Vibeke Dorph Brevkasse Min nabo truer mig

Foto: Getty Images Vores naboskab er blevet til en nabokonflikt, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min nabo truer mig

Vores opgang stinker tit af røg og mad, så jeg lufter ud. Det er min nabo dog utilfreds med, og nu har han konfronteret mig med det på en meget aggressiv måde, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om vindueskonflikt med nabo

Jeg er en ung kvinde, der lige er flyttet ind i min egen lejlighed, hvor jeg desværre har fået problemer med min nabo. Sagen er, at opgangen ofte stinker af røg og mad, og der luftes aldrig ud. Derfor sørger jeg altid for at åbne vinduerne, når jeg skal ud eller ind, hvilket har mindsket lugten. Det skal siges, at jeg ikke åbner de dage, der ikke lugter. Min nabo bliver dog ved med at lukke vinduerne. Nogle gange lige efter, at jeg har åbnet dem. De opdager hurtigt, at vinduerne står åbne, og en dag råbte kvinden tidligt om morgenen, om vi unge nu havde åbnet vinduerne igen.

Forleden kom hendes mand så imod mig og truede ad mig med løftet finger. Han var meget aggressiv og spurgte, hvorfor jeg konstant åbnede for de vinduer. Ifølge ham har der aldrig været problemer, og det trækker inde hos dem, åbenbart også de dage, hvor det ikke blæser udenfor. Jeg nævnte, at vi burde finde en løsning på det, men han forbød mig at åbne vinduerne igen.

LÆS OGSÅ: Min kæreste blev psykisk syg, sidst jeg gik fra ham

Jeg sagde, at han ikke kunne bestemme den slags, men det mente han godt, at han kunne. Ifølge ham var det i øvrigt en ren og pæn opgang, men her er vi desværre slet ikke enige, for jeg synes, at her er klamt. Jeg var bange bagefter, og det har påvirket mig voldsomt, for det gør mig utryg. Hvad vil du råde mig til at gøre? Skal jeg tage fat i ejerforeningen?

Vibeke Dorph råder til at søge fred og fokusere på bolden

Jeg synes, du skal beslutte dig for, om du vil løse konflikten, eller om du vil kræve din ret. Gør du det sidste og henvender dig til ejerformanden, så kan det godt være, at du vil få ret, men fred for din nabo får du næppe. Han vil nemlig kun føle sig trådt på, så i stedet for fred, vil konflikten imellem jer blive permanent, og du vil således fremover skulle leve med kroniske dårlige nerver.

Derfor synes jeg helt sikkert, at du skal forsøge på at få konflikten løst. Måske bliver det ikke 100% på dine præmisser, men da heller ikke på hans. Her skal du starte med at huske på, at du er "hende den nye", der lige er flyttet ind. Den slags vækker ofte nervøsitet hos ældre beboere, der er vant til, at tingene kører, som de plejer. Den nervøsitet synes jeg personligt, at man skal vise hensyn. For du er jo den nye, og du skal derfor rette ind, dog naturligvis på en måde så du også selv kan holde ud at være der. Find derfor de store sko frem, og gå ind og bank på hos din nabo.

LÆS OGSÅ: Min kærestes eks styrer familien

Sig, at du er ked af optrinnet og få så sagt, om I ikke skulle prøve at finde en løsning, som I alle kan leve med. Her må du tage alvorligt, at naboerne generes af træk og måske ikke bryder sig om, at vinduerne står åbne. Udviser du det hensyn, så føler din nabo sig hørt, og han vil sikkert derfor også lytte til dig, når du siger, at du har brug for, at der bliver luftet ud, og hvordan mon I kan sørge for det? Ad den vej bliver det ikke en kamp om, hvem der får ret, men i stedet en venlig forhandling, der løser problemet. Og det er vel det eneste, både du og dine naboer er interesserede i.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg