordnede helhedsindtryk af pladsen.

ADAC står for Allgemeiner Deutscher Automobil-Club og er Europas største bilistforening.

De 12 bedste danske campingpladser ifølge ADAC:

1. Hvidbjerg Strand Feriepark (fem stjerner) 

Du finder her et af Europas bedste steder, hvis du søger camping i særklasse. I kan bo i egen campingvogn eller telt, men der er også mulighed for at leje hytteferier. Omgivelserne er unikke, da du er ved Blåvand blot 200 meters gang fra Vesterhavet. På stedet tilbyder de et væld af aktiviteter for store og små, som lege-, bade- og trampolinland, wellness, ridning, fiskesø, golf, cykelture og tre restauranter.

I 25 år har denne campingplads været helt i toppen hos ADAC, når deres anmeldere har besøgt stedet anonymt. Hvidbjerg Strand Feriepark fik således igen 5 stjerner ved ADAC's seneste inspektion og dermed retten til titlen "Superplatz".

Læs mere her.

2. Feddet Strand Resort (fem stjerner) 

På Sydsjælland mellem Faxe Bugt og Præstø Fjord ligger en anden af Europas allerbedste campingpladser ved en af Sjællands bedste badestrande og omgivet af smuk natur. Feddet Strand Resort er en 5-stjernet "Superplatz"-oplevelse ifølge ADAC. Derudover er stedet også blandt Danmarks mest miljøvenlige campingpladser, og de er indehaver af turismebranchens Green Key.

Her tilbydes moderne og komfortabel camping, både for det traditionelle campingpublikum og dem, som foretrækker at leje luksuriøse hytter. I kan lige dele slappe af og lade jer underholde blandt et væld af tilbud, der tæller en kæmpe indendørspool, spa og wellness, junglebane i træerne, trampolinland, adventure- og minigolf, kæledyrszoo, islandske heste, havkajak, motorcykler og et legeland.

Læs mere her.

3. CampOne Bøjden Strand (fire stjerner) 

Den fynske campingperle, CampOne Bøjden Strand, ligger få skridt fra en af øens bedste badestrande. Her kan du tage på kajakskole, prøve surfing, paddelboard eller leje vandcykler, mens familiens mindste kan fiske efter krabber på den flydende badebro eller plaske i vandet i børnevenlige omgivelser.

Campingpladsen ligger i toppen blandt Europas bedste, og her er et væld af legepladser og -muligheder for familiens mindste, samt både et indendørs og udendørs badeland. I kan også tage et slag minigolf på den døgnåbne minigolfbane eller spise på stedets restaurant.

Læs mere her.

4. Jambo Feriepark (fire stjerner) 

I det nordjyske ligger den populære Jambo Feriepark med camping i Europæisk topklasse. Er du VILD med minigolf, er dette også stedet, da de har intet mindre end en af Europas største minigolfbaner. Der er legepladser til de mindste, og udendørs pool med rutschebane til vandhundene og spa til luksusdyrene.

Rundt om er der strand og natur for alle pengene, hvor I også kan dyrke en aktiv ferie med vandreture, mountainbike eller almindelige cykler. I lokalområdet er der et stort, kreativt miljø med masser af kunsthåndværksteder og gallerier, ligesom I er to kilometer fra Faarup Sommerland og en køretur fra Aalborg, Blokhus og Skagen.

Læs mere her.

5. Henne Strand Camping (fire stjerner) 

Henne Strand Camping har Vesterhavet som sin smukke nabo. Det er en moderne campingplads med eget indendørs vandland, wellness og saunagus, mens du ude finder en stor minigolf-bane, forskellige fitness-tilbud, og i Blåbjerg Klitplantage kan du afprøve tre vilde mountainbike-ruter.

Vil man underholdes med at lave kreative sysler, er der ’Villa Krea’, mens de legesyge kan tumle og brænde energi af i ’Villa Play’. Stedet har egen café og er omgivet af lokale specialbutikker og shopping-muligheder.

Læs mere her.

6. Riis Feriepark (fire stjerner) 

Mellem Givskud og Give finder du Riis Feriepark i et naturskønt område. Campingpladsen har moderne faciliteter, og der er rig mulighed for at give især familiens mindste en drømmeferie.

Stedet har legepladser med blandt andet hoppepude, trampoliner, svævebane, moon-cars, gynger og et 'bålhus', hvor der bages snobrød og grilles skumfiduser. Her er klappegeder og et udendørs vandland med rutschebaner, og så ligger campingpladsen tæt på både Legoland, Givskud Zoo og Lalandia Aquadome.

