Min ven har ikke tid til mig mere

Foto: Getty Images Min ven gennem fem år har ikke tid at ses mere, og det gør mig ked af det, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min ven har ikke tid til mig mere

Jeg er en 74-årig kvinde, og før corona kom, har jeg haft mange gode oplevelser med en lidt yngre mand. Nu er han også faldet ned ad en trappe, og nu mener hans søstre, at han er ude af stand til at lave mad, men det gør også, at min ven ikke har tid at se mig længere, og det gør mig ked af det, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om ven, som ikke har tid at ses længere

Jeg er en kvinde på 74 år, der har kendt en lidt yngre mand i fem år, som jeg altid har haft det godt med. Vi har været ude og rejse sammen, boet på hotel, og vi har altid delt alle udgifter. Vi har i det hele taget bare hygget os sammen. Så kom coronaen, vi var begge bange for at blive smittet og gik derfor ikke længere ud sammen. Kort tid efter faldt min ven ned ad en trappe og slog sig slemt. Han blev sygemeldt og måtte ikke køre bil. Den sidste måned fik han det dog bedre og måtte køre igen. Efterfølgende blev det så desværre konstateret, at han lider af knogleskørhed. 

LÆS OGSÅ: Er det mig, der er helt forkert på den?

Min ven har to søskende, som han altid har haft det godt med. De mente pludselig, at min ven på grund af sin sygdom ikke var i stand til at lave mad, så derfor skulle han nu spise hos dem fem af ugens dage. Jeg har aldrig mødt hans søskende, da de ikke er interesseret i at lære mig at kende. Nu ser jeg derfor næsten ikke min ven længere, for han har aldrig tid til at komme og spise hos mig. Vi har kørt eftermiddagsture et par gange, men hvis jeg efterfølgende har inviteret på kaffe, så kan han aldrig med begrundelsen om, at han er træt og vil hjem. Det gør mig ked af det, men hvad gør jeg? Kan man virkelig blive så afhængig af sine søskende? Skal jeg slå op med ham eller blive i forholdet?

Vibeke Dorph råder til at tale med ham om det

Nu kan jeg jo af gode grunde ikke svare dig på, hvorfor din ven har ændret sin opførsel overfor dig, det kan han kun selv. Jeg synes dog også, at hans adfærd er lidt mærkelig. For hvorfor har han pludselig så lidt tid til at se dig? Hvorfor skal han partout spise med sine søskende fem af ugens syv dage? Og hvorfor skal du indvies i, at disse ikke har lyst til at lære dig at kende – det er da ikke en særlig rar besked at få, og det kunne der vel også laves om på, hvis din ven havde viljen til det. 

LÆS OGSÅ: Min veninde forlod mig ud af det blå

Hvorfor, det forholder sig sådan, får du kun svar på ved at spørge ham. For nej, jeg synes ikke, du som det første skal slå op med din kæreste. I stedet synes jeg, at du skal delagtiggøre ham i de smukke, men også triste, følelser, der stråler ud fra det brev, du har sendt mig. Fortæl ham, at du savner jeres tid og ture sammen og spørg ham så, hvorfor han pludselig ikke prioriterer jeres samvær. Det kan jo tænkes, at han har lidt coronaangst og ikke har lyst til at gå ind i dit hjem. Det kan også være, at han vitterligt er træt, det kan også være noget andet. Men spørg ham, for kun på den måde får du svar. Skulle det vise sig, at han hellere vil tilbringe sin tid med sine søskende end med dig, jamen, så ved du det, og så må du jo finde en anden sød ven, der har lyst til at køre tur og hygge sig med dig. En sådan skal du nok kunne finde, for du lyder nysgerrig og fuld af livslyst, så hvem ville ikke gerne køre en tur med dig?

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Livsstil og Venner

610x200_woordy_knap2.jpeg