Læs mere her

7. Lærkelunden Camping (fire stjerner) 

I Sønderjylland finder du Lærkelunden med en fantastisk udsigt til Flensborg Fjord. På campingpladsens område kan børn og barnlige sjæle hygge sig i den indendørs svømmehal og i legehuset eller ude på legepladsen og boldbanen.

Den lidt ældre målgruppe kan få tiden til at gå med masser af nærliggende attraktioner, som golf, lystfiskeri, vandreture, et besøg på Sønderborg Slot eller vikingeskibshallen i Hedeby.

Læs mere her.

8. Skovlund Camping Middelfart (fire stjerner) 

I skønne naturomgivelser på Fyn finder du Skovlund Camping Middelfart. På selve campingområdet er der udendørs vandland og fem legepladser, samt minigolf, hoppepude, tennisbane, boldbaner og klappedyr.

Du bor lige ved havet og kan også tage ud og bade, fiske eller måske prøve en af deres ture ud i havkajak eller på stand up paddleboards. Tæt på findes også Lillebælt Waters, hvor du kan tage på ’Whale Watching’ med garanti for at se marsvin, der også kaldes ”nordens charmerende delfin”. 

Læs mere her.

9. Camping Skiveren (fire stjerner) 

Nord på tæt ved Skagen finder du Camping Skiveren. Ejer du ikke selv en campingvogn, kan du leje en af deres tre typer campinghytter. Stedet har et stort indendørs aktivitetscenter kaldet PULS, og udenfor er der en swimmingpool og en stor minigolfbane. Her er også mulighed for at dyrke fitness og wellness. Stedet har desuden ekstra fokus på seniorcamping, hvor du som pensionist kan nyde tilpassede aktiviteter

Du kan også besøge ”naboen”, Tversted Klitplantage, hvor du kan tage på vandretur eller prøve at lege skattejagt via geocaching, eller I kan benytte områdets muligheder for fiskeri, cykelruter, mountainbike og golf.

Læs mere her.

10. Drejby Strandcamping (fire stjerner) 

I Syddanmark mellem Østersøen og Lillehavet ligger Drejby Strandcamping på Als, hvor der er havudsigt fra stort set alle deres 450 pladser. På pladsen findes der pool, multiboldarena, minigolf, legepladser, og indendørs er der et legeland med aktiviteter for mindre og lidt større børn, samt et kreativt værksted.

Til de lidt ældre er der mulighed for at prøve at surfe, fiske eller bare tage en badetur på den nærliggende strand. Vil du se omgivelserne på en lidt anden slags måde, kan I leje segways.

Læs mere her.

11. Ronæs Strand Camping (fire stjerner) 

Du finder familievenlig camping tæt på en super børnevenlig strand hos fynske Ronæs Strand Camping tæt på Middelfart. Stedet ligger lige ud til Gamborg Fjord, og du er omgivet af flot natur.

Her er fokus på ro og det nære. I højsæsonen tilbyder de alt fra snobrødsbagning, ansigtsmaling og krabbekonkurrence til sæbekassebygning, stylter, kreativt værksted, boldspil og mooncars. Her er også hoppepuder, legeplads og en boldbane.

Læs mere her.

12. Camping Aabo (fire stjerner) 

Er I til en ægte badeferie, så prøv Camping Aabo i Nordjylland. Stedet ligger tæt ved strand, men kan også bryste sig af at have et kæmpe udendørs badeland på hele 1.200 kvadratmeter med tre bassiner, en stor rutcshebane, små grotter og vandfald.

Her er legepladser med blandt andet trampoliner, svævebane og klatretårn, og I kan spille minigolf, fodbold, badminton på græs og beachvolley. Indendørs er der tv-opholdsrum, spillehal og billard. For de voksne arrangerer stedet også vandaerobic, grillfester, musikarrangementer og banko, samt fælles gåture i naturen.

Læs mere her.

De 12 bedste danske campingpladser ifølge ADAC:

 1. Hvidbjerg Strand Feriepark (fem stjerner)
 2. Feddet Strand Resort (fem stjerner)
 3. CampOne Bøjden Strand (fire stjerner)
 4. Henne Strand Camping (fire stjerner)
 5. Riis Feriepark (fire stjerner)
 6. Lærkelunden Camping (fire stjerner)
 7. Skovlund Camping Middelfart (fire stjerner)
 8. Camping Skiveren (fire stjerner)
 9. Drejby Strandcamping (fire stjerner)
 10. Ronæs Strand Camping (fire stjerner)
 11. Camping Aabo (fire stjerner)
 12. Jambo Feriepark (fire stjerner)
Se, hvad vi ellers skriver om: Camping, Sommer, Rejer og Rejseguide